Stor forskel på danske muslimers syn på sammenblanding af religion og politik

Danske muslimer udgør langt fra en samlet blok, når det gælder spørgsmålet om, hvor stor indflydelse, præster og religiøse ledere skal have på poli...

Slettet Bruger,

10/06/2009

Danske muslimer udgør langt fra en samlet blok, når det gælder spørgsmålet om, hvor stor indflydelse, præster og religiøse ledere skal have på politik, skriver Kristeligt Dagblad.

Mens halvdelen af alle pakistanske indvandrere og deres efterkommere ser positivt på, at religiøse ledere påvirker, hvordan folk stemmer ved valg og har indflydelse på regeringens beslutninger, så er efterkommere og især indvandrere fra Tyrkiet langt mere skeptiske over for den religiøse indblanding. Det viser en undersøgelsen, som er foretaget af Peter Gundelach, der er professor i sociologi ved Københavns Universitet.

Kun 17 procent af indvandrerne fra Tyrkiet og 30 procent af deres efterkommere er positive over for at præster og religiøse ledere påvirker politik.

"Vi er tilbøjelige til at sige, at sådan er muslimer, sådan er indvandrere. Men den form for generalisering giver ingen mening," siger Peter Gundelach til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: