Studerende bliver illegale indvandrere

Princippet om åbne grænser og lukkede kasser praktiseres allerede i stor stil af mange af de udlændinge fra tredjeverdenslande, som kommer til Danm...

Slettet Bruger,

15/08/2008

Princippet om åbne grænser og lukkede kasser praktiseres allerede i stor stil af mange af de udlændinge fra tredjeverdenslande, som kommer til Danmark under dække af at ville studere her. I alt er 784 udenlandske studerende er meldt forsvundne i 2007, og mange af dem opholder sig i dag ulovligt i Danmark, vurderer flere politikere ifølge dagens Kristeligt Dagblad.

Indvandrerrådgivningen, der er en privat organisation, har mødt kinesere og pakistanere uden opholdstilladelse, der via optagelse på en videregående uddannelse er kommet til landet.

"Der er nok arbejde for dem at få, særligt med rengøring. Arbejdsgiverne er fuldstændigt ligeglade med, om de er her ulovligt," siger leder Leif Randeris til Kristeligt Dagblad.

Kinesere, indere, nepalesere og pakistanere er stærkt overrepræsenteret i tallene og udgør 701 af de forsvundne studerende. Ingen af dem ligger nogen til last, for de har hverken sygesikringsbevis eller ret til kontanthjælp, men alligevel udgør de et stort problem, mener Dansk Folkeparti.

"Tallene viser, at regeringen har været alt for blåøjet i forhold til at hente udenlandske studerende til Danmark, og de indikerer desværre også, at en ny lem for illegal indvandring er åbnet," Dansk Folkepartis Jesper Langballe.

[email protected]

Kilde: