Thorning vil have statsbank

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, lancerer nu i Berlingske Tidende en 36 mia

Slettet Bruger,

17/02/2009

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, lancerer nu i Berlingske Tidende en 36 mia. kr. dyr såkaldt "væktspakke", der skal puste gang i dansk økonomi igen. Pakken indeholder bl.a. et forslag om oprette en statslig bank, som skal låne penge ud direkte til virksomhederne.

"Vi er nødt til at have realistiske forventninger til, hvad en bankpakke kan gøre i forhold til den kreditklemme, som mange private virksomheder står i, og vi er nødt til at overveje, om vi skal have en eller flere instanser, der kan stille risikovillig kapital til rådighed," siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Jeg ønsker ikke at gå bankerne i bedene, men jeg tror, der er behov for at stille risikovillig kapital til rådighed på lånebasis, og det ligner jo bankvirksomhed."

Finansminister Lars Løkke Rasmussen er imod idéen, fordi den kommer lige efter, at han selv har været med til at gennemføre bankpakke II.

"Det er tankevækkende, at vi dårligt har eksekveret kreditpakken, før Socialdemokraterne i stedet foreslår en statsbank. Det skaber et indtryk af nogen, der forivrer sig for at fremstå handlekraftige," siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: