Troels Lund vil forbyde, at man lukker huse af for flagermus

Har man fået rotter på loftet, skal det fortsat være lovligt at komme af med dem igen, men med flagermus skal det nu være en anden sag, mener miljø...

Slettet Bruger,

02/01/2009

Har man fået rotter på loftet, skal det fortsat være lovligt at komme af med dem igen, men med flagermus skal det nu være en anden sag, mener miljøminister Troels Lund Poulsen ifølge Berlingske Tidende. Med et nyt lovforslag vil han gøre det ulovligt for ejere af bygninger at lukke deres huse af, mens flagermusene er ude at flyve.

Ifølge udkastet til den nye lov "kan en sådan praksis være i strid med habitatdirektivets artikel 12", fordi flagermusenes "yngle- eller rasteområder kan beskadiges".

"Et generelt forbud skal formidles til relevante målgrupper, og der kan være behov for massiv information af f.eks. bygningsarbejder at sikre, at forbuddet i praksis overholdes. Der er næppe tvivl om, at forbuddet i forhold til bygninger vil medføre behov for en øget administrativ indsats i form af vejledning og behandling af ansøgninger om dispensationer med henblik på bygningsvedligeholdelse m.v.," hedder det i udkastet til loven.

Troels Lund Poulsens lovforslag skal sikre, at Danmark lever op til reglerne i EU's habitatdirektiv. Ifølge direktivet fra 1992 er Danmark forpligtet til at beskytte de 39 arter og deres levesteder, skriver Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: