VU-besættelse af kommende autonomhus fusede ud

Venstres Ungdoms proklamerede besættelse af de autonomes kommende hus på Dortheavej 61 i Københavns nordvestkvarter fusede ud i lidt champagnedrikk...

Slettet Bruger,

21/05/2008

Venstres Ungdoms proklamerede besættelse af de autonomes kommende hus på Dortheavej 61 i Københavns nordvestkvarter fusede ud i lidt champagnedrikkeri og lanciers-dans på pladsen foran huset, fortæller flere medier.

Omkring 20 VU'ere var dukket op, men selve besættelsen blev ikke til noget, for som venstrefløjsportalen modkraft.dk skriver:

"Måske mangler VU'erne en smule træning, før de helt mestrer bz-håndværket. I hvert fald erfarede de godt 20 fremmødte VU-aktivister, at politiet var mødt talstærkt op, allerede før VU'erne ankom, og at de kampklædte betjente på denne måde forholdsvis let kunne forhindre ungdomspolitikerne i overhovedet at komme ind i huset. Med til en god bz-aktion hører formentlig, at man ikke informerer politiet om planerne på forhånd - medmindre man som G13-aktivisterne mener at have styrken til at trænge igennem politiets kæder."

Næstformand i VU-København Martin Lünell forklarer det ringe fremmøde med angst for, hvad de autonome mon kunne finde på.

"Jeg tror, at mange ikke går med, fordi de er bange. Der er en frygt for de unge stenkastende voldspsykopater. Det er da en skræmmende udvikling, samfundet har taget. Jeg har også været bange og haft mine betænkeligheder. Derfor har vi også valgt at agere præcis, som politiet har sagt," siger Martin Lünell til jp.dk.

[email protected]

Kilde: