VU laver kampagne mod rygeloven

Det var en fejl af daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen at stille sig i spidsen for indførelsen af et indføre et rygeforbud i Danmark, m...

Slettet Bruger,

02/03/2009

Det var en fejl af daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen at stille sig i spidsen for indførelsen af et indføre et rygeforbud i Danmark, mener Venstres Ungdom, som nu vil lancere en kampagne imod forbudet. Det fortæller de unge liberales sundhedsordfører, Daniel Korfits.

"Vi har hver især vores regler for, hvordan gæster skal opføre sig, når de kommer på besøg hos os. Tager man skoene af, når man kommer ind? Må man ryge osv. Det vigtige er, at det er os, der laver reglerne, fordi det er vores hjem," skriver han på vu.dk og fortsætter:

"I Venstres Ungdom har vi ikke noget imod, at man forskellige steder indfører forbud mod rygning. Det er enhver offentlig institutions og enhver arbejdsplads ret at formulere deres egen rygepolitik, men det er en individuel sag, som er op til den enkelte bar, restauration eller virksomhed."

Daniel Korfits frygter for fremtiden, hvis tankegangen bag rygeforbudet bliver mere udbredt.

"Der er flere mærkværdige forbud, end nogen dansker kan holde rede på, og der ikke brug for flere af slagsen. At forbyde rygning på private arbejdspladser var endnu et skridt i den forkerte retning, og spørgsmålet melder sig: Hvad bliver det næste? Skal vi nu også til at have forbud mod at spise chips? At drikke cola? At køre uden cykelhjelm? Det er tid til at gøre en ende på politikernes forbudscirkus. Derfor lancerer Venstres Ungdom nu en kampagne, som skal gøre op med den danske rygelov, og give danskerne friheden tilbage. Frihed til selv at lave reglerne på vores restaurationer og viksomheder, og frihed til selv at bestemme hvad vi vil udsætte vores krop for."

[email protected]

Kilde: