V og S: Fornuftigt at forhandle med Taleban

Ifølge Socialdemokraternes udenrigsordfører Mogens Lykketoft og Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo er det nødvendigt og fornuftigt, at det dan...

Slettet Bruger,

28/07/2009

Ifølge Socialdemokraternes udenrigsordfører Mogens Lykketoft og Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo er det nødvendigt og fornuftigt, at det danske militær samarbejder og forhandler med Taleban-folk. Det skriver Berlingske Tidende.

"Man er nødt til at anskue det sådan, at hvis man vil vinde i Afghanistan, så er man nødt til at få det flertal af mennesker, som sidder oppe på gærdet og er tilskuere til konflikten, til at hoppe ned på vores side og ikke på Talebans side," siger Socialdemokraternes udenrigsordfører Mogens Lykketoft til Berlingske Tidende, og fortsætter:

"Der er så mange uløselige dilemmaer i konflikten. Men det overordnede mål må være at inddrage så mange som muligt, for der er overhovedet ingen udsigt til at vinde en reel militær sejr, hvis man ikke får skabt lokal opbakning."

Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo er helt enig.

"Jeg har altid set sådan på det, at det er fornuftigt at snakke med sine modstandere. Som tidligere politimand ved jeg jo, at hvis man ikke vil tale med forbrydere, så opklarer man heller aldrig nogen forbrydelser," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: