Venstre: Irerne fattede intet

Da de irske vælgere gik til stemmeboksen, havde de misforstået, hvad de skulle stemme om

Slettet Bruger,

15/06/2008

Da de irske vælgere gik til stemmeboksen, havde de misforstået, hvad de skulle stemme om. Det mener Venstres EU-ordfører, Michael Aastrup Jensen, der over for avisen.dk forklarer, at hvis irerne havde forstået traktaten, var det ikke blevet et nej.

"Den irske afstemning handlede om alle mulige andre ting end det, der stod i traktaten. Hvis Irland havde diskuteret traktaten, er jeg sikker på, at det ville være et ja," siger han til avisen.dk.

Han mener, at irerne stemte ud fra indenrigspolitiske emner som abort og forholdet til verdenshandelsorganisationen WTO.

EU-forbud mod abort
EU-ordføreren afviser ekspert i EU-ret Hjalte Rasmussen, der tidligere har påpeget, at der med traktaten medfølger nogle så vagt definerede rettigheder, at Danmarks frie abort kan ende for en EU-domstol. Det gælder formuleringen om, at "Alle har retten til liv."

Det passer ifølge Michael Aastrup Jensen ikke.

"Men det er et wakeupcall til os på ja-fløjen. Vi skal blive bedre til at fortælle om, at EU er en succes. Det er blandt andet takket være EU, at man ikke skal betale 25 kroner i minuttet på sin mobiltelefon, når man ringer hjem fra stranden i Spanien."

[email protected]

Kilde: