Venstrefløjen frygter DF får posten som integrationsborgmester

Dansk Folkeparti bør ikke få posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, mener SF's Bo Asmus Kjeldgaard, der nu appe...

Slettet Bruger,

07/11/2009

Dansk Folkeparti bør ikke få posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, mener SF's Bo Asmus Kjeldgaard, der nu appeller til Socialdemokraterne og Enhedslisten om at bevare borgmesterposten i den røde familie. Det skriver berlingske.dk

"Jeg får kuldegysninger, og hårene begynder at rejse sig på mine arme, når jeg tænker på et medlem fra Dansk Folkeparti som integrationsborgmester. Vi må gøre alt for at forhindre, at det sker," siger Kjeldgaard til berlingske.dk.

Kombinationen af en borgerlig fløj med ansvaret for integrationsindsatsen både landspolitisk og lokalt vil være "katastrofal" mener Kjeldgaard, der dog ikke vil garantere, at SF selv går efter posten. Og præcis samme holdning har Enhedslistens Mikkel Warming, der i øjeblikket er socialborgmester.

"Jeg får kuldegysninger hver gang, jeg hører om Dansk Folkepartis politik. Bo Asmus får jo nok mulighed for at vælge post før os, så det ville da være på sin plads, hvis han tog den," siger Mikkel Warming.

Hvis Dansk Folkeparti skal have en borgmesterpost kræver det en konstituering med De Konservative og Venstre. Den borgerlige fløjs leder, Venstres Pia Allerslev er gal over, at venstrefløjen nu forsøger at fordele posterne før valget er afholdt.

"Det viser, hvor udemokratisk den fløj er. Først laver de en aftale med LO om politiken, og nu vil de også bestemme, hvem der ikke skal være borgmester. Hvor er respekten for københavnernes valg," siger Allerslev til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: