Videovervågning har forhindret indbrud, men politiet vil stoppe overvågningen

Man skulle tro, at politiet ville takke ja til enhver hjælp de kan få med at forhindre kriminalitet, men det har vist sig ikke at være tilfældet

Slettet Bruger,

07/12/2008

Man skulle tro, at politiet ville takke ja til enhver hjælp de kan få med at forhindre kriminalitet, men det har vist sig ikke at være tilfældet. Beboerne i Lejrbos afdeling på Skallerupvej i Aalborg er nemlig blevet beordret at fjerne de overvågningskameraer, de havde sat op for at forhindre, at indbrudstyve uset kunne bryde ind i deres lejligheder. Det skriver BT og dr.dk.

Videovervågningen har ellers virket helt efter hensigten.

"Opsætningen af videokameraerne blev vedtaget på et beboermøde, og det har jo været en stor succes. I fire måneder, før vi satte videokameraerne op havde vi 62 indbrud. Siden hen har vi ikke haft et eneste. Så hvad er problemet egentlig," siger Lejrbos afdelingsformand Poul Lund til BT.

Problemet er, at videoovervågningen er ulovlig. Boligforeningen må i stedet nøjes med at vente på politiet, hvis de oplever indbrud. Også selvom politiet nogle gange først kommer dagen efter, at indbruddet er blevet anmeldt.

Venstres nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen mener ikke, at løsningen er at ændre på loven, så videoovervågningen bliver lovliggjort. Løsningen er derimod, at politiet må oppe sig og opklare indbruddene.

Socialdemokraternes nordjyske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen, der også sidder i Folketingets boligudvalg, er dog ikke enig i dette.

"Jeg synes, det er en god ide og desværre nødvendigt, at man beskytter sig selv. Når man selv har besluttet det, og det ikke generer nogen, og man skilter med det. Så synes jeg, man skal have lov til det," siger Bjarne Laustsen til dr.dk.

Det har kostet boligforeningen knap 1 mio. kr. at sætte de 52 videokameraer op. Det har betydet en huslejestigning på 4,65 kr.

"Det er bestemt pengene værd at være fri for indbrudstyve på den måde," afslutter Poul Lund overfor BT.

[email protected]

Kilde: