Værd at læse

03

Dansk (net)handels fremtid?

Det er jo ingen hemmelighed, at vi i Danmark betaler en høj skat og moms. Men hvordan kommer det til at påvirke dansk nethandel i takt med, at de store giganter rykker ind i Europa/Danmark med salg fra lande, hvor både skatten og momsen er væsentlig lavere? Her tænker jeg især på Amazon. Kan de danske webshops konkurrere med Amazon, når denne store spiller på et tidspunkt er blevet "hvermandseje" og er ligeså almen kendt og brugt som Google, når det kommer til at finde varer.


Jeg frygter lidt, at en rigtig stor del af de danske webshops, der sælger "mainstream"-produkter bliver udkonkurreret, det de på ingen måde kan følge med når det kommer til pris - navnligt de lidt dyrere produkter, hvor prisforskellen kan blive markant.


Jeg driver selv en lang række webshops, hvor jeg især er bekymret for en side som www.roomformore.dk, der sælger boliginteriør og møbler. En udenlandsk konkurrent kan jo let sælge præcis samme varer fra et andet land, hvor momsen og skatten er betydelig lavere, og derved sælge de eksakt samme varer til priser, hvor jeg slet ikke har mulighed for at være med. De fleste webshops har allerede et konkurrence-problem med udlandet i dag, men at de stadig sælger skyldes i høj grad, at nogle er lidt påpasselige med at handle i udlandet - men mon ikke dette bliver markant mindre, når Amazon har sat sig i landet?


Hvis man ser 5-10 ud i fremtiden, tror jeg markedet for danske webshops ser meget sort ud, hvis ikke der sættes fokus på det fra politisk side.


Hvad tænker I?

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere