Kritikken af LA er meningsløs – de er en kæmpe successhistorie

Medierne og de venstreorienterede elsker tilsyneladende at kritisere Liberal Alliance og de politiske “nederlag” som de har haft, som en del af den...

Jens V. Christiansen,

20/01/2018

Medierne og de venstreorienterede elsker tilsyneladende at kritisere Liberal Alliance og de politiske “nederlag” som de har haft, som en del af den nuværende regering. Det gælder også nogle af mine “borgerlige” bekendte, som typisk stemmer på Venstre og de Konservative. Jeg er træt af at lytte til kritiken, fordi den er tåbelig og meningsløs. Hvorfor det?

Venstrefløjen i Danmark repræsenterer cirka 50% af vælgerne. Dansk Folkeparti står for yderligere 18%. Når det kommer til økonomi så er DF på ingen måde et borgerligt parti. De går ind for høj skat og en kæmpe velfærdsstat. Så 68% af de danske vælgere er socialister. Derfor har vi i Danmark en enorm velfærdsstat og et af de højeste skattetryk i verden (hvis ikke det højeste). 

Liberal Alliance fik 7,5% af stemmerne ved det seneste valg, og står i øjeblikket til at få cirka 4,5% ifølge Berlingske Barometer. De repræsenterer derfor kun ca 1 ud af 20 danske vælgere. Ikke desto mindre har LA 6 ministerposter ud af 22 (!!), hvilket giver partiet stor indflydelse i forhold til dets størrelse. 

Som LA vælger igennem partiets levetid er jeg yderst tilfreds med deres formåen, og jeg er på ingen måde overrasket over at det har været svært at gøre liberal politik til lov i Danmark. LA kæmper mod et socialistisk flertal på 68%, og det er ikke nemt. Så jeg sætter pris på alle de små eller store skridt LA tager, for at gøre Danmark et mere liberalt land. 

Jeg håber at alle nu har indset at DF er et socialistisk parti, og ikke et borgerligt parti, bortset fra på indvandrer området. Hvorfor deres indvandrerpolitik gør dem ”borgerlige”, når deres økonomiske politik minder mest om SF og Enhedslisten, kan man så undre sig over. Og nu har vi en situation hvor Socialdemokraterne er ved at være lige så stramme overfor indvandrere og flygtninge, som DF. Så den forskel mellem de to partier ser ud til at blive udvasket. 

I det hele taget har jeg efterhånden svært ved at se forskel på DF og S politisk. Det er naturligvis bekymrende, da de samlet set står for cirka 45% af stemmerne. Så hvis de kan lære at samarbejde, så ser det sort ud for den borgerlige fløj, når det kommer til at holde på regeringsmagten. Det ser i forvejen sort ud, da venstrefløjen har et markant flertal i meningsmålingerne uden DF, på nuværende tidspunkt. 

Folk med mere indsigt i persongalleriet i dansk politik end mig, siger at DF og S ikke kan fordrage hinanden. Det kunne Helle Thorning og Pia Kjærsgaard i hvert fald ikke. Men jeg ved ikke om det stadig holder ved. De er nu så enige politisk over en bred kam, at de muligvis kan overvinde de stridigheder der måtte være. Vi borgerlige kan håbe at det ikke lykkes, men jeg frygter det værste. 

De mangler så bare at få Enhedslisten, Radikale eller Alternativet med på vognen – så har de et politisk flertal. Disse tre partier i midlertidigt så uenige med DF (og S?) på indvandrer og flygtninge området, at det måske aldrig kommer til at ske.

Så det ender nok med at den klassiske venstrefløj vinder det næste valg (uden at danne regering med DF). Det man så kan frygte er at S formår at samarbejde med DF udenom de Radikale. Det frygter jeg som borgerlig, da der så ikke er meget der holder socialismen i skak. Hvad skulle så afholde dem i at hæve skatter og afgifter, indføre ny regulering og gøre staten endnu større? Sidst venstrefløjen sad på magten var det de Radikale, som holdt tingene i skak, og faktisk førte en ret borgerlig politik. Men det er meget muligt at det ikke sker næste gang. 

Så vi kan risikere fortsat at have verdens absolut højeste skattetryk samt en endnu større stat, som blander sig mere og mere, hvordan vi lever vores liv som borgere i Danmark. 

Kilde: