Seneste artikler

Hyl, skatteyder, hyl!

Udgivet 26. januar 2011 00:29 i Leder

Tilføjet 26/01/11 12:01 af obo

LEDER:

"Jeg gider ikke at betale til raske folk, som ikke gider arbejde."

Sådan udtrykker forsikringskonsulent Steen Ragn sin holdning ...

Læs artikel

Thorning er færdig

Udgivet 5. juni 2012 21:41 i Leder

Tilføjet 05/06/12 09:06 af obo

LEDER: De politiske kommentatorer konstaterer, at det ser sort ud for Helle Thorning-Schmidts regeringsprojekt - eller rettere: det regeringsprojekt, som Thorning ...

Læs artikel

180Grader i Søndagsfrokosten på P1 - om manglen på reformer, kunstnerløn og Politikens undskyldning

Udgivet 28. februar 2010 15:38 i Politik

Tilføjet 28/02/10 03:02 af obo

Skal kunstnerne have månedsløn fra staten? Var det godt, at Politiken undskyldte optrykningen af Muhammed-tegningerne? Og er politikerne villige til ...

Læs artikel

Margaret Thatcher, 1925-2013

Udgivet 8. april 2013 23:07 i Leder

Tilføjet 08/04/13 11:04 af obo

LEDER: Margaret Thatcher døde mandag, 87 år gammel. At dø i den alder er ingen tragedie, men et livsvilkår og ...

Læs artikel

Høj kontanthjælp - flere ledige

Udgivet 3. februar 2013 20:14 i Leder

Tilføjet 03/02/13 08:02 af obo

LEDER: Danmark har verdens højeste kontanthjælp, viser en ny undersøgelse, som Dansk Arbejdsgiverforening har gennemført. Af samme grund - og fordi ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Det kommer an på, hvordan du anskuer børnechecken. Jeg anskuer den som en kompensation for, at forældre ikke har mulighed for at udnytte deres børns personfradrag.

http://www.180grader.dk/Leder/genindfoer-boernefradraget 

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_11043

Nej, det ved Gud det ikke har. Jeg har end ikke læst det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Som du ved, vil jeg give alle danskere penge tilbage i skat. I denne omgang handler det om børnefamilierne. Næste gang kommer det måske til at handle om bilejerne. Næste gang igen bliver det måske millionærerne. Og så kommer turen måske til virksomhedsejerne. Vil du hyle hver gang, fordi du ikke har bil, ikke er millionær og ikke ejer en virksomhed?

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Frihed

Min pointe - og jeg erkender, at den ikke er verdens skarpeste mht. at bringe Enhedslisten ind i billedet - er, at din argumentation om, at det er rimeligt med alle disse subsidier af forbrugsvalget at få børn fordi børnefamilier har brug for en større bil osv., hvor skatten er højere. Enhedslisten mener bl.a., at ingen har brug for lønninger over kr. 50.000.

 

Men det har jeg jo ALDRIG argumenteret for. Kan du simpelthen ikke læse en simpel tekst på afsenderens præmisser i stedet for at lægge alt muligt i den, som afsenderen aldrig har udtrykt? Det er da voldsomt irriterende.

Jeg har pointeret, at børnefamilier pålægges ekstraskatter på deres forbrugsvalg qua børnefamilier, og at det derfor ikke er urimeligt, at de får skattepenge tilbage via børnechecken, når det offentlige ikke leverer den ydelse (skolegang), som det offentlige har taget betaling for.

Børnefamilieskatter:

 

Ekstra stor registreringsafgift på store biler og derfor dyrere biler er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de biler, fordi de har brug for pladsen. Ekstra stor ejendomsværdiskat på store boliger og derfor dyrere boliger er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier bor i de boliger, fordi de også har brug for pladsen der. Ekstra stor ejendomsskat på hus med have (grundskyld) fremfor ejerlejlighed med central beliggenhed er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de huse, fordi de har brug for haven til børnenes leg.

 

Det er ekstrabeskatningen, jeg er ude efter - ikke ekstraudgiften for børnefamilierne! Hvis du går tilbage og genlæser, hvad jeg skrev, så er det helt tydeligt, og jeg fatter ikke, hvordan du kan læse din egen fantasi ind i det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_1454

Jeg har jo skrevet det her - i denne debat. Søg og du skal finde!

 

Det andet har jeg også skrevet om her. Nej, det handler ikke om, hvilket parti der fremsætter forslaget. Det handler om, at LA er enig i det ene partis forslag, ikke i det andet partis forslag. Du bør læse mere og skrive mindre. Jeg kan ikke skrive al ting to gange i den samme debat for din skyld.

Gå til artikel