Seneste artikler

Svinsk opførsel kan forebygges

Udgivet 1. februar 2010 08:21 i Kriminalitet

Tilføjet 01/02/10 08:02 af obo

"Det er en kendsgerning, at det er nemmere at være et godt menneske, når man har medgang, end når man ...

Læs artikel

Luk arret, socialdemokrater!

Udgivet 31. maj 2011 23:09 i Leder

Tilføjet 31/05/11 11:05 af obo

LEDER: Det synes efterhånden at være et mønster:

Socialdemokraterne skælder ud på folk, der sender deres børn i privatskole - og ...

Læs artikel

Hvis brugerbetalingen for de rige skal op, så skal skatten ned

Udgivet 27. december 2009 19:44 i Leder

Tilføjet 27/12/09 07:12 af obo

LEDER: I princippet kunne man vel indføre fuld brugerbetaling for "de rige" til alt muligt, som i dag er helt ...

Læs artikel

Berlin-mur for de nyuddannede

Udgivet 11. maj 2010 22:41 i Leder

Tilføjet 11/05/10 10:05 af obo

LEDER: Socialdemokraterne og SF vil presse danske studerende til at blive i landet ved at stille dem økonomisk bedre, end ...

Læs artikel

Dansk produktivitet banket tilbage til 1981

Udgivet 8. december 2009 10:37 i Økonomi

Tilføjet 08/12/09 10:12 af obo

Danmark er raslet ned på listen over de 29 OECD-landes produktion til en plads som nummer 15 fra en plads ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Det kommer an på, hvordan du anskuer børnechecken. Jeg anskuer den som en kompensation for, at forældre ikke har mulighed for at udnytte deres børns personfradrag.

http://www.180grader.dk/Leder/genindfoer-boernefradraget 

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_11043

Nej, det ved Gud det ikke har. Jeg har end ikke læst det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Bob_Glitter

Som du ved, vil jeg give alle danskere penge tilbage i skat. I denne omgang handler det om børnefamilierne. Næste gang kommer det måske til at handle om bilejerne. Næste gang igen bliver det måske millionærerne. Og så kommer turen måske til virksomhedsejerne. Vil du hyle hver gang, fordi du ikke har bil, ikke er millionær og ikke ejer en virksomhed?

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@Frihed

Min pointe - og jeg erkender, at den ikke er verdens skarpeste mht. at bringe Enhedslisten ind i billedet - er, at din argumentation om, at det er rimeligt med alle disse subsidier af forbrugsvalget at få børn fordi børnefamilier har brug for en større bil osv., hvor skatten er højere. Enhedslisten mener bl.a., at ingen har brug for lønninger over kr. 50.000.

 

Men det har jeg jo ALDRIG argumenteret for. Kan du simpelthen ikke læse en simpel tekst på afsenderens præmisser i stedet for at lægge alt muligt i den, som afsenderen aldrig har udtrykt? Det er da voldsomt irriterende.

Jeg har pointeret, at børnefamilier pålægges ekstraskatter på deres forbrugsvalg qua børnefamilier, og at det derfor ikke er urimeligt, at de får skattepenge tilbage via børnechecken, når det offentlige ikke leverer den ydelse (skolegang), som det offentlige har taget betaling for.

Børnefamilieskatter:

 

Ekstra stor registreringsafgift på store biler og derfor dyrere biler er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de biler, fordi de har brug for pladsen. Ekstra stor ejendomsværdiskat på store boliger og derfor dyrere boliger er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier bor i de boliger, fordi de også har brug for pladsen der. Ekstra stor ejendomsskat på hus med have (grundskyld) fremfor ejerlejlighed med central beliggenhed er en ekstraskat på børnefamilier, som i højere grad end ikke-børnefamilier køber de huse, fordi de har brug for haven til børnenes leg.

 

Det er ekstrabeskatningen, jeg er ude efter - ikke ekstraudgiften for børnefamilierne! Hvis du går tilbage og genlæser, hvad jeg skrev, så er det helt tydeligt, og jeg fatter ikke, hvordan du kan læse din egen fantasi ind i det.

Gå til artikel

obo @ 27. maj 2013 11:39

@_slettet_bruger_1454

Jeg har jo skrevet det her - i denne debat. Søg og du skal finde!

 

Det andet har jeg også skrevet om her. Nej, det handler ikke om, hvilket parti der fremsætter forslaget. Det handler om, at LA er enig i det ene partis forslag, ikke i det andet partis forslag. Du bør læse mere og skrive mindre. Jeg kan ikke skrive al ting to gange i den samme debat for din skyld.

Gå til artikel