Seneste artikler

Ligestilling behøver ikke at gå begge veje...

Udgivet 27. juni 2018 19:30 i Feminisme

Tilføjet 27/06/18 07:06 af Lars Steffensen

Hvad er det ved mænds problemer, som får voksne mennesker til at mene, sige og skrive de mest nedladende, arrogante ...

Læs artikel

Personlig udvikling/håndtering af nederlag

Udgivet 9. november 2017 14:51 i Sladder

Tilføjet 09/11/17 02:11 af Lars Steffensen

Det hører med til personlig udvikling at påtage sig udfordringer, som man ikke har succes med. Det er selvfølgelig ...

Læs artikel

Hans Bonde: Min agtelse for Deadline som fagjournalistisk organ er faldet betragteligt

Udgivet 7. november 2017 16:26 i Politik

Tilføjet 07/11/17 04:11 af Lars Steffensen

Deadline har indført en uformel ‘kvindekvote’, og det huer ikke professor Hans Bonde.

Læs artikel

Anders Fogh og Helle Thorning: Migrationskrisen skyldes Danmarks svigt!

Udgivet 18. marts 2018 07:16 i Indvandring

Tilføjet 18/03/18 07:03 af Lars Steffensen

Anders Fogh Rasmussen mender at indvandringen skyldes, at vi ikke har hjulpet nok lokalt: "Libyen er i dag et springbræt ...

Læs artikel

»Du kan sagtens være muslim og være dansker. Man skal ikke indrette sig helt på vores samfund«

Udgivet 13. november 2017 20:33 i Indvandring

Tilføjet 13/11/17 08:11 af Lars Steffensen

Globalisering er godt, integration er ikke så svært og "...Danmark er nødt til at være en stormagt på det humanitære ...

Læs artikel

Seneste kommentarer

Lars Steffensen @ 30. juni 2018 14:14

Ja - det er bestemt kun på grund af tolerance at det danske arbejdsmarked skal undermineres af endeløs indvandring. 

Gå til artikel

Lars Steffensen @ 23. juni 2018 04:14

What could possible go wrong? F.eks. at "industrien"  pludselig manger ½million invandrere?

Gå til artikel

Lars Steffensen @ 23. juni 2018 04:11

Hvis man kan læse engelsk, så er den bedste intro til IQ den artikel som blev skrevet efter udgivelsen af "The Bell Curve", og som samlede de væsentlige punkter om IQ i én artikel: https://www.mensa.ch/sites/default/files/Intelligence_Neisser1996.pdf

Gå til artikel

Lars Steffensen @ 18. juni 2018 17:23

Folk piver over ingenting! Det er en mindre korrektion, som længe har været tiltrængt. Og som kun fører til en bedre fordeling. 

Til de som piver: Tænk, hvis vi havde virkelige problemer!

Gå til artikel

Lars Steffensen @ 28. maj 2018 16:04

@Uffe Merrild

"Liberalismen påpeger ikke at det gælder kun om at informere."
Fair nok! Grunden til at jeg opponerer er, at det ofte fremstilles præcis sådan, og at det ofte fremstilles som om dette er noget, der er hævet over enhver tvivl. Hvilket er en kende bizart når forskningen nogenlunde siger det modsatte. Jeg forsøger ikke at være unødigt polemisk. Men jeg mener at liberale værdier var bedre tjent med en højere grad af precision i forståelsen af langsigtet tænkning. 
"Mit eksempel var, da min far sagde formanende til mig, at man ikke køber ting på afbetaling."
"Afhængig af modtageren af den slags besked, kan man vælge som individ at tage den ind som en værdi eller som det, du kalder information."
"Værdi" er en meget løst defineret størrelse, som forskellige mennesker mener noget forskelligt med. Så hvis man vil omsætte sin teori i praksis, så er man tvunget til at vælge mellem de termer, der er en bedre konsensus omkring. Det er f.eks. ikke klart hvilken andel af genetisk arv og hvilken andel af miljømæssig påvirkning, der er ansvarlig for at du deler en "værdi" med din far. Det giver i den mindste mulighed for at signalere miljø, når man bruger termen "information". 
Værdier, f.eks. troen på at man "man ikke køber ting på afbetaling" har måske elementer af kultur, men er typisk også noget der udtrykker en genetisk selektion. F.eks. den genetiske selektion, der er opnået ved at en lang kold vinter er en selektionsfaktor gennem mange generationer. 
Det er måske ikke særligt afgørende at afdække præcis, hvor du har dine værdier fra. Men det bliver vigtigt, så snart man synes, at vi burde gøre for at f.eks. nydanskere, socialt belastede unge, eller folk med misbrugsproblemer,  kan få lettere ved at overtage lignende værdier. 
"Det bedste samfundet kan gøre for at afværge problemer med kviklånene og deres høje pris, er at hjælpe deres børn og andre interesserede, [til at forstå], hvad det betyder for ens fremtidsudsigter, at optage et kviklån."
Der er tydeligvis mennesker som har behov for en meget illiberal kultur omkring sig for at kunne fungere uden at komme helt galt afsted. I teorien kan man håbe på at de flytter væk, dør ved fald fra stiger eller får en åbenbaring inden næste februar. Men i realiteten vil de have samme indflydelse på samfundsudviklingen, som en hængende bremse har på bezinforbruget på en bil. Hvilket jo antyder at det kunne være interessant at gøre noget ved problemet. Måske også for andre end ens egne børn. Og helst noget, der faktisk flytter hegnspæle. 
Desværre er diskussionen af mulighederne for dette ofte ekstremt overfladisk og præget af misforståelser. Hvilket godt kan vise sig at være et reelt problem. 

Gå til artikel