DF-profiler forlader partiet i protest mod ledelse - skifter til Nye Borgerlige

Nedturen ser ud til at have bidt sig fast i Dansk Folkeparti, der ikke alene plages af dårlige meningsmålinger og intern uenighed, men nu også må håndtere faneflugt fra to lokalpolitiske profiler.
Partiformand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har rigeligt at glæde sig over i disse dage. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Partiformand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har rigeligt at glæde sig over i disse dage. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

19/05/2020

Flere byrådsmedlemmer af Dansk Folkeparti er begyndt at forlade partiet i protest mod partiledelsen med formand Kristian Thulesen Dahl i spidsen.

Nu må DF se til, mens to ud af tre byrådsmedlemmer i Vordingborg forlader partiet til fordel for Nye Borgerlige.

Netop Nye Borgerlige oplyser i en pressemeddelelse, at Heino Hahn og John Pawlik fra dags dato har forladt Dansk Folkeparti til fordel for Nye Borgerlige, som de fremover vil repræsentere i Vordingborgs byråd.

De var begge tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti i Vordingborg og de største stemmeslugere for partiets afdeling ved kommunalvalget i 2017.

Nye Borgerliges politiske næstformand og spidskandidat i Sjællands Storkreds, MF Peter Seier Christensen glæder sig over de to nye partimedlemmer.

- Det er positivt, og jeg er rigtig glad for, at Heino Hahn og John Pawlik har meldt sig ind i Nye Borgerlige. Jeg har lært dem begge at kende som bundsolide borgerlige mennesker med de rigtige politiske prioriteter. Det bliver rigtig godt, siger han i en pressemeddelelse.

Over for TV 2 forklarer John Pawlik, hvorfor han og Heino Hahn har forladt DF. Samtidig sender han en stikpille til DF-ledelsen, der på det seneste har været udsat for tiltagende kritik internt i partiet fra bl.a. tidligere europaparlamentsmedlem Anders Vistisen.

- De er ved at lave en dødssejler derinde (på Christiansborg, red.) Det er jeg ked af. Vi kan bare ikke forene os med Dansk Folkeparti mere, siger John Pawlik.

Heino Hahn har i alle de 10 år han været har medlem af kommunalbestyrelsen, været gruppeformand for Dansk Folkeparti i Vordingborg.

John Pawlik har siddet i kommunalbestyrelsen de sidste 6 år, og har tidligere bl.a. været formand for Uddannelses- og arbejdsmarkedsudvalget.