Kritik af Mette Frederiksen: Hun har ikke tillid til danskerne

Der er mulighed for at åbne Danmark langt mere, end statsminister Mette Frederiksen lægger op til. Men det kræver, at hun viser danskerne tillid, lyder det fra Liberal Alliance.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Claes Kirkeby Theilgaard,

07/05/2020

Den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen har langt om længe udvist en smule villighed til at genåbne Danmark. Men der kunne genåbnes langt mere, hvis statsministeren rent faktisk udviste danskerne tillid, lyder kritikken fra Liberal Alliance i et interview med Berlingske.

Selvom den socialdemokratiske regering anført af Mette Frederiksen har erklæret, at man vil åbne detailhandel, restauranter, caféer og forsøge at få de ældste elever tilbage i skole, er det ikke nok, mener Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh.

Forud for forhandlinger på Marienborg torsdag om fase to af genåbningen af det danske samfund, har Vanopslagh læst en rapport fra Statens Serum Institut.

Af rapporten fremgår det, at det meste af Danmark kan genåbnes under forudsætning af, at den danske befolkning opretholder god hygiejne og afstand.

Alex Vanopslagh mener derfor, at tiden er inde til, at politikerne viser danskerne tillid, og at man satser på, at borgerne er fornuftige nok til at overholde retningslinjerne.

- Nu må vi afvente, om regeringens tillid til danskerne har ændret sig i den seneste måned. Hvis regeringen ikke har fået mere tillid til danskerne, så har vi da et problem, for så kommer det til at gå alt for langsomt med den her genåbning, hvis der ikke er politisk mod til at vise danskerne tillid, siger han til Berlingske.

- Alle skræmmescenarierne om spanske og italienske tilstande, og jeg skal komme efter dig, de er undgået. Der er 50 mennesker indlagt på intensivafdelingerne med corona. Vi har 1.000 intensivpladser. Det er altså også risikabelt ikke at åbne samfundet, for det koster milliarder hver eneste dag.

Den socialdemokratiske regering regner med at melde nyt ud om genåbningen af Danmark i løbet af torsdag.