Kom i gang med at løbe

Mette Johnsen,

03/11/2018

Sådan kommer du i gang med at løbe.

At løbe er nok en af de mest simple og naturlige former for motion og fitness. Mennesket har kunne løbe, næsten så længe det har eksisteret. Og det er en god idé, også for moderne mennesker, at komme ud at løbe. 

Det er nemlig en motionsform, der giver utroligt mange fordele. Det kræver ikke noget særligt udstyr, men alligevel er det hårdt, fordi du bærer din egen kropsvægt ved hvert skridt. Det opbygger styrke i næsten hele kroppen, og når man løber, træner man både muskler og kondition.

At løbe kan gøres næsten hvor som helst – uanset hvor du bor eller er. Samtidig er det helt gratis, fordi du ikke behøver andet end nogle sko for at komme i gang. Det er en motionsform, der kan tilpasses dine behov på mange måder. 

Nogle foretrækker at løbe med musik, andre vil hellere løbe og snakke med en makker. Man kan løbe lange, rolige ture eller korte og hurtige. Det er helt op til dig. Derfor et løb en form for motion, der er oplagt til næsten alle typer og personligheder.

Du kan finde inspiration fra mange gode artikler og nyhedsmagasiner.

Prøv dig frem

At løbe giver altså mange fordele – for både krop og sind. Inden du skal i gang, skal du blot sikre dig, at du har nogle gode sko. Ellers er du parat til at gøre løb til en del af din livsstil. Hvis man starter for hårdt ud, kan man risikere skader i blandt andet fødder og knæ.

 Derfor er det vigtigt, at man er ærlig med sig selv, omkring hvor man befinder sig på nuværende tidspunkt. Hellere starte for langsomt ud end for hurtigt. Det kan for mange være en god idé at finde et program, der passer til deres udgangspunkt. 

På den måde behøver man ikke tænke så meget selv, men kan blot lade sig guide med udgangspunkt i det pågældende program. Ofte er det også nemmere at løbe regelmæssigt, hvis man følger et skema.

At løbe skal være godt for både krop og sjæl. Derfor er det vigtigt, at du prøver dig frem og finder den type løb, som passer godt til dig og dit temperament.

Lav en playliste med dine yndlingssange eller tag en tur, hvor du blot lytter til dine omgivelser. Løb alene eller lav en aftale med en ven. Find ud af, hvad der fungerer for dig, og arbejd dig ud derfra. 

Man bliver ikke mester uden øvelse, og derfor er det vigtigste med løb, at man er vedholdende.