Salget af kosttilskud stiger

David Schoet,

31/07/2018

Den danske kosttilskud industri har kronede dage – danskerne skovler nemlig kosttilskud ind som aldrig før.

Bare i 2017 blev der købt kosttilskud for svimlende 1,2 mia. kr., og det er en rekord stor udvikling, skriver Berlinske Business.

Det er især tilskud, som fiskeolie, D-vitamin og kalium, som danskerne er vilde med, og salget forventes, at stige endnu mere i fremtiden i takt med at danskerne bliver ældre og ældre.

Mange af de solgte kosttilskud ligger oven i købet med en overskudsgrad på hele 50 procent, hvilket gør salget ekstremt lukrativt for producenterne.

De færreste har i virkeligheden brug for at indtage kosttilskud

Selvom der bliver solgt kosttilskud som aldrig før, er det dog de færreste personer, som reelt har brug for at indtage kosttilskud.

Så længe at man spiser forholdsvis sundt og varieret, er der nemlig ingen sundhedsmæssig gevinst ved at indtage kosttilskud.

Fitness-industrien er den største synder

I takt med at flere og flere danskere er begyndt at dyrke fitness og bodybuilding, er der kommet flere og flere fitness og bodybuilding-tilskud på markedet.

Og producenterne bag disse produkter tager ofte markedsføringen til et nyt niveau.

De lover nemlig ofte guld og grønne skov, og vildleder dermed forbrugerne på det groveste.

Dette gælder især for de såkaldte testosteron boostere og pre-workout tilskud, som lover øget energiniveau og testosteronniveau, men som i de fleste tilfælde er fuldstændigt virkningsløse,

Drop kosttilskuddene 

Du kan altså ligeså godt spare din penge, og i stedet for fokusere på at indtage en sund og varieret kost.

Så behøver du slet ikke indtage alle de kosttilskud!

Kilde: