Værd at læse

00

Fristaden må tigge hos storkapitalen

Christiania er afhængig af bankernes nåde for at kunne overtage området til sommer. Senest 1. juli skal fristaden nemlig betale 51,8 millioner kroner til staten for at købe sig fri, men folkeaktierne har foreløbigt kun indbragt en ottendedel af beløbet, skriver Politiken.

- Vi ville gerne finansiere hele købet gennem folkeaktier, men det kan være, at ikke alle pengene kommer hjem. Derfor har vi en aftale om at måtte låne nogle penge, siger Christianias advokat, Knud Foldschack, til Politiken.

Udover det åbentlyst ironiske i, at disse antikapitalistiske idealister nu bliver nødt til at forholde sig til Den Virkelige Verden, er det noget overraskende at opdage, at:

I den forbindelse har staten lovet at yde statsgaranti på op til 80 procent af lånet - og det forbedrer fondens mulighed for at optage lån, lyder det fra Merkur Andelskasse, der dog understreger, at en låneaftale ikke er på plads.

Det vil sige at alle os andre skal stå som garanter for dette kollektivistiske eksperiment?

Folk må for min skyld lave de særeste kollektive boligformer, med fællesøkonomi og enstemmighed om alle beslutninger eller hvad de nu finder på. Men det er sgu' noget sørgeligt at de så ikke engang kan gøre det for egen risiko, men skal have alle os reaktionære,hjernevaskede middelklasse borgerdyr, som de foragter sådan, til at garantere for deres eksperiment. Det er sørme modigt og progressivt...

Læs artikel

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere