Kontakt 180Grader.dk
26

+4 Skrevet af Jimmi K 1326 dage siden - Direkte link

Hvis det stod til socialisterne både de røde og de blå, ville man hvis det var teknisk muligt slet ikke kunne betale med mønter og sedler, så kunne de styre økonomien, overvåge folk og forhindre sort arbejde, momssvindel mm.  og alt muligt andet, frygter allerede den dag det sker og vi må skaffe os fremmed valuta, ædelmetaller og ellers køre naturalieøkonomi..... Stalin ville have prist sig lykkelig, hvis han havde de muligheder.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1325 dage siden - Direkte link

Yep, og dage efter de fik den lov indført, var Euroen indført i Danmark, til betaling af sort arbejde m.v.    lol.

 

Mange handler jo i forvejen i tyskland for bla. at komme af med deres sorte penge, (og få mere for pengene) så betaling i Euro vil gør det meget nemmere..


+1 Skrevet af clauswobbe 1326 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

hmadsen, du blander "må" og "skal" sammen.

Butikkerne tvinger dig ikke til at handle hos sig. Du kan frit vælge at handle i butikker, der tager imod mønter.

 

Ethvert barn kan desuden efterhånden få et hævekort.

 

Og selv folk med dårlig økonomi, der kun har hævekort, kan jo handle hvis butikken tager imod disse kort. Dankort er et hævekort.


Det vil være godt hvis butikkerne ser lidt mere friskt på at modtage de nyere former for betaling - f.eks. via den nye app fra Danske Bank, eller PayPal eller eWire.

- Annonce -


Skrevet af Tapdance 1326 dage siden - Direkte link

Uagtet at det måske er lidt mere besværligt for butikkerne at håndtere rede kontanter, så må jeg sige at jeg er helt klar tilhænger af at det er lovbestemt at man ikke må afvise at modtage betaling med kontanter. 

Btw. Clauswobbe.  Der er mig bekendt forskel på et hævekort og et betalingskort.  Hævekortet kan kun bruges i pengeautomater til at hæve kontanter.  Betalingskortet kan benyttes som betalingsmiddel.  Dankortet er et betalingskort.  Hævekort er ikke.


Skrevet af clauswobbe 1326 dage siden - Direkte link

TapDance - ok, så har jeg misforstået hvad et hævekort er.


Skrevet af ckh 1326 dage siden - Direkte link

I Sydeuropa er det ofte omvendt. Grundet den krise, som EU med sin fællesvaluta har styrtet Grækenland, Italien, Spanien og Portugal ud i, vil mange restauranter, hoteller og butikker ikke modtage betaling med kreditkort, da man ikke længere stoler på bankernes betalingsevne. Sidste efterår oplevede jeg i Madrid, at de spanske statsbaners billetsalg på hovedbanegården ikke ville akceptere betaling med andet end kontanter. Man afviste såvel VISA som AmExpress kort.


Skrevet af Dagobert 1326 dage siden - Direkte link

Mon det så også er forbudt at tage opvasken, hvis man ikke har nok kontanter med?


Skrevet af Julius Nissen 1326 dage siden - Direkte link

Holder med OBO... man kan ikke kontrollere rede penge. Tving folk til at betale med kort, så har vi styr på begge parter!


+2 Skrevet af Enough 1326 dage siden - Direkte link

Jeg sad lige og ventede på en eller anden DF Jugend kontrolfreak skulle komme med netop det argument!

Og det blev jo naturligvis netop dig der gjorde det. 

Tving folk....

Så ved man godt hvor stemmen bliver lagt!

Tving folk....


Skrevet af Julius Nissen 1326 dage siden - Direkte link

Ha ha ha... det var det der hedder sarkasme :-) Jeg læser OBO's oplæg, som at han har det fint med den fulde kontrol over pengegangen.

 

Jeg synes loven er fin fin. Erhversdrivende skal da ikke bare afskaffe vores møntfod! Tænk hvis vi var fuldt afhængige af dankortet... samme følelse som at eje en el-bil uden ladestationer?

 

Så sæt dig bare ned igen!


Skrevet af Enough 1326 dage siden - Direkte link

Holder med OBO... man kan ikke kontrollere rede penge

 

Link please ?

Jeg kan ikke se andet end en avis artikel skrevet af JAKOB SORGENFRI KJÆR.+1 Skrevet af Gajus Piso 1326 dage siden - Direkte link

Vrøvl!!

 

Naturligvis har forretninger osv bare at tage imod kontanter. Det er et lovligt betalingsmiddel, og det med at det er så dyrt i håndtering overfor bankerne... tjah... så find en anden bank.

 

Er sikker på der nok skal findes en bank som gerne vil have en velfungerende forretnings kontanter.

 

Desuden er det jo socialisternes våde drøm, at vi ikke havde kontanter længere - tænk på alt det de kunne kontrollere og styre...


+1 Skrevet af Jan Daniel Andersen 1326 dage siden - Direkte link

Hvis man ikke kan betale for sine varer med kontanter kan man, vel også bare finde en butik, hvor man kan. Din pointe med kontrol er god, men argumentet fejler ;-) 


Skrevet af Gajus Piso 1326 dage siden - Direkte link

Tjoh.. sandt nok :-)

 

Men er noget gyldigt betalingsmiddel, synes jeg det er ok staten siger, her skal man tage imod. Eller er betalingsmidlet jo kun delvist gyldigt...


+1 Skrevet af Jan Daniel Andersen 1325 dage siden - Direkte link
Staten skal slet ikke blande sig i hvad der er gyldigt betalingsmiddel. At det forholder sig sådan, er jo netop en stor del af årsagen til at vi befinder os i en krise.

Skrevet af Apoxie 1325 dage siden - Direkte link

For hver 100 kr. du handler for med kontanter i en butik har butikken udgifter til pengehåndtering på 7 kr. Med dankort har de kun udgifter for 3 kr.

 

Jeg mener helt klart det skal være op til butikken, hvilke betalingsmidler de accepterer, ligesom i Sverige. Alternativt skal det være tilladt for butikker at ligge et kontantgebyr oveni prisen.


Skrevet af Enough 1325 dage siden - Direkte link

Jeg vil godt se dokumentation for de 7 kr.... 


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link

Af artiklen fremgår det:

 

De samfundsøkonomiske omkostninger ved kontanter løb op i 5,8 mia. kr. i 2009, viser tal fra Nationalbanken. Udgifterne per kontantbetaling er i snit 7,36 kr., mens en dankortbetaling koster 3,15 kr.

 

Det er 7,36 kr pr betaling, ikke pr 100 kr. (medmindre gennemsnitsbetalingen er på ca. 100 kr, men det fremgår ikke)


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1325 dage siden - Direkte link

Så hvorfor vil de have gebyrer på Dankort, alle spare jo penge på det ,men nu har de en ny indtægts mulighed og de vil gerne havde den cementeret, så når kontanterne forsvinder, vil du opdage at dankort gebyrerne vil eksplodere.


Skrevet af nwinther 1324 dage siden - Direkte link

Det er en besnærende logik bag den gennemsnitsberegning - og det er muligvis fordi meget store kontantbeløb er svære at håndtere, at prisen er så høj.

 

Hvis 7,36 vitterligt var det, det kostede at tage imod en kontantbetaling - uanset beløbets størrelse - ville bageren slippe billigere ved blot at forære mig mit rundstykke, frem for at tage imod min betaling.


Skrevet af Mads Brinch Feierskov 1326 dage siden - Direkte link

Bankerne er begyndt at tage svimlende gebyrer for at tage imod kontanterne. Det koster nemt 10.000 kr. årligt at få lov til at sætte penge på kontoen. Det er naturligvis småpenge for større virksomheder, men for små erhvervsdrivende er det ikke ubetydeligt.


Skrevet af Michael J 1326 dage siden - Direkte link

Se nu kommer vi nærmere det der er årsagen og det virkeligt syge.


Skrevet af Vestergaard 1326 dage siden - Direkte link

Der er mange fordele ved helt at udfase betaling med sedler og mønter.

 

Det vil mindske antallet af røverier overfor kiosker og butikker, hvis de fik lov til helt at undgå at have kontante penge. Det ville være en stor lettelse, især overfor det personale, som det måtte gå ud over.

 

Det kunne også mindske antallet af hjemmerøverier, hvis folk ikke længere lå inde med kontante beløb.

 

Endelig vil en sporbar pengestrøm kunne dæmme effektivt op for megen snyd og skatteunddragelse.

 

 

Man skal bare tænke sig godt om, for der er flere problemer i det.

 

1. Dankortet er styret af en privat aktør. Hvis Dankortet skal have en så central rolle i vores infrastruktur, bør det ejes og styres af staten (Nationalbanken). Er dette ikke muligt, må Dankortet udfases til fordel for et nyt system.

 

2 Der er flere grupper som ikke har Dankort: Det er især børn, ældre med teknologiforskrækkelse og turister. Det dur ikke at nogle er udelukket fra at kunne handle i butikkerne. Der skal findes en løsning, så disse på en nem måde kan få et betalingskort.

 

For børnene må man kunne lave en løsning, så de evt kan få et Dankort til forældrenes konto, med et indlagt maksimumbeløb de kan handle for.

 

De ældre burde vænne sig til Dankortet, det er noget pjat med den angst. Butikkerne kunne evt bruge ID kort og betalingsservice, det svarer nogenlunde til, at man i gamle dage betalte på regning ved købmanden, så det kunne måske være en løsning som de gamle kan genkende og som butikker kunne tilbyde faste kunder, som de kender.

 

Det er straks vanskeligere med turisterne, her må man som minimum ved de større grænseovergange og lufthavne imod forevisning af pas, gebyrfrit sælge nogle særlige Dankort, hvor der så indbetales et valgfrit beløb, og hvor dette beløb så tilbydes refunderet ved aflevering af kortet.

Pengeinstitutterne bør have pligt til at håndtere disse særlige Dankort, evt bare til genopfylding og imod et mindre gebyr, der ikke må overstige de gamle vekselgebyrer. Derved kan turisten få kortet ved indrejsen, og kan genopfylde i alle pengeinstitutter undervejs, indtil han forlader landet, og afleverer kortet imod at få restbeløbet på kortet tilbagebetalt.


+1 Skrevet af Gajus Piso 1326 dage siden - Direkte link

Der går bare for meget offentlige kiggen over skuldren i det. Jeg har tit kontanter til at ligge, og jeg ønsker jo ikke at eventuelle offentlige myndigheder skal til at snage i hvor jeg har dem fra...

 

Nej, kontanter skal bestå.


Skrevet af Vestergaard 1326 dage siden - Direkte link

jeg ønsker jo ikke at eventuelle offentlige myndigheder skal til at snage i hvor jeg har dem fra..

 

Netop derfor   ;)


+1 Skrevet af Gajus Piso 1326 dage siden - Direkte link

Nej - for tænk på, staten kan potentielt følge med i alt, ALT hvad du laver.

 

Ex vis:

 

100 kr betalt i Erotic World.. hmm.. hva mon han har brugt dem til???

200 kr. i benzin... men han har ikke bil?? Hvor mon han var henne??

1.000 kr. til et hotelværelse en tordag?? men hans kone var da på job??

 

Osv osv osv... det vil jeg MEGET gerne se mig fri for...


+1 Skrevet af Lounen 1326 dage siden - Direkte link

Jeg oplevede engang at min bankrådgiver sad og læste mine transaktioner op, da jeg midlertidigt havde brug for en forøgelse af kassekreditten. Meget ubehagelig situation, på trods af, at der ikke var den slags transaktioner.

 

Siden da er jeg gået over til kontanter så vidt muligt.


Skrevet af Gajus Piso 1326 dage siden - Direkte link

Har været ude for noget hen af det samme - nu ejer jeg et par virksomheder, og hva jeg køber til dem er jo banken uvedkommen, så længe min økonomi kører derud af, men i forbindelse med lån/større kassekredit, sad bankrådgiveren også og fornøjede sig med den slags læsning.

 

Absolut ikke acceptabelt! Og staten.. ja staten ville da øjeblikkelig gribe muligheden for at tjekke folk.. så nej og atter nej.

 

Kontanter skal bestå.


Skrevet af Vestergaard 1326 dage siden - Direkte link

Vi har allerede Dankortet idag, og har haft det i snart 30 år, så den problematik er jo ikke ligefrem ny.

 

Det håndteres gennem at lovgive om brugen af oplysningerne, og at stille krav til at kun ganske bestemte myndigheder har adgang til oplysningerne og kun i ganske bestemte tilfælde. F.eks at der kun er adgang ved konkret mistanke om et lovbrud, og der skal føres logfil, så det er synligt hvem der har trukket hvilke oplysninger.

 

Det gælder også alle mulige andre oplysninger, logfiler fra telefoner, billeder fra kameraovervågning osv.


+1 Skrevet af Lasse 1326 dage siden - Direkte link

Selvfølgelig bør butikkerne selv kunne bestemme.

 

Men jeg gider i hvert fald ikke handle i en butik, som ikke tager imod kontanter. Jeg har det præcis som George Carlin.


+1 Skrevet af Lounen 1326 dage siden - Direkte link

Liberale borgere bør aldrig betale med andet end kontanter, helst kontanter der er uden for statsmagtens kontrol, hvor det lader sig gøre. Betal hellere med eksempelvis bitcoins eller ædelmetal. Få din løn udbetalt i kontanter, hvis det lader sig gøre.

 

Peter Schiff har lavet en bank, der udsteder et internationalt betalingskort, hvor valutaenheden er guld. Samtidig er hans bank belejligt beliggende i absolut skattely.

 

Dankortet er det ultimative overvågningsmiddel. Statens gestapoenheder kan kræve at se dine betalingsposter, hvem ved hvad bankerne kan bruge din komplette indkøbsstatistik til.

 

Nej kontanter er meget bedre, de har samtidig den gode effekt, at de kan give anledning til sort arbejde og omsætning til glæde for borgerne og til skade for staten.


Skrevet af Zaphod2000 1326 dage siden - Direkte link

Du vender jo problemet komplet på hovedet. Der er så vidt jeg ved ingen lov der forbyder dig at betale i ædelmetaller.

Der er nok bare få butikker der gider tage mod den betaling bare fordi du er paranoid.

 

Mener du staten skal bestemme hvilken betaling butikkerne skal tage imod i en handel?


+1 Skrevet af Lounen 1326 dage siden - Direkte link

Nej du misforstår - staten skal naturligvis ikke lovgive om den slags.


+1 Skrevet af Lounen 1326 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Der skal slet ikke lovgives om brugen af penge. Det skal staten ikke blande sig i. Centralbankerne skal lukkes i deres nuværende form, monopolet på pengeudstedelsen skal brydes og der skal åbnes op for konkurrerende valuta. Alt sammen skal foregå på frie markedsvilkår. Hvis en erhvervsdrivende ønsker udelukkende at modtage gamle flasker som betalingsmiddel, skal han være velkommen til det.


Skrevet af Vestergaard 1326 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Den hedder jorden, og er som regel et rigtigt rart sted. Du er meget velkommen til at komme og besøge os, hvis du får tid :)


Skrevet af Byggemand Bob 1326 dage siden - Direkte link

Regeringen har selv gjort kontanter til ugyldigt betalingsmiddel i flere situationer - f.eks. ved køb af dyre ting som biler - og også ved betaling af f.eks. håndværkerregninger hvis du skal have fradrag i BoligJobOrdningen.

 

Bankerne er også holdt op med at ville håndtere kontanter i flere og flere fillialer.

 

Hvorfor pokker skulle butikkerne så ikke selv måtte vælge...???


Skrevet af Uffe Jensen 1325 dage siden - Direkte link

 

God ide at fjerne kontanter. Det ville reducere den omfattende sorte økonomi. Men muligheden for at bruge kontanter til mindre handler skal stadig være til stede. Så lav en 50 kr mønt til de mønter vi allerede har, og fjern så alle sedler.  


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link

Det kunne være en idé, men der en del ulemper ved ikke at tage skridtet fuldt ud.

 

For det første vil det betyde at butikker stadig skal have kontante penge i et kasseapparat, så man fjerner ikke røverierne helt, man begrænser dem bare. For det andet, så udrydder det ikke det sorte arbejde eller butikkers handel uden om kasseapparatet, det vanskeliggør bare betalingen.

 

Endelig så er der et lille teknisk problem med at skaffe sig mønterne. Det vil kræve en ny type dankortautomater, der kan give mønter i stedet for sedler, og så vil det give en øget belastning på butikkerne, når folk vil hæve over beløbet.

 

Hvis butikkerne selv må bestemme om de vil tage imod mønterne, så kunne man godt forestille sig at det var ret få steder man kunne bruge dem, og så er man jo ret ringe stillet, selvom man har mønter.

 

Det nemmeste ville nok være at gå over til ren elektronisk betaling, og så sætte en 2 årig frist hvor gamle sedler og mønter kan indløses til påtrykt værdi. Derefter vil de så bare være samlerobjekter.


Skrevet af ianarki 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

bitcoin


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Kom nu ud af jordhulen, vi lever i et moderne samfund, og har nogle helt praktiske problemer at løse, f.eks

 

1 det koster detailhandelen dyrt at administrere mønter og sedler.

2 kontantbeholdninger medfører evindelige røverier, med traumatiseret butikspersonale til følge, foruden omkostninger til politi, retsvæsen og kriminalforsorg.

3 kontantbeholdninger medfører gaderøverier, hjemmerøverier, taxarøverier etc med lige så store, eller endnu større traumer for ofrene, foruden omkostninger til politi, retsvæsen og kriminalforsorg.

4 at vi har en stor undergrundsøkonomi af skattesnydere, som unddrager staten så mange penge, at man for de penge helt kunne have afskaffet topskatten.

 

Det ville spare en masse økonomiske såvel som menneskelige omkostninger, hvis vi gik over til ren elektronisk betaling.


Skrevet af BoNordahlPedersen 1325 dage siden - Direkte link

Man kunne så indføre lovpligtige standard varekoder også. Samtidig med den elektroniske betaling fra dit personlige og unikke betalingskort ville de købte vare koder så blive indberettet.

 

Har du så købt for meget fedt, sukker og salt - hvad der ligger udover din offentlige sundhedsrationering vil betalingen ikke kunne effektures.

 

Andre rationeringer kunne også forekomme - f.eks. køb af elektronisk underholdning hvis socialforvaltningen mener du skal tilbringe mere tid med dine børn - og på alkohol.

 

Et sådant varekode/mængde system vil let kunne implementeres når der ikke længere er kontanter. Der er også en vis politisk lydhørhed overfor at danskerne skal spise flere grøntsager - og med elektronisk betaling behøver man ikke længere miste skatteprovenu ved f.eks. at sænke momsen på sunde fødevarer


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link

Hvis du handler på kort i Brugsen, så har de allerede de oplysninger, og har haft dem de sidste 10 år.

 

Vi er forbi det punkt, hvor begrænsningen ligger i hvad der er teknisk muligt, begrænsningen ligger i stedet i hvad der er politisk muligt og ønskeligt

 

Vi gider ikke have kommunen som barnepige, så lige det du nævner siger over 90% formentligt nej til, og du vil finde mig blandt de 90%. 

 

Man kunne også sagtens forestille sig en fornuftig brug af en sådan mulighed, nemlig at køb af nogle helt bestemte varer bliver registreret og sammentalt, således at der kan datamines mønstre, der kan indikere en kriminel aktivitet. Det kunne f.eks være store indkøb af gødning, af en som bor i en lejlighed, - det kunne indikere lidt hjemmekemi, som man godt lige vil have en snak med ham om.

 

Teknologien findes, det er gennem lovgivningen vi skal begrænse den, til de ting som tjener et fornuftigt formål, og sikre at det så også kun bliver brugt til disse formål.


Skrevet af Enough 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeps! :-)  

Desuden er chancen for at folk ikke vil modtage kontanter omvendt propertional med antallet af sedler....! 


Skrevet af Martin Frydendahl 1325 dage siden - Direkte link

Selvfølgelig har man en lov imod det. Det er da direkte idioti ikke at kunne tage imod landets møntfod, seriøst? Så vidt jeg ved har ALLE vestlige lande lov, der dikterer at landets møntfod aldrig kan afslåes. Helt ærligt, hvad folk brokker sig over herinde er nogle gange komplet tåbeligt.


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link

Det butikkerne ønsker, er vel bare at Dankort sidestilles med kontant betaling, så de kan få lov til kun at tage imod Dankort, men ikke imod sedler og mønter.


+1 Skrevet af Michael Nybye 1325 dage siden - Direkte link

De butikker der ønsker kun at modtage eks Dankort , har tilsyneladende ikke gjort deres hjemmearbejde godt nok , da Dankortbetaling ikke kan sidestilles med kontant betaling!

Der er flere eks i bla autobranchen hvor folk får udleveret deres køretøj efter endt reparation , 

mod "kontant" betaling (Dankort) , og efterfølgende gør indsigelser mod fakturaen og får trukket betalingen tilbage via banken!

Virksomheden står magtesløs over for dette , og er nødsaget til at bruge mængder af tid og penge på at indrive det skyldige beløb , hvis det da overhovedet lykkedes!

De pengeløse fillialer og de nye store udgifter bankerne pålægger virksomheder og private iforbm. håndtering af kontanter er en direkte konsekvens af de over 45 milliarder de af staten

pålagte bankpakker , har kostet bankerne , samt de udgifter samme stat , arbejdstilsyn og 

fagforeninger kræver der skal betales og bruges på de ansatte der er "udsat" for et bankrøveri!

Og var der ikke også noget om "lønsumsafgiften" som blev ændret , hvilket der også medførte øgede udgifter for bankerne , udover højere krav til bankkapitalen!?

I bund og grund kan næsten alle vores problemer føres tilbage til politiske beslutninger , der

er truffet i ond tro ,mod bedrevidende eller simpelthen bare i dumhed!

"Wild West kapitalismen er skyld i krisen"  !!   Min bare røv!


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Ja, og når de kriminelle så skyder først, så indfører vi bare bevæbnede vagter med maskinpistoler foran alle butikker, og så kan vi rigtigt lege det vilde vesten.

 

Seriøst, man kan totalt undgå alle disse røverier, hvis penge ikke er en fysisk ting man kan røve. 


Skrevet af Enough 1325 dage siden - Direkte link

Hmmmm nå ja.

Bare nu, der ikke er nogen der får den ide at tvinge folk til at udlevere deres betalingskort og tvinger dem til at aflevere pin koden...

Naahh, det tror jeg alligelvel ikke kommer til at ske....


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link

Hvad skulle de bruge det til, hvis der ikke er hæveautomater, hvor de kan hæve kontante penge på kortet?


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Maskinpistol-bevæbnede vagter ved indgangene til indkøbscentrene og ved indkørsler til de indhegnede boligområder som over- og middelklassen bor i, er det virkeligt den retning du gerne vil gå?


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Du har aldrig været på Filippinerne, vel?

 

Eller har hørt om de tilfælde, hvor vagten fik lidt penge under bordet for at se den anden vej, eller lige sende en sms om hvor du var? 

Den slags sker såmænd også.

 

Har du penge så kan du få våbentilladelse, men du er jo ikke vågen 24/7, så det er bare at vente.

 

 

Alternativet er ret nemt, hvis penge ikke er fysiske, så kan de ikke røves ved at overfalde folk eller butikker.

Pigen i kiosken behøver ikke længere frygte røveri, for der er ingen penge at røve. Det samme gælder banker og de fleste andre butikker


Skrevet af Michael Nybye 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Bankrøverierne er blevet konverteret , ligesom lånene , til hjemmerøverier olign istedet!

Det er mig bekendt ikke spor "kedeligt" at være udsat for et hjemmerøveri!


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Ja det er en rigtig dum idé at først gøre sig til et mål for røveri, ved at have kontante penge, og derefter bruge en masse penge på vagter, som i flere tilfælde viser sig at være korrupte, eller på våben, som du altså ikke kan betjene mens du sover.

 

Vi kan købe vores varer på nettet, det gør vi jo allerede nu, og dermed eliminerer vi risikoen for røveri til næsten 0, men der er nu mange som gerne handler i en fysisk butik, og gør man det med kontanter, så er denne fysiske butik i risiko for røveri.

 

Risikoen kan fjernes ved at gå over til elektroniske penge, og dermed behøver du hverken hyre vagter, købe våben, eller liste dig igennem byen med en fed konvolut med sedler, mens du håber at ingen lægger mærke til dig.


+1 Skrevet af Jan Daniel Andersen 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Der er mig bekendt ingen der taler om at afskaffe kontanter. ;-) 

Problemet med statens overvågning, har jo ikke noget med hvilke former for penge, der er i omløb, at gøre. Blot fordi korttransaktioner er lettere at spore, er det ikke det samme som at det er korttransaktionernes skyld, at der overvåges.

Det svarer lidt til at man hævder at trafikulykker, forsages af at folk har lov til at køre bil. Der er korrelation, men ingen kausalvirkning.


Skrevet af Michael Nybye 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Så nu ikke flere gode ideer , man ved jo ikke hvem der kigger med ;.)


Skrevet af Uffe Jensen 1325 dage siden - Direkte link

 

Enig fjern dog de papir penge - de er ødelæggende for solidariteten. Forleden var jeg på et sjældenst besøg i min bank. Nede ad trappen i kælderen befinder sig bankbokse. Adskillige personer af diverse ukendt observans var i kælderen i den korte periode jeg befandt mig i banken. Sjovt nok havde de ingen "officielle" bankforretninger, så der var god plads ved ekspeditions skranken.  


Skrevet af Vestergaard 1325 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hvad er det for noget ævl, jeg har aldrig foreslået noget i den stil.

 

Det er almindelig sund fornuft at man ikke render rundt med store kontante beløb på sig, for de inviterer til tyveri eller røveri. Samme med butikker, hvis disse ikke har kontanter i et kasseapparat, så ville de og deres ansatte blive sparet for mange røverier.

 

Røveren kan stadig gå i Netto og røve 10 glas marinede sild, men sandsynligheden for at det sker ved røveri, er altså ikke så hulens stor.

 

Tyve og røvere går efter let omsættelige ting, og kontanter er det lettest omsættelige der findes.

 

 

Hvis pengene bliver elektroniske, så har du dem stadig, og mister ikke en øre af dem. Du må også for min skyld have alle dem du gider, bare de er ærligt tjent og beskattede. Vil du lave en paralel til fjernsyn, så svarer mit forslag til at B&O fjernsyn tyverisikres fra fabrik, så ingen kan stjæle dem. 

 


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det kunne have afsløret Breivik i tide og have reddet 77 nordmænds liv, hvis man havde gjort det.


Skrevet af BoNordahlPedersen 1324 dage siden - Direkte link

Breivik havde omhyggeligt omrettet en landbrugsvirksomhed og var smuttet igennem dit net.

 

Breivik er faktisk argumentet for at al den overvågning IKKE virker: Tålmodig, stilfærdig og med et skarpt blik for at holde sig under radaren og undgå kontroller.

 

Englands massive CCTV har heller ikke givet noget fald i kriminaliteten


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Og hvorfor har nogle forretninger mon gjort det?, det er da lige præcis fordi beholdninger af kontante penge udgør en risiko.


Skrevet af Kenno 1324 dage siden - Direkte link

Hvad med hackning af din konto, hvad vil du gøre mod det, eller hvad med den person som vælger, at opsøge dig i dit hjem, med din nabos bærebar under armen. Han stikker dig nu en gøb for panden og tvinger dig til, at overføre alt hvad du har på din konto, til en konto i et eller andet land som ikke har en udleveringsaftale med Danmark.

Nu er vi gået fra røveri til at tage gidsler i stedet for og chancen for at du kommer galt af sted, stiger jo i kraft af at du nu er i en røvers vartægt i længer tid.


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link

Efter nuværende lovgivning, så hæfter man i de tilfælde kun for 1.100 kr selv, så selvom det er træls at miste 1.100 kr, så er det trods alt ikke større beløb, end det er til at komme over.

 

http://www.familieadvokaten.dk/emner/653.html

 

Er der tale om kontanter indsyet i madrassen, så mister man ikke kun 1.100 kr, men dem allesammen.


Skrevet af Kenno 1323 dage siden - Direkte link

Det laver ikke om på at jeg bruger våben og vold for at få dig til at overføre dine penge til min konto. Så hele din snak omkring at det pengeløse samfund vil afskaffe røverier, den falder nok så grundigt til jorden.

Noget andet er at bankerne nok laver om på hvor meget man personligt hæfter for, når først at de har os i deres hule hånd. For du kan ikke længer overleve uden en bank, da du jo skal have dit plastikkort.


Skrevet af Vestergaard 1323 dage siden - Direkte link

Jeg har aldrig hørt om et eneste tilfælde hvor en person i sit eget hjem er blevet tvunget til at åbne sin netbank og overføre penge til en udenlandsk konto.

Røverier af kontanter er derimod meget hyppige.

 

Skulle det ske, så skal man nok bare gøre som de siger, og så forlige sig med, at det trods alt kun koster 1.100 kr. Det er ikke værd at sætte livet på spil for det beløb.

 

Bankerne kan ikke ændre på de 1.100 kr, for de er fastsat ved lov, hvilket i øvrigt fremgik af mit link.

 

Bankerne kan sikre sig gennem at lægge spæringer ind på netbank, hvis de skønner at det er nødvendigt, og det har man jo f.eks gjort på betalingskort. Både Dankort, Visa og de øvrige kort har et maksimum for hvor meget man kan hæve kontant.

 

Nogle banker har et loft over hvor store kontante beløb man kan overføre via netbank pr dag. Hvis det bliver et større problem for bankerne, at der svindeles med overførsler af større beløb til udenlandske konti, så kan de jo bare lægge nogle spæringer ind, for hvor store beløb der kan overføres til udlandet.

Man kunne også indlægge en tidslås, så der skal logges ind 2 gange med et par dages mellemrum for at kunne overføre et større beløb til udlandet. Kan man ikke vente på det, så må man så ned i banken.


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Er verden virkelig så sort/hvid for dig, at enten registerer vi ingenting, eller også opererer vi i hjernen på folk?

 

Ville det ikke have været det værd, hvis en registrering af usædvanlige store køb af kunstgødning, kunne have ledet politiet på sporet af Breivik, inden han nåede at dræbe 77 mennesker?


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Min logik vil sige at B&O fjernsyn tyverisikres fra fabrik, så ingen kan røve dem.

 

Der er ingen der tager dine penge, bare fordi de står på et Dankort i stedet for at ligge under din madras. 

 

.. men skattefar kan se at du har dem, og det er måske der skoen trykker?


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Igen farer du ud af en fjollet tanget. Det er som om vi står i Kolding, jeg foreslår vi tager til Vejle, og du himler op om isbjørne og om hvor koldt, der er på nordpolen.

 

Jeg taler ikke om at sikre os imod alting, og at vikle dig ind i shrinkwrap. Jeg taler om det fornuftige i at sikre os imod det, som vi rent faktisk kan sikre os imod. 

 

Du låser vel din hoveddør om natten, det sikrer imod de fleste ting, men det sikrer ikke 100% imod at der kommer en hel bande med bulldozer eller motorsav. 

Det er et pragmatisk kompromis mellem besvær/udgift og så effekten af det. 

Det er en lille ting at låse døren, det ville kræve et kompani soldater at sikre 100%, så vi nøjes med at låse døren.

 

Men at bruge muligheden for at der skulle komme en hel bande med bulldozer eller motorsav, som et argument imod at låse døren, det har vi dog aldrig hørt.

 

Du vil ikke have et mistænkeliggørende, mistroisk og anklagende samfund, fint nok, det vil jeg heller ikke. Men hvordan hulen skulle man så finde og stoppe en som Breivik, inden han når at slå 77 mennesker ihjel?

 

Skulle man så bare leve med at shit happens, og næste gang er der nok en flok islamister, der vil sprænge en bombe?

 

Vi har ikke mindre end 3 forskellige grupper siddende i fængsel i Danmark, for terrorplaner, som blev afsløret i tide, netop takket være overvågning, så det er altså ikke bare pjat. Dertil kommer flere grupper som amerikanerne har opsnappet ved overvågning, som også havde planer om terror i Danmark.


Skrevet af Kenno 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Og når jeg keder mig kaster jeg cykelkæder op på elledningerne midt i julehandlen og bankerne tjener ikke en skid og vi andre spare penge.

Eller bankerne indføre at 10% af et køb bliver trukket som et gebyr, når nu vi har afskaffet kontanterne har vi ikke længer noget valg og må bare betale.

 

Nå ja der er også lige det problem at med Mastercard så går der faktisk op til 25 dage fra kunden har trykket godkendt til man som butik faktisk får sine penge. Hvor mange butikker med lav omsætning kan holde til at 2/3 af kunderne har brugt Mastercard, når regningerne stadige skal betales til den 1?


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Uh, det ville da være fint. Jeg ville jeg åbne en bank og snuppe alle kunderne. Som at tage slik fra børn...


Skrevet af Vestergaard 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Staten anslås at miste ca. 10 mia om året, pga sort arbejde. 

 

Til sammenligning så indbringer topskatten ca. 15 mia kr om året. Cepos anslår at det pga dynamiske effekter kun koster ca 7,3 mia at fjerne topskatten.

 

Fik man disse ekstra 10 mia fra det sorte arbejde i statskassen, som folk snyder for idag, så ville det beløb være mere end rigeligt til at topskatten kunne afskaffes helt, og ingen ville dermed have en marginalskat på mere end 42%


Skrevet af Gajus Piso 1324 dage siden - Direkte link

Vestergaard - det ville bare aldrig ske.

 

Om så staten fik 100 mia. kr. ekstra ind, ved at fjerne kontanter og som følger, sort arbejde, ville de aldrig afskaffe nogen skatter som sådan.

 

De ville fjerne en lille bitte afgift på 1 - 2 mia. kr., for syns skyld, så de rigtig kunne slå sig på brystet og sige: " Se hvad vi har gjort! Vi HAR lettet skatterne i Danmark."

 

Oooooooooog... Så ville de resterende x- antal mia. kr., ryge lige direkte i det offentlige til yderligere psykopat-overforbrug.

 

At besparelser skulle gå til skatte og afgiftsnedsættelser er desværre ren ønsketænkning.


Skrevet af Vestergaard 1323 dage siden - Direkte link

Det vil næppe ske med den regering vi har i øjeblikket, men den bliver jo ikke siddende til evig tid.


Skrevet af nwinther 1324 dage siden - Direkte link

Personligt har jeg det fint med "gangbar mønt", på den anden side har jeg heller ikke en stort behov for at pålægge forretninger pligter, hvis der er et enkel alternativ (f.eks. Dankort).

 

Og sådan set, må de også selv bestemme.

Der hvor jeg kan blive kontrær, er den dag jeg er inde og spise sådan et sted, og dankort-maskinen ikke vil tage imod mit kort. Hvad gør forretningen så? Og da jeg ikke kan betale med kontanter, er jeg vel heller ikke forpligtet til det. Forretningen har jo selv indført en begrænsning på "gangbar mønt", som nu pludselig kun er dankort/kreditkort. Så må de jo tage det sure med det søde.

 

Det er også derfor, jeg ikke er bange for at kontanterne forsvinder. De virker nemlig altid.


Skrevet af nwinther 1324 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Kan du skrive dit indlæg uden brug af metaforer. Jeg aner simpelthen ikke, hvad det er du skriver.


+1 Skrevet af Ib Andersen 1320 dage siden - Direkte link

Indlægget er ikke specifikt til dit skriv, men en perspektivering mellem penge og

 

DKK = Vaulta = Fiat penge = Malet cellulose = Statens virtueller "belønningspoints"

 

Penge er som "for meget" skriver neden for noget der har en indbygget værdi, altså at den repræsenterer eks. et arbejde. At lave en sølvmønt kræver arbejde, kemikalier og energi. At lave 2 kræver ca. det dobbelte.

 

At lave to flotte bordskånere, kræver det dobbelte arbejde ifht. at lave en (masseproduktion vil sænke prisen eftersom arbejdet bliver mindre for den enkelte, helt naturligt takket være markedet, men lad os holde os til en håndlavet af slagsen).

Bordskånere er bare en ringe pengeform, da de ikke kan tåle vand, og kvaliteten er subjektiv.  Sølv og guld kan måles og vejes, og derfor glimrende penge.

 

Valuta er ikke meget anderledes end virtuelle penge i computerspil. Laver udbyderen (centralbanken) for mange af dem, falder deres værdi og priserne stiger. Det er kun et problem, hvis man er den sidste til at modtage pengene, når valutaen har påvirket priserne. Det er fedt nok at få dem, mens de ikke har påvirket markedet. Fiat penge.

At lave en 200 DKK seddel kræver ikke det dobbelte arbjede i forhold til at lave en 100 DKK.

 

Håber det gav lidt klarhed, lidt uheldigt at han (forhåbentlig) var sarkastisk mht at foretrække fiat i banken.


Skrevet af nwinther 1320 dage siden - Direkte link
Men hvad hard det med dankort at gøre? En dankort-krone er det samme som en mønt-krone.

+1 Skrevet af Ib Andersen 1319 dage siden - Direkte link

Jeg oversatte bare indlægget du ikke forstod. Og uddybede nogle ting, nu jeg var i gang. Hvis mønt kroner forsvinder, kommer der bare en anden slags penge, måske endda ærlige penge.

 

Den svenske en-krone bestod af 80% sølv helt frem til 1942. Derefter blev det åbenbart for dyrt at skulle skaffe penge for at lave valuta, og man fjernede sølvet. Så blev det en god forretning at lave penge. Husk, det er kun falskmønteri, hvis det ikke er staten der gør det, og tager røven på indbyggerne.


Skrevet af Uffe Jensen 1323 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det er forkert når du skriver, at folk herinde mener OK til at deres penge "sorterer" under staten. Kendsgerningen er imidlertid at "vi" har valgt nogle politikere, der har besluttet, at størstedelen af vores penge rent faktisk "sorterer" under staten. Politikerne kalder det solidaritet/omfordeling. De samme politikkere har som følge af deres (tossede) beslutning en stående opgave, i at lukker huller hvor folk smutter under deres radar. Afskaffelse af kontanter kunne være en af deres muligheder, og derfor opstår debatten naturligvis.    


Skrevet af chlor 1323 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Der er visse butikker på Christiania der aldrig vil indføre Dankortbetaling...

 

Jeg læste for nyeligt at halvdelen af danske kontantkroner der er i omløb, er 1000 kronesedler. Det hænder at jeg har en 1000 krone seddel i hånden hvert andet år. Ind imellem ser jeg nogen betale med en 1000 krone seddel hos købmanden, men det er egentlig ret sjældent. Så der må være en eller anden kontantøkonomi som ikke fanger mit øje.

 

Kontanter bruges til småbeløb og fordækte handler. Her er det så at nogle politikere tror at man kan fjerne fordækte handler, ved at afskaffe kontanter, men nej. Hvis ikke man kan købe narko og prostituerede med danske kroner, så bliver det med en anden valuta. Det er et forretningsområde der er meget omstillingsparate.

 

En biting er valørdage. Hvis jeg giver min nabo nogle kontanter, så kan han bruge dem med det samme. Der er ikke nogen valørdage. Hvis jeg med Dankort køber min nabos bil juleaftensdag, så regner min bank med at pengene er trukket dagen før, og min nabos bank regner med at pengene først er gået 4. juledag (medmindre det er en lørdag).


Skrevet af Vestergaard 1323 dage siden - Direkte link

Vi skal nok ikke forvente at se narkohandlere med egen dankortterminal, det ville jo være ren tilståelse, men det vil gøre det en hel del mere besværligt for dem og deres kunder, hvis de skal handle med andre valutaer. 

Det vil også gøre dem ret synlige, hvis de ofte er i banken for at veksle krøllede eurosedler eller svenske kroner.

 

Man kan ikke fjerne fordækte handler helt, men man kan mindske dem, ved at gøre det mere åbenlyst for begge parter at der handles fordækt, når det skal foregå i euro eller anden valuta. Derved fjernes en stor del af de fordækte handler, hvor den ene part ikke er klar over at handlen er fordækt.

Man fjerner også muligheden for at den ene af parterne kan påberåbe sig god tro og uvidenhed om at der var noget galt med handlen, for det vil være ret åbenlyst, at der er noget fordækt, når en handel mellem 2 parter i Danmark skal foregå med kontante penge i en fremmed valuta.


Skrevet af Carsten S 1321 dage siden - Direkte link

Hvis man ikke har råd til at tage imod penge, så er man nok bedst tjente med at lukke virksomheden.

 

Jeg er selvstændig erhvervsdrivende, og de der beløb på håndtering af penge giver ingen mening.

For mig er det meget dyrere at tage imod kort, end kontanter.

Kontanter skal bare ned i banken på et tidspunkt, og så er det sådan set det.

 

Afskaffelse af kontanter kan ikke lade sig gøre.

Jo - man kunne da godt inddrage alle de danske mønter og sedler over en periode og erklære evt rester for værdiløse.

Men selv i KZ lejre fandt der en økonomi sted. Cigaretter blev til valuta. 

Penge er ikke mønter eller sedler.

Penge er hvad som helst folk vil tage imod til gengæld for varer eller ydelser.

F.eks kan nævnes vaskemidlet "Tide" der i USA åbenbart er blevet til penge i nogen kredse:

 

http://nymag.com/news/features/tide-detergent-drugs-2013-1/

 

Penge kan ikke afskaffes, de kan skifte form, men aldrig forsvinde.

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

3
6
7
11
17
30
12
26
18
22
10
5
33
9
6
16
14
13
5
32

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen
- Annonce -