Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

31

Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

Det fortæller jo alt om vore politikere.


Skrevet af Kjeld Flarup 1579 dage siden - Direkte link

En ting er at naboerne udsættes for støj. En anden ting er at et sådant naboskab normalt takseres til en erstatning på 50.000 Kr. mens opstilleren scorer 50 mio. Kr. pr. møller.

Grådighed har ramt vindmølleindustrien, og de er politisk så stærke at de kan kræve mere og mere ret til at stjæle fra deres naboer.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1579 dage siden - Direkte link

Jeg fatter ikke at vi ikke bruger hvad vi har, som ikke ødelægger miljløet men faktisk hjælper det.

 

1. Opsamle kloark slam fra hustande - lige nu renses det, og vandet lukkes ud, og resten graves ned.

2. opsamle alt gyllen der produceres - lige nu smider man det på marken, hvor det så finder sin vej ned i åerne, som så lukker til med grøde, og resten ender i havet, hvor vi får store alge blooms, der slår fiskene i hjel.

 

I stedet for at forurene med skidtet (bogstaveligt), så send det ind i en bio reaktor, hvad man får ud af dette er Metan gas (kan bruges til benzin biler, med lidt ombygning af motoren), ethanol (som kan blandes i alm. benzin), derved kan vi reducere forbruget af fossile brændstof former.

 

Den solide rest mængde, kan fortrinligvis bruges til gødning, da det nu er nærmest en form for kompost/muldjord, som har langt mindre sandsynlighed i at ende i havet.

 

Tænk på det vi producere ca 28 000 millioner liter gylle om året.     og mange milioner liter af kloarkvand.

 

Det kræver ikke støjenende gigantiske konstruktioner, men fabrikker til behandlingen af spilde vandet.

 

Det er genbrug af første klasse, men ak nej, det SKAL være vindmøller

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

"2. opsamle alt gyllen der produceres - lige nu smider man det på marken, hvor det så finder sin vej ned i åerne, som så lukker til med grøde, og resten ender i havet, hvor vi får store alge blooms, der slår fiskene i hjel."

 

Du aner ikke, hvad du taler om.

 

Landbrug med husdyr og planteavl er det mest økologiske på denne jord.  Hvad vi ikke bruger af svinene, nemlig gyllen, gemmer vi, til planterne i foråret har brug for det, og så bruger vi det som næring for planterne i stedet for store mængder af meget dyr importeret kunstgødning, produceret med et enormt energiforbrug.

 

Og der siver intet ud. Det er bevist forlængst.


Skrevet af slettet bruger 2703 1579 dage siden - Direkte link

Vrøvl!

Kunstgødning bruges i store mængder.

Og alle de her svin, vi producere, fodres med 30% importeret sojakage.

1 kg  svinekød lægger beslag på 3 kg foder. Dvs 1 kg importeret soja.

DK-producerer ca. 25 millioner grise, hvortil der benyttes 1,7 millioner tons importeret sojakage.

Disse svin sælges for 85%'s vedkommende til udlandet, med diverse eksporttilskud.

Lorten efterlades, ubetalt,  på markerne. Det ses alle steder. Brændenælder vælter, grundet luftbåren gødskning, frem på steder, hvor man før kunne samle kantareller.

En cykelferie, med ungerne på det smukke fyn, er i den tidlige sommer en rædselsoplevelse,


Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

Heller ikke du aner, hvad du taler om.


Skrevet af Martin Kofoed 1579 dage siden - Direkte link

Hvad så med at dokumentere det? Det er muligt, du har ret, men det er ikke til at vide ...


Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

Tjah - det er jo det, når der lukkes l... ud i mængder.

 

For det første forholder manden sig ikke til det, jeg skriver. Jeg skriver ikke, at kunstgødning ikke bruges, men at man sparer import af en masse dyr kunstgødning. Ved almindelig planteavl spares ca. 60 % kunstgødning ved at tilbageføre gyllen. Det er jo indlysende, at når man eksporterer landbrugsvarer nok til at brødføde 15 millioner mennesker, så skal jorden jo tilføres noget gødning. Den der er fjernet.

 

Sådan kunne jeg tage hver af udgydelserne nedefter. Det er da fx klart, at man må importere proteinfoder, når man ikke må dyrke det i Danmark.

 

Landbruget er Danmarks hovederhverv. Det giver arbejde til mindst 250000 mennesker - det giver mindst 150 mia i eksportindtægter - det giver danskerne verdens bedste fødevarer.

 

Angående forureningen, så er det forlængst bevist, at landbruget ikke forurener. Alle de store vivo eksperimenter har bevist det: Haderslev Fjord, Dybsø Fjord osv.. Redhills axiom siger det, alle vi, der har færdedes i naturen gennem de sidste 60 år, har kunnet se.

 

Hadet til landbruget er det samme som tyskernes had til jøderne: Hadet til de flitige, de dygtige, de ansvarlige. Og i øvrigt - fakta om landbruget og forurening kan man ikke finde på nettet. Fx har dmu fjernet alle resultaterne fra kvadratnetundersøgelserne for kvælstof, da de ikke passede i deres (aukens) kram.


Skrevet af slettet bruger 2703 1579 dage siden - Direkte link

Mærker man lidt overdrivelse?

Der er ikke 250000 ansatte i landbruget! Vild overdrivelse.

Landbrug er ikke Danmarks hovederhverv! Vild overdrivelse

 

Din sammeligning med  kritiske landbrugsbetragtere  og Nazisternes jødehad er smagløs.

 


Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

Hvad med lidt dokumentation?

 

Hvad som helst drejes og gøres til løgn, når det passerer gennem denne verdens Povlsner.  Jeg skrev fx ikke at der var 250000 ansat i landbruget.

 

Du er ikke andet end det,  jeg allerede har bemærket. En ondsindet løgnhals.


Skrevet af slettet bruger 2703 1579 dage siden - Direkte link

Du skrev:;"Det giver arbejde til mindst 250000 mennesker"

Vildledning? Fakata?

Det hele lugter af lort!


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1579 dage siden - Direkte link

Jeg bærere intet had, eller nag til lanbruget, men jeg så gerne deres resourcer brugt mere fornuftigt.

 

Det er blevet påvist at man kan producere metan, og ethanol fra gylle, og det solide der er tilbage, er en udemærket gødning, som kommer i solid form, dvs, den har langt sværere ved at sive ned i grundvandet (som forurenede min mors drikke vand ca 1 års tid siden),  samt det ikke er så følsomt for at blive skyllet ned i årne.

 

Derud over betyder det at svine producenter, ikke har brug for et hvis areal of land for at kunne sprede gyllen ud på, fordi det opsamles, behandles og der produceres 3-4 brugbare produkter.

 

Feks

Strøm

Brændstof,

Opvarminig

og Naturlig gødning.

 

Dette giver en ekstra indtægts kilde til svinde/ko producenterne, i det de kan afsætte deres afalds produkter, til berigelse, og derved gavne samfundet, med CO2 neutralt energi.

 

Det er en Norsk kommune (mener det var), der allerede gør hvad jeg forslår, deres offentlig transport kører CO2 neutralt på metan gas, og de køber gyllen fra lanbruget, producere brændstof til deres busser, og sælger den resulterende gødning tilbage til landmændene, og har generelt løst mange problemer på en gang..

 

Hvorfor anklages man for at hade, eller ville lukke landbruget (indirekte) for at forslå at vi kunne benytte lanbruget mere fornuftigt.?

 

Derudover er der en minskning af generene ved lugten, når man dumper gyllen ud på markerne, som genere tourister m.v. (jeg er ligeglad, da jeg har for længst vænnet mig til det).


Skrevet af Hans Und 1579 dage siden - Direkte link

Svend, Ikke Redhill, men Redfield. Man kan læse om hans opdagelse, at kul(C), kvælstof(N)og fosfor(P) i et vandigt miljø i naturlig kemisk balance er tilstede i forholdet 106:16:1, her.

 

googler man "ingenøren + redfield" er de første 4 hits særdeles gode artikler at få en vis viden om kvælstof problemet fra.

 

Det følger, at Svend har ret, kvælstof er ikke et problem i forhold til vandmiljøet. Til gengæld har gangsteren Svend Auken profiteret vanvittigt på at bilde folk dét ind.


Skrevet af Svend 1579 dage siden - Direkte link

Tak for påmindelsen. Af og til svipser det  med navnene.


Skrevet af slettet bruger 2703 1579 dage siden - Direkte link

Som Buster Larsen sagde:

Lorteland!

Og Lorteland, er hvad jeg taler om.

Aner du selv, Svend, hvad du taler om?

Fokus, Svend, er, hvem der skal betale for al den her lort, som forurener både vand og luft. 

Måske man skulle lave en strammere  lovgivning, til regulerering af  dette svineri?


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1579 dage siden - Direkte link

lol, gylle hældes frit ud på markerne, og når der kommer vand på markerne graves der ulovlige render direkte ud i åerne, jeg har selv nær brækket mine ben i 5-6 sådanne, hvert år når jeg er ude at fiske ved divs åer..  

 

Disse render lukker gyllen direkte ud i åen...

 

Der siver enorme mængder ud, og vi har hvert år flere åer der bliver dræbt af gylle udslip (dog ikke planmæssig udslip).

 

At vi generelt gør det ok med lanbruget i Danmark, betyder jo ikke at vi ikke kun gøre det væsentlig bedre end vi gør nu..

 

Jeg læste et sted at EN ko laver nok gylle til at kunne levere strøm til omtrent en husstand..  Så hvorfor ikke benytte sig af det ?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

8
2
12
6
10
10
11
16
3
7
15
6
7
4
13
5
7
4
10
16

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -