Værd at læse

00

Ekstra Bladet vil udlevere påståede potentielle kilder - hvor efterlader det kildebeskyttelsen?

Ekstra Bladet er klar til at lægge alle kort på bordet over for Skattesagskommissionen, når afhøringerne om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag begynder i morgen.

"Alle kort på bordet" dækker bl.a. over at de vil gentage påstanden - den indtilvidere udokumenterede påstand? - om at Troels Lund Poulsens spindoktor forsøgte at "sælge" en historie om Helle Thornings skattesag til avisen. Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.

Den overraskende jomfrunalske holdning er stof til eftertanke for alle som i fremtiden overvejer at "lække" oplysninger til Ekstra Bladet - specielt hvis de gør i tillid til den beskyttelse, som medier traditionelt har hæget kompromisløst om. De skal nemlig være forberedt på at avisen måske vurderer, at der er en større historie i at afsløre kilden. Det spinkle forsvar fra Ekstra Bladets side er naturligvis, at der ikke er tale om en kilde, men det figenblad dækker ikke noget. 

Jeg vil tro at specielt aviser som Ekstra Bladet har haft stor nytte af anonyme kilder gennem tiden, og de bør overveje om det er klogt at afskære sig fra sådanne kilder fremover.

Læs artikel

14 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere