Kontakt 180Grader.dk
41

Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeg tror ikke du har ret i begrundelsen. Måske har politikerne for lidt at lave - men grunden til at interessere sig for sagen er for at profilere sig og for at skabe omtale og fokus på én selv - og det lykkes faktisk ret godt for Morten Messerschmidt for tiden... og kunne det hjælpe Vejlegaarden i dette tilfælde (og alle de andre, der ikke ønsker at underkaste sig 3F dominans) så fint med mig...


Skrevet af Jens 1364 dage siden - Direkte link

Så når en politisk institution kan bruges til at gennemtrumfe ens egen agenda, så er den altså god nok. Fy for fanden!


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Den forstår jeg ikke.

- Er du sur over at EU kan afgøre sagen og over-rule den danske lovgivning, der lovliggør mafia-metoderne som 3F bruger?

- Er du sur over EU generelt og synes du bedre om den form for afpresning og vold som konflikten er ved at udarte sig til?

- Er du bare sur over at 3F er ved at få klø?

 

I min optik kunne det da være himmelråbende morsomt, hvis 3F faktlsk blev slået af det selvsamme system som de pt dækker deres røv med: Lovgivning... 

- Annonce -


Skrevet af ssgccp 1364 dage siden - Direkte link

Hej Byggemand Bob.

Hvordan i alverden du kan påstå at 3F bruger mafiametoder er fuldstændig ubegribelig. 3F laver lovlig blokade af en virksomhed - ellers ville politiet jo for længst have opløst blokaden.

Forstår ikke forsvaret for Krifa og andre gule fagvirksomheder, der jo alene er sat i verden for at tjene penge, de har ingen medlemsvalgt formand, ingen valgt tillidsmand på arbejdspladsen, fraskriver sig strejkeret - som er det vigtigste våben. Kig på lønningerne for direktøren i Krifa og de øvrige gule fagforeninger.


Skrevet af Gismo 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Ingen politker der tør sige noget der kan koste stemmer. Derfor er der ikke sket noget de sidste 35 år.

 

Hvis ikke 3F/LO/HK... havde fået blocket en avis var denne sag ikke blevet større end Vejles lokaleavis
Amin er den første der er stædig nok samt har været heldig med hvordan brikkerne er falet.

3F ved ikke hvad de skal gøre ved det. Deres besdste bud er indtil videre, en løsning hvor begge giver sig - Altså alle andre end 3F. 


Skrevet af Jimmi K 1364 dage siden - Direkte link

Danskerne er jo heldigvis sikret nogle rettigheder gennem vort medlemskat af EU, Europarådet og FN,  det er noget virkeligt positivt som vi kun skal være glade for, for vores latterlige grundlov er jo ikke en skid værd, det er bare en lov for monarkiet og resten der vedrører borgernes retsstilling i forhold til staten er ikke tryksværten værd, for 90 mandatter kan til enhver tid gøre hvad der passer dem.

Giv os en forfatningsdomstol og en rigtig forfatning, istedet for det tronfølgepis vi har.


Skrevet af ianarki 1364 dage siden - Direkte link

Danskerne har ikke behov for EU. Der var mødt rigeligt op til støttearrangement for vejlegaarden. Så længe det bliver ved, er 3f og loven ikke meget værd


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Det løser måske Vejlegaardens problemer, men ikke problemet generelt... der er brug for en afgørelse der sætter en stopper for 3F's metoder...


Skrevet af ianarki 1364 dage siden - Direkte link

Hvis det virkelig er nødvendigt med EU for sådan en afgørelse så kan det være ligemeget. For hvad er der så af andre ting som danskerne ikke er stand til at løse selv


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Det løser måske Vejlegaardens problemer, men ikke problemet generelt... der er brug for en afgørelse der sætter en stopper for 3F's metoder...


Skrevet af ssgccp 1364 dage siden - Direkte link

Han råber ellers altid op om at EU skal blande sig udenom - men pludselig skal de blande sig - dybt useriøst af hr. Messerschmidt - men det forstår han nok ikke.


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Faktisk har EU positive sider, og dette kunne være én af dem. Når nu vores danske politikere ikke tør/vil tage stilling, så vil EU måske. 

Så længe vi er medlemmer af EU kan vi lige så godt bruge de positive sider i stedet for bare at gå og være sure og tvære over at EU også bestemmer nogle ting de burde blande sig uden om... 

Er glasset halvt fuldt, eller halvt tomt?


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link

. . .  dybt useriøst af hr. Messerschmidt - men det forstår han nok ikke.

 Tværtimod, det er lige præcist det, han gør. - Han er dybt seriøs og leverer professionelt politisk håndværk af højeste kvalitet.


Skrevet af Julius Nissen 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Skal det forståes sådan, at du går ind for organisationstvang? 


Skrevet af Julius Nissen 1364 dage siden - Direkte link

Det sagen handler om er, at til trods for at alle har frihed til at organisere sig som man vil, så kan LO-fagbevægelsen - med loven i hånden - gå ud og tage post, renovation og vareleverancer fra en erhvervsdrivende... Alt er lovligt og ingen kan gøre noget ved det!


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Nu vides det jo faktisk ikke om metoderne vil holde i retten, for sagen er ikke blevet prøvet. 

Pt har Vejlegaarden ikke haft behov for at få sagen prøvet, fordi de har folkets sympati og klarer sig glimrende selv under konflikten. Yderligere bliver 3F mere og mere desperate og viser gennem deres metoder og retorik hvor ekstreme de reelt er i deres tankegang. 3F påfører med andre ord sig selv mere skade end Vejlegaarden reelt ville kunne - og retssagen bliver blot nemmere at vinde jo flere fodfejl 3F begår. 

Krifa HAR jo tidligere fået anerkendt deres overenskomster i arbejdsretten - så det er slet ikke umuligt at Vejlegaarden med loven i hånden - som du siger - vinde sagen.

Ydermere, er love jo lavet af mennesker - og mennesker kan ændre dem igen - og flertallet for at ændre denne lov vokser dag for dag...


Skrevet af Julius Nissen 1364 dage siden - Direkte link

Jeg ved ikke havd du mener der ikke har været prøvet og ikke prøvet, men her en god oversigt over forløbet.

 

http://m.tv2.dk/other_artikel.pml?id=52061387


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Takker. Nu står der ikke konkret, hvad Krifa bad arbejdsretten tage stilling til - og jeg har ikke kunnet finde en afgørelse. Har du den måske?

 

Derudover undrer følgende mig:

22. marts 2012:
LO erkender, at 3F er gået for langt i konflikten. Der opnås bl.a. enighed om, at 3F ikke længere må opfordre til kundeboykot af restauranten. Blokaden fortsætter dog.

 

... hvad pokker laver 3F så stadig derude?


Skrevet af Kurt Birk 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det er netop det sidste der giver den løsning en grim smag.


Skrevet af margate 1364 dage siden - Direkte link

Det er lovligt at Amin eller hans firma som har forpaktet Vejlegården har smidt 3F på porten (hvis han da nogen sinde har haft en aftale med dem) og tegnet aftale med Krifa. jeg kan ikke se det er lovligt at 3F laver blokade mod et firma der har en aftale med en anden godkendt Dansk fagforening.

 

Hvis jeg husker rigtigt havde 3F aftale med den tidligere forpagter af Vejlegården, Amin er den nye forpagter (anden virksomhed) som har overtaget brugsretten og betaler vederlag for brugen af lokaler m.m og har ansvaret for drift og retten til udbyttet af driften.

 

Hvis 3F havde en overenskomst med tidligere forpagter, hvordan kan Amin så hænge på de aftaler, hævder 3F sin ret til blokade fordi det er samme adresse?

 

At det åbentbart er lovligt, åbner op for at alle "røde" fagforeninger begynder at tvinge alle opsagte aftaler tilbage i folden ved brug af ligende metoder. 

 

Gad vide om Amin også hænger på alle andre aftaler som den tidligere forpagter havde, Tænk banker, grønt, kød, vin og øl leverandører kommer løbende og forlanger han skal bruge dem fremover.

 

At politikerne blader sig, ser jeg ikke noget problem i, Det er jo politikerne der i første omgang har givet fagforeninger mandat til at forhandle løn og aftaler under ansvar og givne normer. Et ansvar som pamperne i 3F tydeligtvis ikke kan leve op til. Hvad var det Storpamperen kom med igår

Quote:

"Han præsenterede bare de samme krav, som han tidligere har gjort," siger [Amin Skov] til TV 2 News.

"Det er skuffende. Jeg har brugt fire timer på det."

 

Hvor skuffende er det lige, man burde forvente lidt højere intelligens og nye forslag efter 4 måneder, når det endeligt er lykkedes at arrangere et møde.

 

Da vi pt. har en regering der ikke tør eller vil tage stilling i denne sag, da det svarer til at lukke bankkontoen uden at hæve indestående, syntes jeg det er fantastisk hvis dette kan afgøres i EU


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link

Selv Ekstrabladet har set lyset... 3F har alvorlige forklaringsproblemer...

 

http://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/article1799056.ece

 

og med dem, også f.eks. Pernille Rosenkrantz-Theil, som forsvarer vennerne i fagbevægelsen... 


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link

Fra EB's artikel: Han forklarer nemlig folks manglende forståelse for 3F’s blokade således: ’Man kan jo ikke tvinge dem til at forstå det’

 Åh hvor er det synd, at han som fagforeningsboss ikke kan tvinge dem. Dem må være surt at skulle komme til den erkendelse.

 

EB: MEDLEMSFLUGTEN kan kun standses, hvis 3F og resten af fagbevægelsen massivt får kommunikeret udfordringerne ud til lønmodtagerne.

Mon ikke det løb er ved at være kørt?

 

 


Skrevet af Bolette Pedersen 1364 dage siden - Direkte link

EU skal ikke blandes ind i dette. Nej tak.  Jeg er enig med CLaus Due.

 

Men i øvrigt går jeg ind for den danske model - og jeg synes ikke, det skal være ulovligt at 3 F laver en blokade. 

 

Hvis de ansatte er blevet tvunget i KRIFA, for at kunne beholde deres jobs, og de rent faktisk havde bedre rettigheder (hvis dette er tilfældet- det ved jeg ikke, om det er ), så er sagen ikke så helt klar, som den fremstilles.


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link

Hvis og hvis......

På den måde kan vi få en meget lang debat ud af den historie..........

 


Skrevet af Bolette Pedersen 1364 dage siden - Direkte link

Til Leif - det er jo netop det

 

Til Hmadsen - det er godt med et højt lønniveau (hvis ikke fagforeningerne går amok som i 70*erne). Og såfremt det matches med en velluddannet arbejdskraft, høj effektivitet, dygtighed, selvstændige medarbejere, stabilitet, loyalitet osv. så konkurrenceevnen er ok. Vi skal ikke prøve at konkurrere med Kina eller Rumænie , det er skatten, der skal ned - ikke lønnen. Jeg kan ikke lide tvang, men et system, hvor politikerne bestemmer lønnen, som i en del af vores nabolande er jo også tvang. Evt. medlemskab af Krifa som vilkår for at arbejde på Vejlegården er vel også tvang? 

 

Til finn s - jo det har du ret i, det var også blot et oplæg, en slags tænken højt. Og så står der jo lidt forskellige ting i pressen om netop dette punkt, det må du også have bemærket. I hvert tilfælde er jeg ikke sikker på, at problematikken er helt så enkelt, som I fremstiller den. Det tror jeg ikke, den er.

 

(Da jeg var selvstændig betalte jeg lidt mere i løn end mine konkurrenter, til gengælde krævede jeg lidt mere, men jeg gav også større frihed og gode arbejdsforhold, fri til tiden, god planlægning af arbejdet osv.- det gav pote for alle samt arbejdsglæde). 

 

Vi skal i huske, at lav løn også giver mangel på frihed. 

 

Fagforeningerne var alt for stærke i 70'erne, men vi skal passe på, at de ikke bliver for svage. det er de på vej til at blive i dag. Der er brug for en balance.

 

Vi skal ikke have lønningerne ned, vi skal have skatten ned.  


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link

Ligesom finn s blev jeg også glædeligt overrasket.

Vi skal ikke have lønningerne ned, vi skal have skatten ned.

 Helt enig, hvis skatterne kommer ned, vil lønniveauet (i forhold til udlandet) automatisk følge med, og konkurrenceevnen forbedres.


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Du kan ikke tvinge medarbejdere til at melde sig ind i nogen bestemt fagforening - du kan kun vælge at lock-oute medarbejdere af bestemte fagforeninger for f.eks. at opsige overenskomsten med denne fagforening. Medarbejderen kan få sit job igen ved at melde sig ud af fagforeningen... han kan så vælge evt. at blive medlem hos en ny fagforening - men det er frivilligt.


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeg tvivler. Dermed vil Amin nemlig alligevel blive tvunget til at lave en 3F aftale... og han har allerede en overenskomst. Den skal 3F anerkende. At 3F så måske kan få Krifa og Amin til at ændre et par detaljer, så f.eks. mindstelønnen hæves for bestemte grupper, er en anden sag - og det der reelt er at forhandle om, hvis Amin skal have sin ret.


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

For en gangs skyld går jeg ind for, at EU "træder i karakter" og viser sin styrke ;-)

 

... altså bare lige denne ene gang :-)))    - - -  [det skulle nødigt blive en vane]


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

som jeg har forstået det, har alle medarbejderne accepteret ansættelse med Krifa

Det er også mit indtryk. Jeg mener at have set, at medarbejderne har bedt 3F om at pakke sammen, så de kan få arbejdsro.


Skrevet af Bjørn Thrane 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hvem siger "dårligere overenskomst" - og hvem siger, at medarbejderne er blevet tvunget?


Skrevet af Bolette Pedersen 1364 dage siden - Direkte link

http://blogs.jp.dk/faellesskaberen/2012/07/25/g%C3%A6lder-frihed-kun-for-arbejdsgivere/

 

Bemærk. Jeg er ikke 100 % enig, vil jeg gerne præcisere i alt det, som JJS skriver her. Men hvis man læser dette og kommentarerne her, synes jeg der kommer langt flere nuancer på.  Jeg definerer mig i modsætning til ham som klart borgerlig, og har gjort det siden jeg var tretten år.

 

Men også vi borgerlige skal dybere ned i substansen, og vi må stille os selv nogle vigtige spørgsmål, og først efter vi har svaret grundigt på disse, herefter kan vi afgøre, hvad vi skal mene om sagen med Vejlegården

 

Hvad præcist er den danske model og gavner den (og har den historisk gavnet Danmark) eller ej?

Er det bedre, hvis lønnen styres politisk?

Er det ikke også en slags tvang?  Er det godt for et land med stærke fagforeninger og landsdækkende forbund, der kan vise muskler og benytte strejker samt blokade eller boykot? (Når blot de ikke bliver for stærke og misbruger deres magt som i 70'erne, det drejer sig om en balance). Uden disse våben kan man vel ikke opretholde den danske model? Er det evt. bedre med billig og evt. også billig importerer arbejdskraft (ukvalificeret i visse tilfælde), mens danskere går ledige på statens regning? Har den danske model overordnet set gavnet erhvervslivet og vores konkurrenceevne?  I så fald skal vi vel passe på med at kassere den?

 

Som sagt, jeg definerer mig klart som borgerlig, og er derfor dem, som JJS normalt vil være meget uenig med. Men som borgerlig har jeg, som nævnt, indset at det er ikke lav løn og dårlige arbejdsvilkår, der er gavnlige for vores forskellige brancher og for vores land. 

 

Vores konkurrenceevne skal sikres gennem lavere skatter, det skal vi kæmpe for. Lønnen skal ikke ned, det skal skatten. Vi bør fremme en iværksætterkultur. Og den offentlige sektor skal slankes – det gælder især overførselsydelserne.

 

 

 


Skrevet af Byggemand Bob 1364 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det er slet ikke nødvendigt med 3-partsforhandlinger (hvor mange alligevel ikke bliver hørt) - problemet er konkurrenceevne og rammevilkår. 

Regeringen skal sænke afgifter og skatter for at skærpe konkurrenceevnen - og så skal lovgivningen simplificeres så man kan spare milliarder på nyttesløs administration.

Sværere er det såmænd ikke. Fagforeningen er helt unødvendig.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

7
10
17
30
12
26
18
22
10
5
33
9
6
16
14
13
5
32
14
2

- Annonce -


Om Byggemand Bob
Iværksætter, entreprenør, udvikler.   Naturvidenskabelig baggrund fra universitetet, kombineret med 10+ års erfaring fra det private...

Se Byggemand Bobs profil
eller
Følg Byggemand Bob
- Annonce -