Værd at læse

04

Mit ønske – Mere kontrol på danske festivaler

Jeg vil gerne benytte denne særlige lejlighed til at lufte mit ønske om, at der skal føres mere kontrol på danske festivaler. Jeg er personligt stor tilhænger af, at vi danskere har fornøjelsen af at opleve nogle af de bedst arrangerede festivaler i verden, men jeg lægger samtidig ikke skjul på, at sikkerheden halter en smule.

Fokus på sort arbejdskraft

Det er en realitet, at sort arbejdskraft på danske festivaler er et stigende problem, hvorfor jeg synes, at der skal bruges flere ressourcer på at føre kontrol. Det vil gavne os alle, hvis der blev gennemført flere aktioner mod spisesteder og andre boder på de største festivaler.

Jeg er overbevist om, at der er mange spisesteder, som gør brug af medarbejdere med manglende opholdstilladelse eller medarbejdere på dagpenge eller sygepenge. Det er for mig at se et alvorligt brud på lovgivningen, hvorfor der straks bør sættes ind, før problemet vokser sig større.

SKAT har tidligere gennemført aktioner på Roskilde Festival, hvilket er positivt, men vi skal huske på, at Roskilde Festival ikke er den eneste festival i landet.

Der har tidligere været udstedt bøder til ejere af boder, som har solgt cigaretter og vandpibetobak uden at have indhentet de nødvendige tilladelser, så ressourcerne er efter min mening givet godt ud.

Det skal være trygt og sikkert at tage på festival

Der er desværre mange voksne og unge, som bliver hjemme fra årets festivaler, fordi sikkerheden tilsyneladende halter. Jeg mener, at det er på tide at få ændret på de nuværende procedurer, så sikkerheden bliver endnu bedre til glæde for de mange glade festivaldeltagere. Spørger du mig, så mener jeg, at der skal være endnu flere sikkerhedsvagter og politibetjente på festivalpladser med store menneskemængder – koste hvad det vil.

Der skal dog generelt lyde en stor ros til danske festivaler, som passer godt på deres gæster. Udviklingen er altså positiv, men der er stort set altid mulighed for at opruste sikkerheden.

Selvom det kræver megen tid og mange ressourcer, så er jeg fortaler for, at man visiterer alle festivaldeltagere og i samme ombæring tjekker deltagernes bagage for ulovlige genstande. Det skal naturligvis være tilladt at medbringe forskellige former for festival udstyr og gadgets, mens narkotika og våben bør holdes langt væk fra de danske festivaler.

- Eksempler på lovlige gadgets: http://luxgear.dk/festival-udstyr-gadgets/ eller se dette link.

Det frivillige personale bør sendes på sikkerhedskursus

Jeg vil først og fremmest gerne slå fast, at jeg har stor respekt for de mennesker, som sætter tid og energi af til at udføre frivilligt arbejde. De frivillige kræfter er afgørende for, at det i adskillige år har været muligt at afholde nogle af de mest uforglemmelige festivaler.

Roskilde Festival er én af de festivaler, som har oprustet sikkerheden ved at sende deres frivillige personale på sikkerhedskursus. Det er fantastisk, men jeg ville ønske, at flere festivaler gjorde det samme, da sikkerheden altid bør være førsteprioritet på enhver festival.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere