Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

18

Skrevet af Carl Andersen 1636 dage siden - Direkte link

Det er godt skrevet Preben- Du har nemlig helt ret i din konklusion: ALLE støtteordninger skal afskaffes, det hedder frie markedskræfter. Alt andet er planøkonomi. Dog skal du huske på at som regeringen foreslår har en negativ effekt på danske virksomheders samlede konkurrencevilkår, da de penge der sparres, ikke bruges på skattelettelser, men øget offentligt forbrug.


Skrevet af RonPaulist 1636 dage siden - Direkte link

Planøkonomien starter ikke på Christiansborg. Den starter i nationalbanken og derfor kommer vi ingen vegne. 

 

Nationalbanken skal fjernes omgående. Den har ikke været sin opgave voksen. Den følger andre landes centralbanker og dermed kan vi blankt afvise den opererer politisk uafhængigt. Inflationen og kronens købekraft kører nærmest parallelt med andre landes valutaer. Så der må være svær enighed om den økonomiske politik. En politik der nu koster velstand så det klodser! (Skidt med velfærd. Det er en narresut)

 

Det er utroligt danskere ikke forstår den simple monetære svindel. Og så igen. De har aldrig lært det. De har lært at skændes om ligegyldige symptomer. Verdens borgere får sig et chok de ikke kommer sig over. Sådan er det at leve i troen. Velfortjent, måske.


Skrevet af Julius Nissen 1636 dage siden - Direkte link

Præcist! Jeg gider heller ikke betale mine skattekroner til virksomhedsejere, der ikke kan drive en lønsom forretning...

 

Hvad har vindbøjtlen Vestas ikke fået at statsstøtte? Og nu lukker de sikkert...

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Peter Bruun 1636 dage siden - Direkte link

Hej Preben,

Man kan have forskellige holdninger til statens erhvervsordninger og heldigvis for det. Men jeg kan ikke helt genkende dine tal for Vækstkaution fra vores egne opgørelser her i Vækstfonden. En Vækstkaution dækker i gennemsnit lån for ca. 3,5 mio. kr., og lånene trækker typisk yderligere finansiering med af samme omfang. Det er bankerne, som yder selve lånet, og kautionen bliver kun aktiveret, hvis virksomheden ikke kan tilbagebetale lånet. Vores opgørelser viser, at hver gang Vækstkautionerne medvirker til at frembringe 12 kroners finansiering til investeringer i små og mellemstore virksomheder, så taber staten faktisk kun én krone.

CEBR har i øvrigt for nylig gennemført en analyse, som viser, at hver Vækstkaution over en treårig periode skaber fem nye job og giver en stigning i BNP på 4 mio. kr. pr. år. Det svarer til en stigning i BNP på 7,6 kr. pr. år i tre år for hver krone, som staten bruger på kautionerne. Analysen konkluderer yderligere, at hver krone, staten bruger på Vækstkaution i den treårige periode, hvert år giver 3 kr. i indtægter i form af øgede skatter og lavere udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse. Jeg skal ikke gøre mig klog på andre erhvervsordninger, men for Vækstkautions vedkommende er det ikke korrekt, at hver ny arbejdsplads koster staten 750.000 kr.

/Peter Bruun, kommunikationschef i Vækstfonden 


Skrevet af Preben Hansen 1636 dage siden - Direkte link

Hej Peter

Tak for svaret.

Jeg må gå udfra at dine tal er rigtige, men jeg har fået noget andet oplyst, da jeg forhørte mig. Det var i forbindelse med, at jeg sad i bestyrelsen i Jels Erhvervsforening, og derved skulle holde mig orienteret på alle fronter. Jeg ved udemærket at det kun er en kaution, men det er stadig en hæftelse.

Nu har jeg slået op, hvem der har fået vækstkaution. Man skal ikke nævne navne, men de fleste vækstklautioner hælder mod madbranchen og der til hørende.

Hvis man kender banker, ser de en fordel i at søge vækstkaution til disse virksomheder, da de er rimelig sikre på, at få hovedparten af deres penge, hvis det skulle gå galt.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer, om disse virksomheder har vækstpotentiale eller ej, men der ligger en stærk undertone i, at bankerne åbenbart ikke tror på disse projekter.

Jeg vil stadig påstå at væsktfonden medvirker til unfair komkurrence. Men lad os nu se et år frem ad gangen, hvor mange af disse virksomheder der stadig består, når pengene er brugt. Jeg tror ikke meget på disse projekter.

Med venlig hilsen

Preben Hansen

Selvstændig for egne midler.


Skrevet af Preben Hansen 1636 dage siden - Direkte link

Kære Peter

 

Lige en tilføjelse.

Jeg har d.d. talt med en virksomhedsejer, som fabrikerer printere til industrien i hele Europa.

Printerne bliver brugt til at makere sidste salgsdag og meget andet i fødevareindustrien bl.a.

Maskiner får han produceret i Kina, men alt produktion af elektroniken og udviklingen sker i Danmark.

Han påtænker at flytte alle aktiviterer syd for grænsen, da han ikke kan se nogen fremtid i Danmark. Banken har opsagt hans engagement. Derved er renten steget til 24%. Han er nu låst fast, og har ikke råd til udvikling af maskinere. Det har banken gjort, fordi han ikke har kunnet vise et godt resultat. Banken fokuserer kun på resultater, men udvikling tager tid, inden det giver resultater.

Lige nu er de 3 mand igang, men hvis han fik lov at køre på fuld damp, kunne han beskæftige op mod 10 mand i Danmark.

Han har haft fat i Væksthus Syddanmark, men intet er sket. Som han siger: "De snakker bare og der sker ingenting".

Som det ser ud nu, er han en god forretning for banken, og de har nok ingen interesse i at søge vækstkaution. Det er bare et bevis på at måden at få vækstkaution på, er forkert.

Det har jeg også tilkendegivet over for Ole Sohn ved en tidliger lejlighed.

Med venlig hilsen

Preben Hansen


Skrevet af Jesper B. Olsen 1636 dage siden - Direkte link

Først en stor ros til Vækstfonden får at kommentere og give sit syn med på erhvervsstøtte debatten.

 

Prebens kritik af at erhvervstøtten giver en ulig fordeling af fordelene, er ikke anderledes end alle andre fradrag som skattelovgivningen giver eller ikke giver. Muligheden for støtte eller fradrag vil alt andet lige medføre at investeringer, som ikke ville være rentable bliver rentable - hvilket er en usund tilstand på sigt. Investeringer som ikke er driftsøkonomisk rentable bør som udgangspunkt ikke foretages.

 

DERFOR fjern alle fradrag og støtterordninger. Jeg er sikker på at de dygtige og veluddannede ledelser som er i virksomhederne sagtens ville kunne drive sunde og rentable forretninger uden støtte og fradrag. Selskabsskattesatsen kan så formentlig nedsættes til et par procent, plus så vil alle selskaber betale selskabsskat. De endeløse diskussioner og undersøgelser om den lave andel af selskaber der betaler selskabsskat víl være løst. 


Skrevet af Preben Hansen 1636 dage siden - Direkte link

Se vedhæftet link til jv.dk i dag. Det er et murerfirma der er blever erklæret konkurs.

Ejeren beskirver rigtigt godt, hvad årsagen er. Jeg har kommenteret på den, faktisk det samme, som jeg har beskrevet her.

http://www.jv.dk/artikel/1427601:Varde--Laerling-begaerer-murerfirma-konkurs

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

11
8
16
7
6
7
5
12
16
7
8
13
13
13
9
2
12
6
10
10

- Annonce -


Om Preben Hansen
Titler og status siger mig ingenting, med mindre man kan bruge det til noget.

Iværksætter: 
Elsker at starte noget fra nul og se det vokse. Se...

Se Preben Hansens profil
eller
Følg Preben Hansen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -