Værd at læse

00

Nedskæringerne i erhvervsstøtteordningerne er ingen katastrofe SMV'erne

Nedskæringerne i erhvervsstøtteordningerne er ingen katastrofe for de små og mellemstore virksomheder (SMV'erne). De har alligevel ikke haft mulighed for at gøre brug af erhvervsstøtteordningerne. De må stadig vækste for egne midler. De er så oppe imod større virksomheder, der kan få vækstkaution, med dertilhørende unfair konkurrence.
En virksomhed på støtten, er en meget farlig virksomhed for sine konkurrenter. Så hvad man skaber hos 1 virksomhed, ødelægger man tit hos andre virksomheder. Man har gang på gang set, at alle disse støtteordninger, bliver brugt til at ødlægge kunkurrenterne.
Man er så fokuseret på at skabe arbejdspladser, at man glemmer at fokusere på at bevare arbejdspladser.
En virksomhed kan låne op til 10 mio. kr, med vækstkaution, hvor staten garanterer for 75% af lånet, hvis virksomheden kan skabe 10 arbejdspladser inenfor 2 år. Det er 750.000,00 pr. arbejdsplads. En meget dyr løsning. Det står intet om arbejdspladsernes l... øbetid.
Ved at bruge det samme kautionsbeløb, kunne man bevare mange flere arbejdspladser.

Man laver temavækst, f.eks. Grønvækst. Det skaber kun arbejdspladser i nogle brancher. Men ideen med Grøn Vækst ligger dog i den bedre halvdel, da den ikke direkte støtter op om en virksomhed, og dog. Kommunerne gør også brug af Grøn Vækst puljen til renovering af deres bygninger. Mange kommuner er bare ikke gode til at udliciterer, de bruger fortinsvis deres faste leverandører. Derved dør ideen

Afskaf alt starthjælp, vækstkautioner og andre erhvervsstøtteordningerne, og lad os få en lige og fair konkurrence, nu når ikke alle kan få af kagen, men kun de særligt udvalgte. Det vil forøge arbejdsløsheden i en periode, men den vil nok kommet alligevel. da de virksomheder, der er på støtten, ikke vil overleve alligevel.

Med venlig hilsen
Preben Hansen
Næstformand LA Vejen
www-la-vejen.dk

Læs mere om, hvad pengene er gået til i 2011. http://www.evm.dk/publikationer/2011/~/media/oem/pdf/2011/publikationer-2011/redegoerelse-om-erhvervsstoette-web.ashx  

5 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere