Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

33

Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Klaus, fat det nu!

 

Rygning generer andre og jeg er ufrivilligt tvunget til at indånde det lort.

 

Unge der starter på at ryge er dumme og de vil fortryde bitterligt en dag.

 

Den form for rygning du slår på tromme for har intet med liberalisme at gøre - det er tvang - du tvinger mig til at indånde dine afhængigheder.

 

Det er lavstatus at ryge! Det er ikke smart.


Skrevet af Juul 1580 dage siden - Direkte link

jeg er ufrivilligt tvunget til at indånde det lort.

 

Øh, nej, du er ikke? Hvis vi taler generne ved at få forbi en ryger på gaden, er de vist ikke større end generne ved at gå forbi, say, en grim mand på gaden - æstetisk irriterende, men heller ikke mere end dét.


Skrevet af slettet bruger 3877 1580 dage siden - Direkte link

En anden ting er så hvis man bor i en ældre etageejendom, feks. øverst og der bliver røget i feks. halvdelen af lejlighederne (incl. på trappen).

Jeg kan fortælle dig at du bliver tvangsindlagt til at deltage i "festlighederne" og det er bestemt ikke en fornøjelse.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Soren Hojbjerg 1580 dage siden - Direkte link

En naturlig konsekvens af at bo i en etageejendom er at man i nogen grad må forvente at deltage i naboens festligheder, ligesom naboen må deltage i ens egne festligheder. Hvis man ikke gider det, må man bo i sit eget hus. Længere er den historie ikke.


Skrevet af slettet bruger 3877 1580 dage siden - Direkte link

Det er jo noget vrøvl, så kunne  ikkerygerne lige så vel argumentere for at hvis de der forpester hele opgangen med røg ikke kan finde ud af at begrænse sig, feks. ryge på altanen eller udendørs, hvis de så ikke gider det, så må de købe et hus.


Skrevet af Gismo 1580 dage siden - Direkte link

Forskellen er, at det ikke er dem der bliver generet men dig. Derved er det dit problem.

Rygning i gården eller på altanen er ikke løsningen. Har du et åbent vindue får du røgen ind.

 

Husker du også at være stille 24/7 så dine naboer ikke kan hører dig?
Gå stille, ingen musik eller på lav volume, ingen bas, ingen kat der hopper rundt, hund der larmer osv, tv og film på lav volume så ingen andre end dig selv får glæde af det, eller for den sags skyld. lave mad der ikke dufter i resten af ejendommen!

Ingen mennesker i denne verden der kan svare ja til de ting. Ergo er vi alle lige så slemme som rygerne. Det er bare en anden form for gener. Det er charmen ved at bo i en etageejendom

Mange ting der er generende for andre men ikke en selv. Kan man ikke klare det, må man flytte. Der er masser af steder hvor du for få penge kan få et hus hvor der er flere hundrede meter til nærmeste nabo.


Skrevet af slettet bruger 3877 1580 dage siden - Direkte link

Så feks. en psykopat med et megaanlæg er bare charmerende, en rockerklub ? ellers må jeg bare flytte.

 

Jamen det er jo et pragt argument der jo så kan gælde for de der på et tidspunkt døgnet rundt bliver kaldt til bøn fra de kommende minareter, de der syntes deres kvarter er blevet lige lovligt kulturberiget, de der ikke tør lade deres børn lege i gården mere, de piger der pludselig ser deres dagligdag omformet og tabubelagt, de ældre der ikke tør gå ud efter mørkets frembrud osv osv, hvis du ikke kan klare det må du flytte. Genialt.


Skrevet af Gismo 1580 dage siden - Direkte link

Kommer an på reglerne i din boligforening om folk må larme eller anlægge en rockerborg.
Hvor jeg bor (lejlighed) må jeg i teorien larme alt det jeg vil indtil kl. 20.

Da jeg gik på HTX var naboen en banditos rockerborg. Intet larm eller gener fra dem ud over når de ankom og kørte på deres motorcykler. Mine erfaringerne med rockerne er, at de er flinke mennesker der passer sig selv hvis man ikke genere dem.


Mener jeg det er generende at min underbo spiller justin bieber på repeat kan jeg tage en dialog ham ham/hende, gå til bestyrelsen for at få reglerne ændret eller flytte.
Hvilken frihed jeg har. Ingen der tvinger mig til at bo hvor jeg gør.

Hvordan du får minareter ind i billedet er mig en gåde. Hvis du er utilfreds med at kirken larmer bør du bo et sted hvor du ikke kan høre kirken. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Den form for rygning du slår på tromme for har intet med liberalisme at gøre - det er tvang - du tvinger mig til at indånde dine afhængigheder.


Man måber over det høje intellektuelle niveau, visse anti-rygere befinder sig på  ... Jesper H. Gylling sætter lighedstegn mellem  liberalismen og hans egen smalsporede egoisme. På hans planet kan enhver "liberalist" sige til sin medborger:

De holdninger, du giver udtryk for har intet med liberalisme at gøre - det er tvang - du tvinger mig til at læse dine ord.

Forstår man dette, har man forstået Jesper H. Gyllings opfattelse af liberalisme. Men for en sikkerheds skyld - hvis nogen stadig skulle være i tvivl:

Det er lavstatus at ryge! Det er ikke smart.

Klart nok. For alt det, den sande egoist liberalist ikke bryder sig om, er naturligvis "lavstatus" ;)


Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Klaus du er jo umulig at diskutere med. 

 

Rygning påfører andre mennesker en gene. Det gør fedme fx. ikke. Heller ikke narko eller en valg af cykel. Men rygning gør!

 

Du mener jo at hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så må man gå et andet sted hen. Det er jo bare ikke altid muligt. Hvis ens underbo ryger, så er det jo altså svært at flygte fra.

 

Prøver du at spille dum, når du nu refererer til ordet lavstatus? Jeg troede, at du var en mand af format og udemærket vidste at nogle ting her i Danmark er højstatus og andre lavstatus. Rygning hører til i sidste kategori - det er ikke mig der har fundet på det, men jeg er enig.

 

Jeg har en far som har røget hele sit liv. Han har forsøgt at holde op et utal af gange - men startet igen med den ene dumme undskyldning efter den anden. Nu har han KOL og hans vejrtrækning er stærkt nedsat. Han fik en mindre hjerneblødning og lægen sagde at hvis han ikke stoppede, så ville han dø indenfor kort tid. Så stoppede han.

 

Heldigvis har jeg ham endnu.


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link

Men som Klaus vil sige om lidt, så kan du jo ikke bevise at hans KOL skyldes rygning ;-)

 

Er iøvrigt fuldstændig enig med dig.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Naturligvis er rygning ikke afhængighedsskabende. Andre end rygere får KOL. Det er kun arbejdere med lav indkomst der får KOL og lungekræft og det skyldes industrien. Bare spørg Klaus K.

 

Han har tusindvis af gamle links fra eksperter og læger der siger det samme. At de har fået "grants" fra Big Tobacco betyder intet andet end, at det er kun de bedste der blev sponsoreret.

 

Lægen er sikkert sponsoreret af Nicorette og er en del af Public Health der giver borgerne skylden for deres kræftsygdomme mm. for at holde hånden over den grumme industri.

 

Tilføjelse - Søren H der også skriver i denne tråd, mener det er alkohol der giver lungekræft. Måske derfor Klaus K kun drikker kaffe og øl. Ikke spiritus, så vidt jeg husker. 

 

Jeg tror overhovedet ikke rygning af tobak kan forårsage lungekræft. Når det er sagt, så tror jeg at der eksisterer en væsentlig kilde til lungekræft.

Lungekræft


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Så din far er lavstatus, forstår jeg. Eller ... har hans rygestop nu gjort ham højstatus? ;)

Sorry Gylling, men hele denne sammenblanding af følelser og viden, du tror du har om dette emne, får dig til at gøre vold på liberalismen.

Naturligvis er du bekymret for din far, klart nok. Men for det første aner hverken du eller lægen, om rygning har gjort ham syg - og for det andet indebærer liberalisme, at man tillader andre mennesker at gøre, som de vil. Selv om man ikke bryder sig det, de gør.

Uden at skade andre, ja - men skade er ikke det samme som genere. At brokke sig over andre folks "generende" adfærd og kræve den stoppet, hvis man selv kan fjerne sin røv, det holder ikke. Med mindre, naturligvis det foregår på ens egen ejendom.

Sådan er liberalismen. Laissez faire. Live and let live. Se videoen her. Der er betydelig mere liberalist over denne nonne end over dig:

Hvad kan "progressive" socialister & fascister lære af en buddistisk nonne? Alting


Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Da min far har røget siden 1954 og frem til ca. 2002, så ville jeg mene at han i de første år var absolut trendy og højstatus - det var smart at ryge dengang. Men han stoppede vel da det blev rigtigt ufedt og lavstatus, men han stoppede jo ikke fordi han ville eller fordi det lavstatus, nej han stoppede fordi der ikke var nogen udvej. Han var afhængig - du ved det som 99% af alle tobaksrygere er.

 

Naturligvis er tobaksrygning farligt. Jeg ved godt at du ikke tror at det forholder sig sådan, men du er jo også afhængig af det, så du vil sikkert kæmpe med næb og klør for at overbevise andre men ikke mindst dig selv om at du gør det rigtige.

 

Min liberalisme er at hvis jeg ønsker at leve på en bestemt måde og det ikke generer andre eller øger vold på andre, så kan jeg principielt gøre hvad jeg lyster. Det er min liberalisme. Frihed under ansvar. 

 

Rygning og røg generer andre.


Skrevet af PainterBrain 1580 dage siden - Direkte link

Lad os lige, blot for eksemplets skyld, antage at dine skriverier her på 180grader "generer andre".

 

Hvad så?

 

Din holdning er, som jeg tolker den ud fra dine skriverier, at så bør du forsvinde, fordi du "generer andre".

 

Eller er der noget jeg misforstår? 


Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Du roder jo tingene sammen.

 

Det er da muligt at ord kan genere dig, men du bliver jo ikke syg af det. Selvom du læser hvad jeg skriver.

 

Omvendt hvis jeg bor i en lejlighed og gerne vil leve røgfrit, og du så bor nedenunder og storryger, så er det jo vanskeligt for mig at undgå din røg.

 

Faktisk prøver jeg at have en dialog med Klaus K, men det synes jeg er svært - vi kommunikerer sikkert på forskellige planer.


Skrevet af PainterBrain 1580 dage siden - Direkte link

Du roder jo tingene sammen.

Det er da muligt, men så skyldes det måske at dine formuleringer er lidt vage. Du skriver selv;

Rygning og røg generer andre.

Jeg kan da finde rigtig mangle handlinger, som "generer andre". Og nu ser jeg, at vi havner lige i Gismo's indlæg.

 

Måske _er_ det noget med dine formuleringer. Jeg læser jo også at du skriver;

... han stoppede jo ikke fordi han ville ...

Og det er da i min sfære, grundlæggende et pudsigt udsagn. Han stoppede vel netop fordi han ville. I modsat fald havde han vel blot røget videre, såfremt det var det han ville. Uagtet hvilket parameter der nu motiverede ham til at stoppe.

 

Generelt får jeg det indtryk når jeg læser dine indlæg, at du gerne ser at omgivelserne retter ind efter dine normer. Og det ville da være skønt, såfremt den adfærd så kunne gælde for alle. Og det er jo utopi.

 

Jeg forstår, at du finder rygning, dumt. Fair nok.

Jeg forstår, at du føler dig generet af rygning. Fair nok.

 

Hvad jeg så ikke forstår er, hvorfor du mener det rimeligt, at det er dine omgivelser der skal ændre affærd eller endda forføje sig. Den holdning finder jeg særdeles besynderlig.


Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Hvis han ikke havde fået den mindre hjerneblødning, så tror jeg han havde røget den dag i dag. Han prøvede jo at holde op et utal af gange.

 

Men ja han stoppede jo fordi han ville - eller blev nødt til det.

 

Nej omgivelserne skal ikke rette ind efter mine normer. Jeg accepterer da at folk ryger, men det må altså være rygerne som viser hensyn og ikke mig, der skal fortrække mig.

 

Hvor mener du at jeg har skrevet at folk skal rette ind efter mine normer?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Skrevet af PainterBrain 1580 dage siden - Direkte link

Jeg syntes bestemt den holdning også skinner igennem i dit indlæg her. 

 

Men ja han stoppede jo fordi han ville - eller blev nødt til det.

Kan du selv se det vage i dine udsagn?

 

Og nej - han stoppede naturligvis fordi han ville! At sige han blev nødt til det, er da noget vrøvl. Hvem mener du dog skulle kunne nøde ham til det?

 

Men sig mig lige noget andet; Du siger jo;

Han har forsøgt at holde op et utal af gange - men startet igen med den ene dumme undskyldning efter den anden.

Nu mener jeg jo ikke, at en voksen mand behøver undskyldninger for at gøre som han lyster og du siger jo også;

Han var afhængig ...

Men hvordan forklarer du så, at han rent faktisk stoppede sidste gang? Var hans "afhængighed" da forsvundet?

 

Kan du ikke selv se, at det lyder lidt vagt og ret vrøvlet? 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Min liberalisme er at hvis jeg ønsker at leve på en bestemt måde og det ikke generer andre eller øger vold på andre, så kan jeg principielt gøre hvad jeg lyster. Det er min liberalisme. 

Sålænge du inkluderer "generer" i ligningen, kan enhver tosse komme og sige, at han er "generet" af dig. Som du kan se på ovenstående indlæg, holder det ikke.

Det liberale dogme er: Gør hvad du vil, så længe du ikke skader andre.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Naturligvis er tobaksrygning farligt. Jeg ved godt at du ikke tror at det forholder sig sådan, men du er jo også afhængig af det, så du vil sikkert kæmpe med næb og klør for at overbevise andre men ikke mindst dig selv om at du gør det rigtige.

Du aner ikke, hvad jeg tror, så drop psykoanalysen, Gylling. Din far røg i 50 år, og har levet 10 år siden han holdt op, så han er vel midt i 70'erne nu, ikke? Min far røg i 55 år, han er idag 82 og har lige været på 150 km vandretur i bjergene.

Så uuh, ja - tobaksrygning er farligt. Hold op med dit skaberi, Gylling. Opfør dig som en mand, og lad andre gøre hvad de vil. Det ville klæde dig.

Som du ser fører din generations hysteri overfor den næste generations rygevaner ikke noget "godt" med sig: Der bliver flere unge rygere. De unge forklarer selv, at det er samfundets negative anti-ryge hysteri, der får dem til at ryge videre i trods. 

Tænk over det. Der er intet brugbart alternativ til at lade folk gøre, hvad de vil. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Der bliver flere unge rygere. De unge forklarer selv, at det er samfundets negative anti-ryge hysteri, der får dem til at ryge videre i trods.

Og igen for hvilken gang gentager Klaus K hans egne påstande og ønsker som en faktuel kensgerning. Banale og primitive retoriske vendinger, med manipulation som formål. 

 

Derudover er det fukdkommen rigtigt, at rygereres afhængighed ikke kan være borgernes problem og at disse rygere må holde deres kræftfremkaldende røg for dem selv.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Du synes ikke at forstå, at det netop er hysteri, som det du giver udtryk for, der er årsagen til, at unge rygere bliver trodsige og nægter at stoppe.

Du sidder simpelthen selv med aben. Jo mere fanatisme du hælder ud, jo mere røg vil du få blæst i hovedet.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Du synes ikke, at forstå, at det Klaus K der er hysterisk, og at det er ham der gør en sag ud af, at han ikke kan ryge hvor det passer ham som før. Da der for nylig var 5 års dag for loven om røgfrie miljøer i Danmark blev det forbigået med tavshed i medierne. 

 

Røgfrihed er i dag simpelthen udbredt og en naturlig del af livet i Danmark, som i det fleste andre lande. Røgfrihed der giver borgerne et liv med større kvalitet og mindre sygdom.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Beklager, men man kan ikke øge livskvaliteten i samfundet ved at påbegynde undertrykkelse af et mindretal på 25%. Disse rygeforbud er totalitære, og de er stærkt medvirkende årsag til den økonomiske stilstand i Europa.

Det er muligt, du synes de er vidunderlige, men totalitær lovgivning hører ikke hjemme i frie, demokratiske samfund. Der er intet til hinder for, at du & Jesper Gylling kan slippe for tobaksrøg i et samfund uden rygeforbud.

Samfundet er for alle. Ikke kun for hystader, der ikke kan kende forskel på liberalisme og egoisme. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Der er ingen "mindretal" der "undertrykkes". Tidligere blev hele befolkningen udsat for rygernes røg. Det gør borgerne ikke i den grad mere. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Sikke du vrøvler. Før rygeloven kunne enhver etablere sine egne rygeforbud. Dengang var der frihed. I dag kan ingen etablere sine egne rygetilladelser. I dag er der tvang.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

I dag er der frihed, Frihed for rygernes røg og de afhængige rygere kan gå udenfor hvis ikke de kan vente med at ryge. Det er en win win. Før var det ikke frihed og selv i dag er der undtagelse, hvor der ryges indendørs, trods det at det er i det offentlige rum.


Skrevet af Jens Ha 1580 dage siden - Direkte link

Ku' du ikke selv gå 'udenfor' - bare et stykke tid.

 

Det ville være befriende for mange herinde.


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Jo, med tobaksrøgen vil stadigt være i rummet.

 

Så hvad villed er være vundet ?

 

Det er det som rygerne stadigt ikke fatter og måske aldrig vil fatte og derfor at de stadigt vil stå udenfor.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Skulle kunderne og de ansatte gå udenfor, fordi Klaus Ks skulle stille sin afhængig? Morsomt.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Nej, du skulle gå ud af ryge-restauranten og over på ikke-ryge restauranten.

Det hedder free choice. Og det betyder frihed for alle.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Nu var der stort set ingen "ikke-rygestauaranter" som du kalder det og det gælder ihvertfald de ansatte. 

 

Nu er der frihed. Også for dig. Klaus K.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Ingen forhindrede dig i at lave en røgfri restaurant.

Nu er der tvang. Og det ødelægger økonomien, at 25% af befolkningen ikke kan få lov at efterspørge det, de ønsker.


Skrevet af Jesper Haaber Gylling 1580 dage siden - Direkte link

Det er et fåtal, der ønsker en restaurant hvor der må ryges.

 

Men jeg er enig i at det er problematisk at man ikke selv kan bestemme hvorvidt ens egen restaurant er for rygere eller ej.

 

Problemet er jo det personale der er ansat og det er for at sikre dem. Hvis de nu frit skulle have lov at vælge at arbejde sådan et sted, så skal vi til KUN at have private sundhedsforsikringer, da jeg ikke gider betale for deres cancerbehandlinger eller deres KOL eller hvad de nu ellers vil pådrage sig af sygdomme.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det er da altid noget, at du kan se problemet i, at man ikke selv kan bestemme reglerne i sin egen restaurant.

Men hvor er det grotesk, at man har kunnet bilde voksne mennesker ind, at man får kræft af at arbejde på en ryge-restaurant ... Gudfader - der er jo ingen sygdomsrisiko at beskytte personalet imod!

Serveringsspersonale har lavere risiko for såkaldt "rygerelaterede" sygdomme end gennemsnittet af den arbejdende befolkning.

Tag job som chauffør, frisør eller kantinemedarbejder i en vindmøllefabrik - dér skal du se arbejdsrelateret sygdom. Men ikke på en restaurant, hvor rygning er tilladt.

Helt ærligt - stram lige balderne, Gylling.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Nu er der tvang. Og det ødelægger økonomien, at 25% af befolkningen ikke kan få lov at efterspørge det, de ønsker.

Vrøvl. I 2011 f.eks. blev den første røgfrie Oktoberfest afholdt i München med rekordomsætning.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Jeg så forleden en Harry Potter-film med min datter, og bemærkede Harry's irriterende papbror Dudley. Denne replik er taget ud af Dudley's mund:

I dag er der frihed, Frihed for rygernes røg og de afhængige rygere kan gå udenfor hvis ikke de kan vente med at ryge. Det er en win win.

Mon ikke du skulle lære, hvad ejendomsret er


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Så er KK igen gået i fantasi-mode.

 

Så ejeren ved også at en tjener kan løfte  4 kasser øl op af trapperne.

 

Så glem alt om arbejdsmiljøloven. KK ved bedre.

 

Hvilket vi også kan læse ud fra DmD's righter:


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Muligvis findes der anti-rygere der godt kan læse, men Hr Hansen hører definitivt ikke i den kategori.


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Så siger vi det - hvis det kan gøre KK stolt.

 

Så mangler vi bare at KK kan vise hensyn til andre end ham selv.

 

Men det kan vi så vente længe på.

 

Måske KK skulle lære lidt om PLI, før han turmler frem med hans egoistiske indlæg ?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  8 timer og 23 minutter siden - Direkte link

Muligvis findes der anti-rygere der godt kan læse, men Hr Hansen hører definitivt ikke i den kategori.

Ja, og Klaus K er en af de rygefanatikere, der ikke hæver sig over de sædvanlige rygefraser, selvom han forsøger at pakke det ind i utal af links og en påtaget akademisk tilgang, der blot dækker over ringe metode og dovenskab.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Bla-bla ... Hvad står der herover? Ingenting.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  4 timer og 4 minutter siden -Direkte link

Bla-bla ... Hvad står der herover? Ingenting.

Du mangler som du ellers plejer, at linke til dig selv.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Mon ikke du skulle lære, hvad ejendomsret er

Stråmand. Du aner ikke hvad emerging markets er.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det tror du vist ikke engang selv på, vel ...? ;)

Du ved til gengæld hverken hvad en stråmand er, eller hvad ejendomsret går ud på. Kig derfor på denne lille video, så du kan lære det én gang for alle:

Banning smoking = banning freedom


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  4 timer og 8 minutter siden - Direkte link

Det tror du vist ikke engang selv på, vel ...? ;)Du ved til gengæld hverken hvad en stråmand er, eller hvad ejendomsret går ud på. Kig derfor på denne lille video, så du kan lære det én gang for alle:Banning smoking = banning freedom

Ja, det var pinligt, da Klaus K dummede sig med emerging markets og ejendomsret og stråmænd har han heller ikke forstand på.


Skrevet af Soren Hojbjerg 1580 dage siden - Direkte link

Glimrende. Flere unge rygere betyder at antirygning med tiden vil bive likvideret.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Igen en Klaus K manipulation tråd der ikke har dækning i det han henviser til. 

 

Ud over kildens valididet, der skal ses i konteksten om kommende lovgivning om ens indpakning og forbud mod markedsføring af tobak i Australien, så omtaler den viljen til at stoppe blandt unge. Der er ingen dokumenation for Klaus Ks påstand, om at røgfrihed skulle give flere unge der ryger. Fakta viser da også, at der bliver færre og færre helt unge der ryger i EU i de lande der har fået røgfrihed. Det gælder UK, det gælder Tyskland, det gælder Danmark osv.

 

I øvrigt er tobakslobbyen imod højere afgifter i Rusland. Højere afgifter de i følge analytikere vil få tobaksforbruget til at falde med 20 %.

The tax increase, if it becomes law, may push Russian cigarette consumption down by as much as 20 percent in 2015, according to Erik Bloomquist, an analyst at Berenberg Bank, compared with his current estimated annual decline of 1 percent to 2 percent.

Nomura analyst David Hayes on Oct. 8 downgraded his outlook for the tobacco industry to bearish from neutral, citing the risk of underperformance after three years of outperformance. He cut his recommendation for Imperial Tobacco to reduce from neutral, while maintaining a buy rating on BAT shares.

Cigarette Makers Wage Final Battle to Tame Russian Bill


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Beklager, min søde pige. Du må imødese et stort opsving i rygning blandt unge i vesten.

Most recently, there is strong evidence from France that higher cigarette taxes haven’t dampened youth smoking. On the contrary, in tandem with a tobacco advertising ban, higher taxes have made teen smoking cooler than ever.

New York Post: The great cigarette-tax lie 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Der fremgår ikke nogen tal fra Frankig. Tobaksindustrien er også uenig med dig. Se nedenfor og tidligere har jeg henvist til uddrag af årsrapporter fra tobaksfirmaer, der begrunder faldende salg med højere tobaksafgifter.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Rygeforbud har medført en stor stigning i rygning i alle aldersgrupper i Frankrig:

Une augmentation du tabagisme confirmée en France 2005-2010 

Og blandt de unge:

Danmark: 15-årige piger der ryger dagligt stiger 112% efter forbud  

Sverige: Fler 15-åriga flickor röker


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Andel af rygere falder i land efter land. Det samme gælder de helt unge.

 

Rekordfå unge rygere i Tyskland

 

Rekordfå unge rygere i England efter røgfrihed

 

Så din påstand holdt naturligvis ikke. Som altid. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Du er ikke specielt velinformeret. Det går som en rød tråd gennem hele Europa, at rygeforbud & øgede cigaretpriser ikke nedsætter antallet af rygere.

Tværtimod: Rygning er faldet igennem mange år, men så snart man iværksætter rygeforbud, går faldet i stå. Eller måske stiger det endda:  

* NordIrland: Smoking levels unchanged in 5 years

* Skotland: The number of Scots smoking has risen since ban

* Irland: Ban has no effect on smokers

* Italien: Store fald i rygning før rygeforbud - ingen fald efter

* Frankrig: More smokers lighting up at work 

* Spanien:  Smoking rate rises despite tougher ban

Hertil kommer stigningerne blandt de unge i Skandinavien.

Ikke for at gøre dig ked af det, men sandheden må jo frem: Formynderisk politik er kontraproduktiv. Forbud & tvang virker ... modsat hensigten. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Det er jo ikke nogen "dokumentation", men spredt fægtning om det samlede antal ryger, herunder at der er uændrede andele eller svage fald/små stigninger.

 

Fakta er rekordfå  unge der ryger i England, rekordfå unge der ryger i Tyskland og så er din henvisning til Skotland forældet.

 

  • In 2011, 23% of all adults (aged 16 and over) were current smokers. While smoking rates for men and women were similar (24% and 22% respectively) on average female smokers smoked fewer cigarettes per day than their male counterparts (13.3 cigarettes compared with 14.3 for men).
  • Since 2003, the smoking rate for adults has declined from 28% to 23% in 2011.The two percentage point drop in the prevalence between 2010 and 2011 represented a statistically significant decline.

Rekordfå rygere i Skotland - 2011

 

Så igen har du ikke nogen dokumentation for din påstand, at flere unge ryger efter der kommer røgfrie miljøer i det offentlige rum. Ingen.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Hertil kommer stigningerne blandt de unge i Skandinavaien

Er en enkelt aldersgruppe blandt piger i Danmark og Sverige det du kalder "unge i Skandinavaien ?

 

I øvrigt har du igen dummet dig, da du igen modsiger din egen teori om rygestopsprocenternes interesse i røgfrie miljøer. Når røgfrie miljøer ikke får rygere til, at stoppe, så vil det heller ikke øge behovet efter deres produkter. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Så igen har du ikke nogen dokumentation for din påstand, at flere unge ryger efter der kommer røgfrie miljøer i det offentlige rum. Ingen.

Pudsigt, jeg synes ellers grangiveligt dette ligner dokumentation:

Hertil kommer, at de skotske tal du selv fremlægger netop viser, at unge mænds rygning er steget fra 24% til 26% de sidste tre år.

Tallet for rygning blandt engelske børn faldt gennem mange år - lige indtil de fik rygeforbud. Herefter lå tallet stille i 3 år. Men så begyndte man på en ny målemetode, og så faldt tallene lidt igen ... tsk. Hvor man dog kender det: Anti-rygelobbyen lyver og bedrager fast.

Dokumentationen er overvældende: Rygeforbud bremser faldet i rygning. Især i unge.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Pudsigt, jeg synes ellers grangiveligt dette ligner dokumentation:

Nej, det var sjovt nok ikke nogen "dokumentation" for, at der er flere unge der ryger efter der indføres røgfrihed. Kom med 15 lande og vis rygeandel før og efter der blev indført røgfrihed så du dokumenterer din påstand eller træk din usandhed tilbage.

Hertil kommer, at de skotske tal du selv fremlægger netop viser, at unge mænds rygning er steget fra 24% til 26% de sidste tre år.

Mens det for kvinder faldt fra 29 til 26 %.

Tallet for rygning blandt engelske børn faldt gennem mange år - lige indtil de fik rygeforbud. Herefter lå tallet stille i 3 år. Men så begyndte man på en ny målemetode, og så faldt tallene lidt igen ... tsk. Hvor man dog kender det:

Ærgeligt for dig, at der bliver færre kunder og at din påstand blev pillet fra hinanden. Igen blev du til grin med din ringe manipulatin. Helt på samme måde som den med de flere trafikdrab i Danmark efter rygeloven. Du ville ikke holde længe på et kræmmermarked med dine luskede og amatøragtige tricks.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det er nu dokumenteret & står klart for alle andre end dig, at der er mindst seks europæiske lande, hvor nedgangen i rygning stoppede og lagde sig fladt - eller steg - efter at de indførte rygeforbud.

Herudover er unges rygning steget i Danmark & Sverige siden rygelovene.

Du har som sædvanlig intet "pillet fra hinanden". Heller ikke de engelske tal, som lå fladt i 3 år efter rygeloven, indtil man ændrede målemetode. Du har nu vist mange gange, at du ikke kan pille noget fra hinanden uden brug af stråmænd.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  6 timer og 9 minutter siden - Direkte link

Det er nu dokumenteret & står klart for alle andre end dig, at der er mindst seks europæiske lande, hvor nedgangen i rygning stoppede og lagde sig fladt - eller steg - efter at de indførte rygeforbud.

Klaus K har endnu ikke dokumenteret en eneste af hans påstande, og har endda igen igen modsagt sig selv i en tråd.

 

Hans påstand(e) var følgende.

 

"Rygeforbud & øget cigaretafgift fører til flere unge rygere"

 

"Der kommer samlet set flere unge rygere, når staten optrapper krigen mod rygerne."

 

Rygeforbud øger antallet af unge rygere.:

 

Påstande han endnu ikke har dokumenteret, ud over en undersøgelse, der ikke er linket til og som skulle vise, hvordan 128 unge rygere svarede på en række spørgsmål, samt nogle sporadiske rygeandelundersøgelse.

 

Er rygeandelen f.eks, faldet i de australske delstater blandt unge - hvordan har udviklingen været i Canada og de stater i USA der har været længere fremme end de europæiske lande?

 

Hvor er der en oversigt over 15 europæiske lande med røgfrihed der viser stigende andel unge der ryger? Det kan kan ikke, Det eneste han kan, er at henvise til nogle få avisartikler, hvoraf der fremgår udviklingen generelt i antallet af rygere, samt nogle sporadiske aldersgrupper i Danmark og Sverige for piger.

 

Det kan han ikke, hvorfor han også kommer med påstande som, at faldet i England blandt børn og unge der ryger er "fladet ud" eller man har "ændret metode" eller lignende bortforklaringer.

 

Endvidere kommer han med en ny modsigelse, idet han igen igen påstår, at "rygeforbud" hænger sammen med brugen af Nicorette, selvom han vedvarende påstår at rygere ikke er afhængige.

 

"Rygeforbud øger behovet for Nicorette"

 

Tråden er dermed på alle måder bevis på Klaus Ks ringe forståelse for statistik, billige retoriske manipulation og selvmodsignde teorier.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

I Sverige var der 13 % daglig rygere blandt de 16-29 årige i 2004.

 

I 2011 var tallet 10 %. For kortuddannede var der et fald fra 22 % til 18 %. For højtuddannde et fald fra 10 til 4 %. 

 

For arbejdsløse fra 27 til 10 %. 

 

Velkommen til fremtiden - Klaus K.

 

Tobaksvanor

 

Klaus K løber igen med halve sandheder, bruger sporadiske kilder og avisartikler som dokumentation for hans såkaldte afsløringer og har ikke styr på grundlæggende data for sine påstande. Det er for ringe, men typisk Klaus K.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Du tager fejl. Følg nu godt med her. Først Sverige:

Rökarna fortsätter att bli allt färre i Sverige, utom i en grupp: Ungdomarna. För fem år sedan rökte 10 procent av flickorna och 2009–2010 hade siffran ökat till 16 procent, enligt Folkhälsoinstitutets statistik.

Altså: Da man indførte rygeforbud i Sverige i 2005 var der 10% unge rygere - fem år efter rygeloven var der 16%.

Nu til Danmark:  

Antallet af rygende danske piger er faldet støt siden år 2000 frem til året før rygeloven (2006), hvor 8% af de 15-årige piger var dagligrygere.

Året efter rygeloven (2008) steg tallet til mere end det dobbelte: 17%, det højeste antal siden år 2000. Det er en stigning på 112% efter rygeloven. 

Disse to eksempler burde være nok til at forklare den mekanisme,
artiklen handler om: Der kommer flere unge rygere, når staten optrapper krigen mod rygning.

Til ære for Prins Afskaf kommer dog her også Skotland, som fik rygeforbud i marts 2006. Små to år senere så det sådan ud:

Youth smoking continues to rise


The number of young people smoking in Scotland has returned to a level last seen nearly 10 years ago, according to a report by health officials. 

In 2004 the number of young smokers in Scotland had fallen to just 25% but by 2007 that figure was 31%.


Konklusion: Unge mennesker gør ikke, hvad de voksne siger - hverken deres forældre eller myndighederne. Det skyldes, at de er igang med at danne deres egne identiteter.

Hvis de bare overtog forældrenes måder at gøre ting på, gik samfundet i stå i løbet af tre generationer. Denne mekanisme har tosserne i Public Health ikke fattet endnu ... men det kommer de til.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Sikken noget pjat. 15 årige må og har ikke adgang til barer og arbejdspladser hvor der blev indført røgfrihed. De er da fuldstændigt ligeglade med sådan noget gammelmandssnak.

 

Tværtimod ser man som dokumenteret færre og færre unge der ryger og så nytter det ikke, at Klaus K lige tager et par ældre tal frem som kan skyldes statistiske udsving.

 

Tendensen er den samme land for land. Færre unge der ryger. Det være sig i England, Tyskland, Sverige, Canada, Australien o.s.v. 

 

Her fra Skotland - 2010 - Rekordlav andel der ryger i alle aldersgrupper 13 til 15 år.

 

Among 15 year olds, prevalence has declined since its peak in 1996: from 30% for bothboys and girls to 11% among boys and 14% among girls. Among 15 year old girls,prevalence has declined steadily in recent years. However, among boys the pattern hasbeen more variable: the proportion of 15 year old boys who are regular smokersincreased between 2006 and 2008 (from 12% to 14%) and has now decreased again,to 11% (Figure 2.1, Table 2.2).

Rekordfå unge rygere i Skotland - 2010

Skotland som endda er fattigt og har store sociale problemer. En baggrund og social profil, der ellers giver risiko for rygestart.

 

Tallene fra Danmark viste i øvrigt forsat fald for 14 årige drenge, men det glemte Klaus K selvfølgelig at nævne. De er i øvrigt 4 år gamle. 

 

De sidste tal fra Danmark viser, at faldet blandt de 15 årige er stagneret, hvorfor man bør arbejde med markant højere afgifter. Således kan man i 2012 købe en pakke cigaretter for 36,50 hvor det kostede 32,50 for 12 år siden. Prisen er dermed stort set ikke steget, trods en markant højere købekraft i dag. 

 

Derfor bør EU landene hver især sætte afgifterne op med 2 euro, så de nærmer sig priserne i UK og Norge, der begge har haft stor succes med, at nedbringe andelen af unge der ryger. 

 

I Norge er man nede på 5 % og hvor faldet naturligvis ikke stoppede, da de fik røgfrihed i 2004, som du fejlagtigt hævder ville være resultatet.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Du fatter det bare ikke, vel? Dine egne fremlagte rapporter viser ellers pæcis det, jeg siger: Efter mange års fald, stopper nedgangen i rygning, når staten optrapper anti-ryge krigen.

Det gælder især de unge. Det har intet at gøre med serveringsbranchen eller arbejdspladserne per se, men med at hele holdningen i samfundet & medierne bliver anti-ryge agtig i forbindelse med rygeforbud eller prisstigninger. Dette gør de unge trodsige. 

Det er ligeså barnagtigt at tro, at unge vil interessere sig mindre for cigaretter når prisen er høj, som hvis man tror man kan udrydde juveltyverier ved at opbevare dyrere juveler i butikkerne.

Mennesker interesserer sig for ting af høj værdi. Ting af lav værdi er alle ligeglade med. De bliver bare smidt på gaden.

Hvem har bildt dig & de øvrige Public Health-tosser ind, at højere cigaretpriser holder folk og unge fra at ryge? Det har The Robert Wood Johnson Foundation, the Nicorette-owners:

Medicinalselskaber ønsker højere cigaretpriser for at kunne sætte prisen på Nicorette med op


Johnson-fonden har bevidst oversvømmet litteraturen med falske artikler, der hævder at færre unge vil starte rygning, hvis prisen er høj. Hvorfor har de gjort det? For at kunne sætte prisen på Nicorette højere ... smart, hvad?

Og det er en tyk løgn. Højere pris = større interesse. Fat det dog nu. Jo højere man gør prisen, jo flere vil interessere sig for varen ...


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Igen Klaus Kjellerup.

 

Hvad skal rygerne bruge medicinalindustriens produkter til, hvis rygerne ikke er nikotinafhængige ?

 

Så lad dog være med at køb produkterne.

 

Er det så svært for Jer ?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Hr Hansen bedes rette sin henvendelse til de folk, der køber disse varer. Ikke til mig.


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Nu er det jo dig der skriver det og dig som påstår at rygerne ikke er nikotinafhængige.

 

Så hvad skal rygerne bruge medicinalindustriens produkter til ?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Selvfølge kan Klaus K ikke forklare sine logiske brister:

 

1) Klaus K - Rygere er ikke ikke afhængige

 

2) Klaus K - Producenterne af Nicorette m.fl. har lobbyet for røgfrie miljøer, så de kan sælge flere af deres produkter, selvom rygere i følge Klaus K ikke er afhængige j.f. 1)

 

3) Klaus K -  Røgfrie miljøer får flere unge til at ryge/øger den samlede andel der ryger, trods 2)

 

Men sådan kan Klaus K selvmodsige sig selv i alle hans gakkede tråde.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det er utroligt, at ingen af jer tre tosser forstår, at den trang en ryger kan få til en cigaret, ikke er det samme som afhængighed.

I kan vel selv få trang til en kop kaffe. Er det så afhængighed? Naturligvis ikke.

Nicorette er for cigaretter ikke andet end hvad dårlig kaffeerstatning er for en god kop kaffe ...


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Og du påstår så at det ikke er afhængighed, hvis denne "trang" kommer over 20 gange om dagen og rygeren bliver tøsesur, hvis han ikke får sin nikotin.

 

Det er heller ikke afhængighed, når en ryger tager ned på tanken kl. lort om natten, for at få sine smøger.

 

Hvis det ikke var nikotinafhængighed, så kunne rygeren vente, også efter han har spist, med at ryge, til han stod et sted hvor det ikke generede andre.

 

Men sådan tænker de nikotinafhængige rygere ikke.

 

En nydelse, er noget man godt kan undvære. Det kan man ikke noget man er  afhængig af. Og som jeg ser det her på 180grader, så er der nogle som ikke kan vente med at ryge, så må det jo være afhængighed.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Nogen der kan se relevansen for Klaus Ks kaffesammenligning til hans tre ulogiske og modstridende påstande?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

I øvrigt kan man se, hvor tilbagestående 

Skotland var i 90'erne, hvor der blev oset i de gamle busser. 

 

Det viser yderligere hvor svag deres rygepoiltik var, ligesom det først er nu 

tobaksautomater bliver forbudt.


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link
Du har jo som røg researcher undersøgt disse ting, så hvorfor ikke bare dele den viden med os?

Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Klaus K undersøger intet. Hans metode er ringe, han er doven i sin research og bygger kun sine overskrifter og påstande på enkeltstående tal som han vinkler og manipulerer til sin fordel. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Pudsigt - det er sådan jeg vil karakterisere dig: Du læser overskrifter og ikke videre.

Manipulation? Ja - i tonsvis. Fra 180graders storspammer Afskaftopskattennu. Du kan vel næppe andet.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Klaus K har endnu ikke bragt nogen som helst dokumentation for hans påstande i første postering, om at røgfrihed skulle øge andelen af unge der ryger,

 

Ikke en eneste. Kun bortforklaringer og alibihensvininger. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Nej, ingen - ikke nogen som helst - slet ingen - nul - overhovedet ingen. det er klart:

Skotland: Youth smoking continues to rise

Danmark: 15-årige piger stiger 112% efter forbud  

Sverige: Fler 15-åriga flickor röker 

Slet ingen. Minus. Absolut ingen ;) 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  9 timer og 38 minutter siden - Direkte link

Nej, ingen - ikke nogen som helst - slet ingen - nul - overhovedet ingen. det er klart:Skotland: Youth smoking continues to riseDanmark: 15-årige piger stiger 112% efter forbud  Sverige: Fler 15-åriga flickor röker Slet ingen. Minus. Absolut ingen ;) 

Netop. Ingen dokumentation fra Klaus K ud over de sædvanlige henvisninger til sporadiske avisartikler og sin egen hjemmeside.

 

- Skotland. Fra Klaus Ks henvisning til en fire år gamle artikel.

 

The survey revealed nearly a third of people between 16-24 are smokers.

In 2004 the number of young smokers in Scotland had fallen to just 25% but by 2007 that figure was 31%.

 

Bemærk ingen oplysning om andel der røg i 2005 eller 2006.

 

Hvad er andelen så i 2011?

 

Figure 10.2: Percentage of respondents who smoke by age and gender

 

Ja, den er 25 % for mænd og 22 % for kvinder. Altså vægtet 23,5 %. Der er altså markant færre der ryger end i 2007.

 

Hvordan er andelen af den samlede befolkning der ryger?

 

Ja, den er faldende år efter år:

 

2005: 26,7 %

2006: 25,4 %

2007: 25,7 %

2008: 25,2 %

2009: 24,3 %

2010: 24,2 %

2011: 23,3 %

 

Figure 10.1: Whether respondent smokes by year

 

Scotland's People Annual Report: Results from 2011 Scottish Household Survey

 

Hvordan er andelen af skolebørn der ryger?

 

Among 15 year olds, prevalence has declined since its peak in 1996: from 30% for bothboys and girls to 11% among boys and 14% among girls. Among 15 year old girls,prevalence has declined steadily in recent years. However, among boys the pattern hasbeen more variable: the proportion of 15 year old boys who are regular smokersincreased between 2006 and 2008 (from 12% to 14%) and has now decreased again,to 11% (Figure 2.1, Table 2.2).


Scottish Schools Adolescent Lifestyle and Substance Use Survey

 

Konklusion. I Skotland er der i 2011 færre end nogensinde der ryger. Det gælder:

 

- 13 til 15 årige

- 16 til 24 årige

- 16 til 75 + årige.

 

Konklusion. Klaus Ks alibi i form af en fire år gammel artikel fra BBC kan ikke bruges til noget. Som sædvanligt fra Klaus K.

 

Danmark - Her er faldet i andelen af 15 årige der ryger stagneret. Ikke steget som Klaus K skriver med henvisning til fire år gamle data for en enkelt gruppe. 

 

Tilsvarende Sverige. År efter år er der sket et fald i andelen der ryger siden 2004. Det gælder befolknigen generelt. 

 

Det gælder gruppen 16 til 29 årige.

 

Det fremgår endda af Klaus Ks egen henvisning, hvor den eneste gruppe der skilder sig ud, er de 15 årige. Eller er der fald på fald, som i alle andre lande som jeg har henvist til.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Du fatter det bare ikke, vel? Dine egne fremlagte rapporter viser ellers pæcis det, jeg siger: Efter mange års fald, stopper nedgangen i rygning, når staten optrapper anti-ryge krigen.

Nu var det Klaus K der påstod, at rygeandelen blandt de unge steg efter indførsel af røgfrihed.

 

Påstande Klaus K ikke kan dokumentere. Nu vender han det så til, at i Danmark er faldet i antallet af 15 årige der ryger stoppet.

 

Han har endvidere endnu ikke fremlagt en eneste oversigt der viser f.eks. 15 lande eller delstater hvor andelen af unge der ryger stiger efter indførslen af røgfrihed, Ikke en eneste statistik har han fremlagt.

 

Det eneste han krammer sig til, er en stigning blandt 15 årige piger tilbage i Danmark i 2008 og så en stigning blandt den tilsvarende gruppe i Sverige. Omvendt er der blevet færre 15 årige piger der ryger i England på samme måde som i Norge. Måske fordi begge lande har højere afgifter end i Sverige og Danmark. 

 

Det samme ses i Tyskland. Her røg 17,7 % af de 12 til 17 årige i 2007. Et tal der er faldet markant til 11,7 % i 2011.

Abbildung 15 Trends des Rauchens und des Nierauchens bei Jugendlichen im Alter von 12 bis 17Jahren von 1979 bis 2011.

Die Drogenaffinität Jugendlicher in der Bundesrepublik Deutschland 2011. Teilband Alkohol.

Side 46.

For de voksne unge mellen 18 og 25 år faldt andelen der ryger dagligt eller af og til fra 43,1 % i 2008 til 36,8 % i 2011.

Abbildung 17 Trends des Rauchens und des Nierauchens bei jungen Erwachsenen im Alter von 18bis 25 Jahren von 1973 bis 2011.

Samme tendens kan man se i Canada, Australien o.s.v. Og jo - prisen er afgørende for både forbruget blandt unge og den del der starter. Det påvirker også salget og det samlede forbrug. Det erkender selv tobaksindustrien.

 

"It's difficult to be specific about what influences individual adult consumer behavior, but taxes are one thing in the mix," says David Sutton, spokesman for Altria Group, maker of Marlboro cigarettes. He says taxes and fees are so high — 55% of Marlboro's retail price — that they unfairly burden adults who choose to smoke.Taxes are the sledge hammer of anti-smoking efforts. The federal tax hike helped push tobacco use down to 18.9% in 2011, the lowest level on record, according to the CDC surveys. Even smokers who don't quit light up less. In the 1990s, one of every 20 high school students smoked 10 or more cigarettes a day. Today, one out of 71 students smoke that much.

 

Tax hike cuts tobacco consumption


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Den artikel fra USA Today, du linker til for 5. gang, er en plantet historie fra The Robert Wood Johnson Foundation - ejeren af medicinalselskabet McNeil og af Nicorette.

Artiklen er plantet med det formål at få USA-regeringen til fortsat at hæve cigaretafgifterne ud fra den falske præmis, at øgede afgifter vil få unge til at lade være med at ryge.

Det er, som du ved, ikke tilfældet - tværtimod. Øgede afgifter gør flere unge interesserede i cigaretter. Og dette er Johnson-fondens mål - at skaffe flere nye unge rygere, som de kan sælge Nicorette til senere.

På side 5 i dette Johnson-dokument kan man se, at de har finansieret 84 mill $ til oprettelsen af lobby-kontoret  National Center for Tobacco-Free Kids, som er citeret i USA Today.


På side 7, 2. afsnit i samme dokument fremgår, at Johnson-fonden har finansieret det institut på Univ. of Illinois of Chicago, som er citeret i artiklen. Det fremgår, at fonden via den bevilling har skabt argumentet, at øgede afgifter får færre unge til at ryge:

With a TPREP grant, Frank Chaloupka at the University of Illinois at Chicago was able to show that higher prices reduced smoking among teenagers and young adults. This line of research helped shape the argument for higher cigarette excise taxes, which became a key tool for tobacco- control advocates.

Det hele er kynisk tilrettelagt af Nicorette-ejerne: Man lobbyer regeringen for øgede afgifter og propaganderer overfor offentligheden, at det vil forhindre unge i rygestart - selv om man godt ved, at øgede afgifter har den modsatte effekt:

Det får flere unge til at interessere sig for cigaretter. Naturligvis. Intet privat firma vil kaste mia af dollars efter en kampagne, der har til formål at reducere antallet af potentielle kunder.

At visse svagt reflekterende anti-rygere, som fx. Bente Klarlund & Politiken-redaktør Anette Claudi ikke har fattet, at de bliver manipuleret på det groveste, er morsomt ...

Sidstnævnte ser ud til at mene, at hendes 9-årige datter kunne overtage posten som sundhedsminister. Mon ikke hun allerede er for gammel til jobbet ? ;) 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  35 minutter siden - Direkte link

Den artikel fra USA Today, du linker til for 5. gang, er en plantet historie fra The Robert Wood Johnson Foundation - ejeren af medicinalselskabet McNeil og af Nicorette.

Så David Sutton fra Altria Gruppen, der producerer Marlboro er "plantet" af " Robert Wood Johnson Foundation. Interessant. 

"It's difficult to be specific about what influences individual adult consumer behavior, but taxes are one thing in the mix," says David Sutton, spokesman for Altria Group, maker of Marlboro cigarettes.

Klaus K skriver:

Det er, som du ved, ikke tilfældet - tværtimod. Øgede afgifter gør flere unge interesserede i cigaretter. Og dette er Johnson-fondens mål - at skaffe flere nye unge rygere, som de kan sælge Nicorette til senere.

Ud over hans primitive retorik, så henviser han til en egen postering, der tidligere er debunked. Selv tobaksindustrien siger Klaus K imod.

 

Philip Morris:  Tax increases are expected to continue to have an adverse impact on sales of tobacco products by our tobacco subsidiaries, due to lower consumption levels... [10-Q Report, November 3, 2008]

 

Lorillard Tobacco: We believe that increases in excise and similar taxes have had an adverse impact on sales of cigarettes. In addition, we believe that future increases, the extent of which cannot be predicted, could result in further volume declines for the cigarette industry, including Lorillard Tobacco... [10-QReport, November 4, 2008]

 

 R.J. Reynolds:  Together with manufacturers’ price increases in recent years and substantial increases in state and federal taxes on tobacco products, these developments have had and will likely continue to have an adverse effect on the sale of tobacco products. [10-Q Report, October 24, 2008]

 

Link


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Hvor er du dog dejligt uvidende. Ved du ikke hvad en plantet artikel betyder? Læs nu grundigt, hvad Marlboro-manden siger:

"It's difficult to be specific about what influences individual adult consumer behavior, but taxes are one thing in the mix," says David Sutton, spokesman for Altria Group, maker of Marlboro cigarettes.

Han siger ingenting! Naturligvis ikke. Troede du han ville sige noget, der kunne provokere den hysteriske US-regering til at øge afgiften på cigaretterne endnu mere ? 

Og så bringer du hele tre citater fra et såkaldt "fact sheet" fra Nicorette-ejernes lobbykontor, Tobacco-Free Kids - som angiver at være fra tobaksfirmaernes standardadvarsler overfor investorerne.

Tobacco-Free Kids er, som det fremgår her, The Robert Wood Johnson Foundation's kontor - Nicorette-ejerne. Og ja, Afskaf ... Nicorette-ejerne ønsker cigaretafgiften op! Hvorfor?

1. Dels reducerer det forbruget lidt blandt gamle rygere - det kan man sælge lidt Nicorette på. Men vigtigere: 2. Det får de unge til at interessere sig mere for cigaretter. Man skal jo tænke på de fremtidige Nicorette-kunder - og måske allervigtigst: 3. Når cigaretprisen øges, kan man sætte prisen på Nicorette op tilsvarende!

Medicinalselskaber ønsker højere cigaretpriser for at kunne sætte prisen på Nicorette med op


Disse mekanismer forstår anti-rygelobbyen i Danmark ikke. De tror øget afgift nedsætter forbruget og forhindrer unge i rygestart. Men det er forkert - det viser stort set alle studier, som Johnson-fonden ikke selv har lavet.

Og ja - naturligvis betyder øget cigaretafgift lidt lavere overskud for tobaksselskaberne, men det betyder ikke mindre rygning. Fattige rygere skifter til billigmærker & håndrullet, og det illegale salg stiger i de stater med de laveste afgifter: 

Contraband Cigarettes Sales Increased in Virginia


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Selvfølge siger David Sutton noget.

 

Han siger det samme som står i årsrapporterne fra de store tobaksproducenter. At højere afgifter påvirker omsætningen af cigaretter negativt. Højere afgifter - færre kunder eller kunder der køber mindre. Det viser forskningen også.

 

Kunderne skifter ikke til smuglercigaretter eller grænsehandel som Klaus K ligeledes bemærker. Der kan være grænsehandelsproblemer hvis afgiftssatserne er for høje.

 

Øges afgifterne i lavafgiftslandene, bliver dette problem dog reduceret. Det har man set i UK, hvor selv tobakindustrien erkender, at der er sket et fald i forbruget af ikke-afgiftsbelagte cigaretter.


Fald i tobaksforbrug efter indførsel af lov om røgfrihed i UK


Skrevet af l tiger 1580 dage siden - Direkte link

Man kan blot se på tobaksfirmaernes salg, omsætning og overskud - de er alle stigende.

Antirygerne glemmer det argument, at f.eks. bilos og stearinlys er beviseligt mere skadeligt end passiv rygning og tobaksrøg.


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link
Det er korrekt, men det skyldes at de er begyndt at gå efter nye markeder

Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Læs ordentligt. Der står, at salget på emerging markets er fladt, og at prisstigninger står for det øgede overskud:

Overall half-year volumes were flat at 344bn cigarettes while price rises pushed up its underlying sales by 4pc, and the group sees more price hikes in the second half.

Cigaretter findes overalt i verden. Der er ingen "nye markeder" at gå efter. Emerging markets betyder ikke "nye markeder", men markeder i udviklingslande.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Cigaretter findes overalt i verden. Der er ingen nye markeder at gå efter. Emerging markets betyder udviklingslande.

Fra artiklen:

BAT suffered in the southern European markets of Spain, Italy and Greece where cigarette market volumes were down around 10pc, but gained in still fast-growing developing markets such as Russia, Vietnam, Pakistan and Nigeria.

Imperial Tobacco

The cigar market is broadly stable and is concentrated in the developed markets of Western Europe and the USA, with growth in the emerging markets of Eastern Europe and Asia.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Netop. Som beskrevet højere oppe:

Cigaretter findes overalt i verden. Der er ingen "nye markeder" at gå efter. Emerging markets betyder ikke "nye markeder", men markeder i udviklingslande.

Cisco prøver imidlertid at få det til at se ud som om, der findes steder i verden, hvor cigaretter slet ikke findes. Sådan er det ikke.

Tobaksindustrien klarer sig godt pga myndighedernes gennemtvungne prisstigninger i vesten. Disse stigninger giver dem mulighed for at hæve priserne på andre markeder.


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link
Hvis Danser med drenge besluttede at gå efter det amerikanske markede, så ville det være et nyt markede for DAnser med drenge. Men betyder jo ikke at der ikke i forvejen fandtes musik i USA.

Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Nej, Cisco. Musik-eksemplet kan ikke bruges her, for tråden starter med, at vi taler om tobaksfirmaer, hvorefter du skriver, at "de" går efter nye markeder.

Du forsøgte anti-rygelobbyens kendte taktik: At manipulere naive folk til at tro, at der findes cigaretfrie områder i verden - "nye markeder" - som onde tobaksfirmaer angriber og påtvinger rygning. Mod den uskyldige befolknings vilje.

Dine manipulationer kan sikkert overbevise nogle børn på 5 år. De hører ikke hjemme her. Folk ryger, fordi de elsker det. Sådan har det været siden år 1492 - 400 år før der fandtes nogen "ond" tobaksindustri.

Belært af erfaringen forventer jeg nu et personligt angreb fra dig ...


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Du forsøgte anti-rygelobbyens kendte taktik: At manipulere naive folk til at tro, at der findes cigaretfrie områder i verden 

Stråmand.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Nej. Ikke stråmand. Det er hvad Cisco skrev: Nye markeder.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Der er ingen modsætning mellem et nyt marked for Big Tobacco og et marked hvor der er cigaretter i forvejen. 

 

Hvad er det for en kendt "teknik" du taler om? Dokumentation eller er det igen en af dine skrøner. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Der er ingen modsætning mellem et nyt marked for Big Tobacco og et marked hvor der er cigaretter i forvejen. 

"Big Tobacco" - suk. Man befinder sig i en børnehave. Hvorfor læser du ikke de indlæg, du svarer på? Jeg har jo lige beskrevet den taktik:

Du forsøgte anti-rygelobbyens kendte taktik: At manipulere naive folk til at tro, at der findes cigaretfrie områder i verden - "nye markeder" - som onde tobaksfirmaer angriber og påtvinger rygning. Mod den uskyldige befolknings vilje.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Igen - blot et eksempel.

 

Imperial Tobacco

The cigar market is broadly stable and is concentrated in the developed markets of Western Europe and the USA, with growth in the emerging markets of Eastern Europe and Asia.

Hævder du stadigvæk, at østeuropa er udviklingslande?

 

Hvad er det for en "kendt taktik" ud over en af dine sædvanlige fraser?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Det var Klaus K der skrev at "Emerging markets betyder udviklingslande."

 

Nej, det betyder udviklende markeder, j.f. henvisningen til Imperical Tobacco. F.eks. har "Big Tobacco" overtaget en lang række statslige tobaksfirmaer i østeuropa og det tidligere Sovjet og forsøger at få flere rygere over til deres highend brands, da der er større profit i dem. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Nej, Klaus K skrev:

Cigaretter findes overalt i verden. Der er ingen "nye markeder" at gå efter. Emerging markets betyder ikke "nye markeder", men markeder i udviklingslande.

Det fremgår hele to gange endda: 1 - 2. Man burde kunne citere fra dette, uden at gøre det forkert, som du har gjort.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Rusland og østeuropa er ikke udviklingslande,


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link
As discount manufacturers such as Commonwealth Brands chip away at market share, the global companies have increasingly turned to developing nations for new smokers. The Asia/Pacific region accounts for much of this new frontier. China, with some 25% of the world's 1.2 billion smokers, is the big prize. Government-owned China National Tobacco, the world's largest tobacco producer, principally serves China and the estimated 1.5 trillion in annual cigarette sales. Both Imperial Tobacco and Gallaher Group have signed agreements to produce and sell cigarettes in China.
For tobaksfirmaerne er Kina et kæmpe nyt markede. Det er især spændende da der er så få kvinder i Kina der ryger, så der er kæmpe muligheder på det, for Big Tobacco, nye marked. Og kinesere går jo i stigende grad efter kendte varemærker, i takt med at deres økonomi vokser.

Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det er en uskik at lægge alenlange citater, og det er en uskik ikke at lægge links til sine citater. Ellers fremstår de bare som propaganda.

Og hvor er det chokerende, hvad? Virksomheder stiller deres varer til rådighed, når folk efterspørger dem. Det hedder consumer choice. Den frie verden. Den er du øjensynligt ikke tilhænger af.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Hvad er du - moderator? Brugerprofilen Klaus K er den sidste der kan tale om dårlig debatskik.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Skulle det komme fra Afskaftopskattennu? 180graders værste spammer?

Muntert ...


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link

Kalder du det at slette ting fra tidligere indlæg, at rette i sin egen blok som et led i et angreb mod en person på 180grader for dårlig debatskik? Det er da noget af en underdrivelse ;-)


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Så jeg laver personangreb? Hvor morsomt. Især når det kommer fra en anti-ryge troll, som kun har én grund til at være tilstede på 180grader: At foretage personangreb på en navngiven debattør. Grotesk ...


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link

http://biz.yahoo.com/ic/prof/43.html

 

Nu har jeg så rettet op på min "uskik".

 

Nu forventer jeg så at du tilsvarende kommer med indrømmelser at din alen lange liste af løgne og manipulationer? 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Tak for link.

Jeg beklager, jeg ikke kan leve op til dine forventninger om "løgne og manipulationer" - den liste du er kommet med er simpelthen tom. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Seneste tal fra England for 15 årige, der i modsætning til Danmark har en lov om røgfrie miljøer uden de mange undtagelser.

 

Her er rygerandelen blandt 15 årige piger der røg regelmæssigt i 2011 faldet til 11 % fra 14 % i 2010 og 16 % i 2009. Så sent som i 2007 røg 24 %. Et tal der havde været uforandret i flere år. Man kan dermed konkludere, at efter England fik røgfrihed styrtdykkede andelen af helt unge piger der røg.

 

For drenge skete der allerede i 2007 et fald fra 16 % til 12 % i 2006. Et fald der har bidt sig fast med 11 % der ryger i 2011.

 

http://www.ic.nhs.uk/pubs/sdd11fullreport

 

Se chapter 3.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Samme tendens i Canada, der i længere tid har været langt fremme med rygepolitikken, end de fleste europæiske lande.

 

"Most notably, the proportion of students who smoke cigarettes dropped from 12 per cent in the previous 2009 survey to 9 per cent, an all-time low since 1977.

http://www.digitaljournal.com/pr/505133#ixzz1f747cAY1


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

"It's difficult to be specific about what influences individual adult consumer behavior, but taxes are one thing in the mix," says David Sutton, spokesman for Altria Group, maker of Marlboro cigarettes. He says taxes and fees are so high — 55% of Marlboro's retail price — that they unfairly burden adults who choose to smoke.Taxes are the sledge hammer of anti-smoking efforts. The federal tax hike helped push tobacco use down to 18.9% in 2011, the lowest level on record, according to the CDC surveys. Even smokers who don't quit light up less. In the 1990s, one of every 20 high school students smoked 10 or more cigarettes a day. Today, one out of 71 students smoke that much.

 

Tax hike cuts tobacco consumption


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1580 dage siden - Direkte link
Faktum, det er slemt, det er frækt det er forkert. ...............................Det er enormt spændende at gøre det. Dette faktum driver mange unge mennesker, det er deres måde at rebelle mod samfundet og forældre. Så des mere forbudt des flere rygere, men ak nej, socialister mener jo forbud og afgifter virker... De har bare ikke mødt virkligheden.

Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link

Prøv at sammenhold overskriften fra kilden med Klaus K's noget kreative oversættelse af samme.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Klaus Ks overskrift holder som vanligt ikke. Ren manipulation. Dårlig skik. Var han udgiver på en avis, ville han få en påtale fra Pressenævnet. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Tænk engang, Afskaf og Cisco bryder sig ikke om artiklen. Dér kan man bare se ...

Jamen, gå da endelig i gang med at myrekneppe den. Be my guest :=) 


Skrevet af cisco 1580 dage siden - Direkte link

Mener du da selv at din "oversættelse" af overskriften fra artiklen er korrekt?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

En overskrift skal være dækkende for den artikel, den hører til. Ikke for de artikler, der linkes til.

Kom nu igang med at myrekneppe artiklen ... Jeg skal vel ikke levere skyts til dig? 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Allerede i overskriften er der fejl. Der er ingen empiri der skulle vise, at røgfrie miljøer giver flere unge der ryger. Det ser man også i EU. Færre og færre unge der ryger i UK. Færre i Tyskand. Sådan er det i land efter land og din artikel eller "studie" viser det det heller ikke. Der er blot 128 rygere der udtaler sig om nogle antagelser. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Der er ingen empiri der skulle vise, at røgfrie miljøer giver flere unge der ryger.

Hvis du med røgfrie miljøer mener rygeforbud, så tager du fejl. Rygeforbud øger antallet af unge rygere. Se fx. her: 

Danmark: 15-årige piger der ryger dagligt stiger 112% efter forbud 

Sverige: Fler 15-åriga flickor röker

Frankrig: Une augmentation du tabagisme confirmée en France 2005-2010


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Forkert igen Klaus K.

 

Rekordfå unge rygere i Tyskland

 

Rekordfå unge rygere i England efter røgfrihed

 

Hvad blev der i øvrigt af at du ikke troede på statistikker af de offentlige myndigheder omkring rygeandel. Det gælder måske ikke, hvis der lige er en enkelt eller to du kan anvende i din propaganda?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Alle den slags tal kommer fra de sundhedsmyndigheder, som har lobbyet rygelovgivningen på plads. Derfor skal der naturligvis korrigeres for myndighedernes bias.

Det undrer ingen, at myndigheder leverer tal, der understøtter deres egen politik. Det overraskende er, at trods dette viser flertallet af undersøgelser i Europa, at der er kommer flere rygere efter rygelovene. Især unge rygere.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

 Det overraskende er, at trods dette viser flertallet af undersøgelser i Europa, at der er kommer flere rygere efter rygelovene. Især unge rygere.

Hvor er dokumentationen?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Dokumentation findes HER 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Hvilket så hverken var dokumentation for, at der skulle være kommet flere rygere - i de fleste undersøgelser og slet ikke for unge der ryger.


Skrevet af ME 1580 dage siden - Direkte link

Hvorfor er diskussionsniveauet så lavt her?


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Mener du kvali- eller kvantitet? ;)


Skrevet af ME 1580 dage siden - Direkte link

Det ved du da godt, Klaus. Kvantiteten fejler ikke noget, kan jeg se. ;)

Men oplægget er godt. Det er en meget naiv pædagogik, der tror, at formaninger hjælper på teenagere. Det må være alle de Phd-er der virker fordummende, højstatus eller ej : D

Teenagere har deres egne statussymboler - de er ikke så dumme (endnu).


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Så det er klogt at ryge og havde det som statussymbol ?

 

Teenagerene er klogere end det.

 

Det er kun de gamle forstokkede der stadigt tror på det.Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Grafen i denne rapport viser, at faldet i rygning bremser hårdt op og lægger sig fladt, da der kommer rygeforbud.

Men spørgsmålet er, om man overhovedet kan stole på myndighedernes egne rapporter. De skal tydeligvis blot retfærdiggøre de enorme summer, der bliver brugt på at pine og plage den rygende del af befolkningen.  


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Nej, den viser fortsat fald i andelen der ryger. Også færre der ryger efter der bliver røgfrit i det offentlige rum,


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Mere "kickstart" af rygerandel hos unge og generelt. Her Australien, der i, der i perioden 2007 til 2010 indførte røgfrihed i de enkelte delstater.

 

Samlet rygeandel - daglig rygere:

 

2004: 17,5 %

2007: 16,6 %

2010: 15,1 % 

 

Andelen der ryger lejlighedsvis er faldet fra 3,2 til 2,9 %. I 2010 var der 57,8 % der aldrig havde røget. Dette var også ny rekord.

 

Table 3.1: Tobacco smoking status, people aged 14 years or older, 1991 to 2010 (per cent).

 

Blandt de 12 til 17 årige er der 1,8 % der ryger dagligt. Blandt de 18 til 19 årige 13,8 %.

 

Table 3.3: Tobacco smoking status, people aged 12 years or older, by age and sex, 2010 (per cent)

 

Ser man over tid, er det særligt fra 2007 til 2010, at der er sket et stort fald i en gruppe. Nemlig de 20 til 40 årige.

 

Figure 3.1: Daily smoking, people aged 12 years or older, by 3-year age group (years) averages, 2004, 2007 and 2010.

 

Velkommen til fremtiden - Klaus K. En rygerandel der ligger omkring 10 % og primært findes i de laveste sociale lag.

Overall, there was little change in the proportions of people who were daily smokers between 2004 and 2007 at each age, however in 2010, there was a considerable decrease in the proportion of daily smokers aged in their early-20s to mid-40s. While overall Australia has seen a decrease in the proportion of daily smokers, it is apparent from this figure that this decrease is mainly due to a decrease in daily smoking by younger people (24–44 years). Those aged 54–74 years recorded either an increase or had a very similar prevalence to those reported in 2004 and 2007. Should this trend continue in future years, it is likely that the proportion of the population who smoke daily will continue to decline as the non-smoking population ages, and as fewer young people take up smoking.

2010 National Drug Strategy Household Survey report

 

Som altid. Brugerprofilen Klaus K, journalist og "røgresearcher" har igen leveret en omgang crap.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Sagen er, at anti-rygelobbyen er så desperate efter at vise lidt succes, at de er nødt til at snyde og bedrage med tallene.

Det er ekstremt nemt for myndighederne at snyde i en spørgeundersøgelse. Alle medier og anti-rygetosser som Afskaftopskattennu hopper på den hver gang. Det har allerede været demonstreret i Danmark:

Sundhedsstyrelsen snød alle medier med statistik, man vidste var falsk


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  7 minutter siden - Direkte link

Sagen er, at anti-rygelobbyen er så desperate efter at vise lidt succes, at de er nødt til at snyde og bedrage med tallene.

Det er ekstremt nemt for myndighederne at snyde i en spørgeundersøgelse. Alle medier og anti-rygetosser som Afskaftopskattennu hopper på den hver gang. Det har allerede været demonstreret i Danmark:

Sundhedsstyrelsen snød alle medier med statistik, man vidste var falsk

 

Pjat med Klaus K. Fakta viser, at der er færre og færre der ryger i land efter land. Færre samlet, færre unge. Klaus K tråd og påstand om at røgfrihed og højere afgifter giver flere unge der ryger er ikke alene uden dokumentation. Den er også falsk.

 

Er der nogen der snyder på vægten, er det Klaus K selv.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Beklager, men det er myndighederne, der er desperate. Derfor snyder de på vægten. Man kan jo sådan set godt forstå dem - dette ser jo ikke godt ud:

* NordIrland: Smoking levels unchanged in 5 years

* Skotland: The number of Scots smoking has risen since ban

* Irland: Ban has no effect on smokers

* Italien: Store fald i rygning før rygeforbud - ingen fald efter

* Frankrig: More smokers lighting up at work 

* Spanien:  Smoking rate rises despite tougher ban

* Danmark: 15-årige piger der ryger dagligt stiger 112% efter forbud  

* Sverige: Fler 15-åriga flickor röker 

Er du ikke enig? 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Mere spam og genbrug fra Klaus K med tilfældige avisartikler, henvisning til sin egen side og gamle data.

 

Der er intet i ovenstående der viser at røgfrihed betyder flere der ryger og slet ikke blandt de helt unge.

 

Det viser fakta om det er fra Danmark, Sverige, Norge, England, Skotland, Australien, Canada, Tyskland o.s.v. Dokumentation er bragt flere gange. 

 

Alle steder fald i andelen af unge der ryger, med en undtagelse i Danmark med stagnation. En årsag kunne være de lave danske afgifter.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Beklager, min søde pige. Du tager fejl igen. Og du bringer ikke dokumentation - du bringer myndighedspropaganda.

Sagen er, at myndighedernes anti-ryge hysteri medfører mere rygning. Det gælder både rygeforbud og øgede afgiftsstigninger. Det har vi drøftet tidligere


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  6 minutter siden - Direkte link

Beklager, min søde pige. Du tager fejl igen. Og du bringer ikke dokumentation - du bringer myndighedspropaganda.Sagen er, at myndighedernes anti-ryge hysteri medfører mere rygning. Det gælder både rygeforbud og øgede afgiftsstigninger. Det har vi drøftet tidligere

Mere ryger trailer retorik. Klaus K har ikke bragt nogen som helst dokumentation for sine gakkede påstande. Dertil afviser han de undersøgelser som viser faldende andel af ryger som "myndighedspropaganda", mens en avisartikel fra Costa Blanka News om en stigning på 0,5 % i rygeandelen i Spanien omvendt skulle være dokumentation for hans påstande. Klaus K er i den grad igen udstillet som en banal propagandist.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Bla-bla. Ja, når man ikke kan lide indholdet i en artikel, så kan man altid nedgøre mediet, eller forfatteren, eller sproget, eller websiten ... du finder nok på noget. Men dog altid noget irrelevant. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  10 timer og 25 minutter siden - Direkte link

Bla-bla. Ja, når man ikke kan lide indholdet i en artikel, så kan man altid nedgøre mediet, eller forfatteren, eller sproget, eller websiten ... du finder nok på noget. Men dog altid noget irrelevant. 

Havde Klaus Ks "artikel" været afleveret i folkeskolen som eksamensopgave, var den dumpet.

 

Der er ikke dokumentation for overskriften, overskriften har intet med henvisningen til de 128 udspurgte unge at gøre og fakta fra land efter land, viser fortsat fald i andelen der ryger.

 

Det gælder børn og helt unge, det gælder voksne unge, det gælder befolkningen generelt.

 

Det eneste Klaus K kan, er at henvise til få undtagelser, som de 15 årige i Sverige og Danmark, hvor der dels er sket en stigning og dels en stagnation i faldet. Klaus K forstår ikke, at det er ham der skal dokumentere hans teorier og ikke andre der skal gøre arbejdet for ham. Klaus K er både doven og elendig i sin metode og springer over hvor gærdet er lavest. Det er der absolut intet "nedgørende" i at påpege. Det er fakta og det viser denne tråd igen.

 

Klaus K er bare en dårlig debattør og er ikke "røgresearcher". Faktisk udstiller han gang på gang sin manglende viden og indsigt indenfor emnet.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Fra Canada - 2010:

 

The annual results of the Canadian Tobacco Use Monitoring Survey (CTUMS), conducted from February through December 2010, reveal that 17% of the Canadian population aged 15 years and older were current smokers (about 4.7 million Canadian residents). This is a statistically significant decrease of current smoking compared to the rate of 2007 (19% or about 5.2 million smokers) when the objectives of the Federal Tobacco Control Strategy (FTCS) were renewed. Thirteen percent (13%) reported smoking daily, while 4% reported smoking occasionally. 

 

Current smoking among youth aged 15 to 19 years was 12% (approximately 268,000 teens). While it is not statistically significant from the 13% reported in 2009, it is the lowest rate of current smoking recorded for this age group since Health Canada first reported smoking prevalence and it is significantly different than the rate reported in 2007 (15%). Seven percent (7%) of youth reported smoking daily, and consumed an average of 11.6 cigarettes per day, while 5% of youth reported smoking occasionally

Canadian Tobacco Use Monitoring Survey (CTUMS)

 

De canadiske delstater fik røgfrihed mellem 2004 og 2008 og hvad var det, som brugerprofilen Klaus K skrev:

Så er det også officielt i Danmark: Antallet af unge kvindelige rygere er eksploderet. Ifølge sundhedsstyrelsens nye undersøgelse af de unges livsstil ryger flere end dobbelt så mange 15 årige piger i dag - i forhold til perioden før rygeloven i 2007.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Så endda fra Klaus Ks facebook. (Hele tre svar fra den lukkede klikke på den platform). Sædvanlig rygeplidderpladder fra gamle rygere, der er bange for at blive ældre, og ønsker, at unge vil følge deres egen livsstil. Når dette mønster brydes, minder det bare dem om, at de selv er blevet et par gamle sure sokker.

 

Klaus K blog delte et link. 10. oktober  Trods rygeforbud & enorme cigaretafgifter: De unge nægter at stoppe rygning ... 

Ja, selvfølgelig. Det må da være dødssygt at vokse op med en forældregeneration, der vil bestemme, at man ikke selv må drage sine egne erfaringer med livets glæder ... der er kun ét svar:

Fuck you, tosser :) Hvad havde I regnet med?
Rygeforbud & øget cigaretafgift fører til flere unge rygere - Erhverv og finans - Netavisen 180Grade www.180grader.dk Studie: Negative anti-ryge budskaber får unge til at ryge i trods - Unge mennesker mister lysten til rygestop, når staten indfører rygeforbud og øgede cigaretpriser, viser et australsk...
 4Synes godt om · Tilføj kommentar · Del

Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Det må da også være hæsligt at være barn af et par gammeljomfrunalske og puritanske forældre, der vil flipper totalt ud, hvis børnene tager en smøg eller hvis de sover med hænderne under dynen ...

Den slags anti-rygende forældre kommer til at dø en meget ensom død. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  6 minutter siden - Direkte link

Det må da også være hæsligt at være barn af et par gammeljomfrunalske og puritanske forældre, der vil flipper totalt ud, hvis børnene tager en smøg eller hvis de sover med hænderne under dynen ...

Det må være hårdt, at være så afhængig som Klaus K med al hans banale bodegasnak som sidste forsvar.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Følte du dig truffet, min søde pige? Det skal du ikke. Kommentaren var ikke personligt møntet på nogen ...


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  10 timer og 26 minutter siden - Direkte link

Følte du dig truffet, min søde pige? Det skal du ikke. Kommentaren var ikke personligt møntet på nogen ...

Bemærk Klaus Ks primitive udbrud. Manden er som vanlig taget i grundlæggende manipulation og manglende forståelse for forudsætningerne for statistik og metode.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

... skrevet af én der tror, at statistisk sammenhæng er lig med årsagssammenhæng


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Hvem er det lige, der sidder der hjemme med nedrullede gardiner og ikke vil gå ud ?

 

Jeg mener at du selv har sagt at rygerne ikke vil gå ud, så hvem er det lige der kommer til at dø en meget ensom død ?

 

Hvem er det der ikke vil besøge sin familie, hvis de ikke må ryge ?

 

Ja, Klaus Kjellerup, du sidder bag nedrullede gardiner og drømmer dig tilbage til en tid der aldrig kommer tilbege. Og udenfor køre livet vidre, uden de nikotinafhængige rygere.

 

Hvem er det lige der går glip af noget ?


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Netop. Klaus K der mener, at rygere foretrækker deres afhængighed frem for venner og familie. Tænk at smøgen er deres ven - måske er den også Klaus Ks ? Samme Klaus K der ikke i følge ham selv har været ude at spise i fem år, fordi han ikke kan ryge under maden som i gamle dage. Tænk at afvise venner og bekendte der vil ud og spise p.g.a. rygeafhængigheden. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Ja, og så skal vi lige have de sædvanlige, latterlige personlige angreb om nogen forhold, I ikke aner en pind om.

I er godt nok nogen småfolk. Bravo, tosser! ;) 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

Det er Klaus K der selv har skrevet, at rygere "er smidt ud" af familier og venner, fordi de ikke må ryge indendørs.

 

Det er Klaus K der selv har udtalt, at han ikke har været ude og spise indendørs på en restaurant i fem år fordi han ikke kan ryge.

 

Det er ikke "personangreb" at påpege. Derimod er Klaus K ekspert i personangreb og useriøs sprogbrug. 


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Vås. Du aner intet om mig. Det er latterligt, at du ikke kan debattere uden at forfalde til personangreb ...


Skrevet af Hr Hansen 1580 dage siden - Direkte link

Altså er det efter Klaus Kjellerups mening personangreb at skrive noget som Klaus Kjellerup selv tidligere har skrevet.

 

Det bliver sværre og sværre at diskutere med Klaus Kjellrup med den opfattelse.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link
 Skrevet af Klaus K  45 minutter siden - Direkte link

Vås. Du aner intet om mig. Det er latterligt, at du ikke kan debattere uden at forfalde til personangreb ...

Jeg og andre ved hvad Klaus K har skrevet i sine læserbreve. F.eks. dette "pragtstykke":

Halvdelen af ikke-rygerne greb chancen - og sparkede rygerne ud. Rygeforbuddet har gjort det vigtigere at have et røgfrit hjem end at have rygende venner og familiemedlemmer. 

På det samme måde, har Klaus K selv hævdet, at han ikke har været på restaurant i flere år, fordi han ikke kan ryge indendørs.

 

At Klaus K ikke vil stå ved sine tidligere udtalelser er hans problem. Det er ikke "personangreb". Dem er Klaus K selv mestre i.


Skrevet af Klaus K 1580 dage siden - Direkte link

Der står intet om mig, og du aner intet om mig. Så undlad venligst flere personangreb.

På forhånd tak.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1580 dage siden - Direkte link

At henvise til Klaus Ks tidligere udtalelser er ikke "personangreb" som Klaus K bruger som undskyldning for ikke at ville stå ved disse ytringer.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

9
2
12
6
10
10
11
16
3
7
18
6
7
4
13
5
4
4
10
16

- Annonce -


Om Klaus K
Skriver kritiske artikler om emnerne: Frihed, livsstil, sundhed, forbud, afgifter & media. Ofte artikler med indhold, man ikke kan læse andre...

Se Klaus Ks profil
eller
Følg Klaus K
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -