Kontakt 180Grader.dk
17

Skrevet af Tommy Jensen 1093 dage siden - Direkte link

Det kan der nok ikke være den store tvivl om, bortset fra at man jo har den pligt fra den aller første dag man er arbejdsløs.


Skrevet af Kurt Elmelund 1093 dage siden - Direkte link

Ja, man skal ikke kunne leve på dagpenge på livstid, hvis man eksempelvis er møllebygger eller bødker.


Skrevet af Ulrik B. Petersen 1093 dage siden - Direkte link

Det er flot og modigt sagt af Henrik Sass Larsen, som formentlig udtrykker den socialdemokratiske holdning. For det er faktisk et eklatant brud på en af velfærdssamfundets værste tidsler. Det var jo tidligere sådan at enhver med en uddannelse, kunne klamre sig til dagpenge i rigtig mange år, nægte at flytte mere end i cykelafstand fra et job, og nægte at lave noget som helst andet end det, vedkommende var uddannet til.

Det har taget en del år at frigøre sig for denne vrang-praksis, der ikke kun er dårlig for landet, men så sandelig også for de arbejdsløse. Hævdvundne goder er vanskelige at slippe af med. Ikke at det er umuligt, men det tager bare tid. Lang tid - alt for lang tid. Men politikerne skal jo leve med borgernes reaktion, og derfor benytter man det gamle pølsetrick (salamimetoden), hvor man skærer en lille bid ad gangen, som i sig selv ikke er så voldsom, men når man gør det igen og igen, kommer effekten.

Noget andet er at det, der betegnes som et gode, ikke er så godt endda. Støtte i en akut situation, er et nødvendigt gode. Men støtte over lang tid, svageliggør mennesket og tager det personlige ansvar væk. I dette perspektiv er en lang periode på dagpenge et onde.

- Annonce -


Skrevet af Mads Brinch Feierskov 1093 dage siden - Direkte link

Det er så dejligt nemt at sige, men hvor mange voksne kan få økonomien til at hænge sammen på en SU, hvis man skulle være så heldig at have mere SU tilbage efter en evt. tidligere uddannelse.

Alternativt må man tage ufaglært arbejde, men så er vi ude i problemerne med om det kan betale sig i forhold til den offentlige forsørgelse.

 

Det nytter intet at den ene politiker efter den anden går til medierne for at fortælle befolkningen at den skal tage sig sammen, kom igang med lovændringerne først, så skal befolkningen nok følge efter.


Skrevet af NJN 1093 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Som er slags evighedstudent, betalt af det offentlige. Det lyder ikke særligt liberalt, mere som noget fra enhedslisten.

 

På mange måder har jeg mere respekt for de ufaglærte, de tilpasser sig det, som de private virksomheder gerne vil have. Til trods for at de ikke har allen lange eller flere uddannelser, som er betalt af det offentlige.

 

Som oftest er det således, at personer der har lange og/eller mange uddannelser, sponceret af statten og dermed andre skatteydere. Bliver ansat indenfor der offentlige og personer der bliver ansat i det private, som har ingen eller meget lidt uddannelse. Men som bliver i sammenarbejde med den private virksomhed, oplært/uddannede indemfor det/de områder, hvor den private virksomhed kan få en fortjeneste.

 

Det er det det hele drejer sig om i sidte ende, når alt kommer til alt. Hvad kan virksomheden får ud af hver enkelt ansat, samtidig med at medarbejderen er glad og tilfreds med at være der. Så virksomheden ikke skal bruge tid og dermed penge, på at oplære en ny medarbejder.  Dette kan komme som en stor overraskelse for mange med lange uddannelser specielt indenfor det offenlige.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Erhverv og finans

9
2
26
9
11
20
40
23
7
17
29
33
35
23
27
3
23
14
7
26

- Annonce -


Om Jesper Ørsted
Nationalliberal
Kernekrafttilhænger
Modstander af indvandring af uudannede personer fra den tredie verden
Modstander af fri narko
Mac...

Se Jesper Ørsteds profil
eller
Følg Jesper Ørsted
- Annonce -