Værd at læse

00

Virksomheder tvinges til offentlige ligestillingsmål

Så kom lovforslaget endelig. Nu skal virksomheder bruge ressourcer på at skrive forblommede bemærkninger i årsrapporten om "måltal"  for andelen af "det underrepræsenterede køn" i ledelsen. Listen over hvad virksomheder efterhånden skal skrive af mærkværdigheder i årsrapporten, er efterhånden lang. Lovforslaget motiveres lidt ubehjælpsomt således:

"For at opnå et bredt rekrutteringsgrundlag og give virksomhederne et solidt skub i den rigtige retning, mener regeringen, at en større gruppe af virksomheder skal forpligtes til at arbejde for en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder i ledelserne. Lovforslagets forslag om at opstille måltal for andelen af det underrepræsenterede køn samt forpligtelsen til at udarbejde en politik for at øge det underrepræsenterede køn i virksomhedens ledelseslag generelt forventes at føre til en mere ligelig kønssammensætning." 

Man kunne mene, at "den rigtige retning" var mere kompetence i ledelserne og ikke arbitrære kvoter for det ene og det andet, men det mener regeringen altså ikke. 

http://www.business.dk/ledelse/virksomheder-tvinges-til-offentlige-ligestillingsmaal

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere