Blev iværksætter som pensionist

Det var først i en alder af 66, at stifteren af GKLSmykker gjorde drømmen til virkelighed og blev selvstændig

Ikke angivet Ikke angivet,

09/07/2016

Det var først i en alder af 66, at stifteren af GKLSmykker gjorde drømmen til virkelighed og blev selvstændig.


Det var med tanken "Nu gør jeg det sgu! Og så må det bære eller briste", at Grete K. Lauridsen satte sig til tastaturet og lavede en webshop. Et langt liv som plejehjemsassistent har ikke givet hende mange forudsætninger for det nyeste projekt. Men drømmen og viljen har båret den 66 årige nyslåede selvstændige igennem, så hun nu har åbnet sin egen smykkebutik - på nettet!

"Jeg må indrømme, at jeg ikke havde den fjerneste idé om, hvad jeg gik ind til. Men jeg har altid drømt om at have min egen butik - og jeg har altid elsket smykker. Så jeg måtte jo bare i gang med at undersøge hvilken platform, jeg skulle vælge. Hvordan reglerne er. Går det mon udover min pension? Alt sådan noget måtte jeg tænke igennem, inden jeg gik i gang. Jeg ved såmænd ikke, om det er blevet helt gennemtænkt, men i hvert fald har jeg nu kastet mig ud i det", siger stifteren af gklsmykker.dk, der har til huse i Hvalpsund.

Noget helt andet end at være plejehjemsassistent


Hun har måttet sande, at der er himmelvid forskel på at arbejde med senil demente på et plejehjem og så at åbne en smykkebutik på nettet.


"Jeg havde måske troet, at det bare var at købe lidt varer hjem, og så sælge dem videre. Så kunne jeg gå og pusle lidt i haven, imens jeg tjente en ekstra skilling til min pension. Men det er jo et kæmpe arbejde, at starte op som selvstændig - også selvom det kun er med en lille webshop. Så min have ser forfærdelig ud!", fortæller hun med et grin, og kigger ud mod haven med en vis længsel i øjnene.


Det startede egentlig med at hun købte nogle smykker, som hun tog med på markeder. Men mange års løft af plejehjemsbeboere har sat sine spor. Grete er plaget af gigt. Ikke blot slidgigt, men også ledgigt og en tredje form for gigt, som ikke er særlig udbredt. Det betyder mange smerter, og pludselig taber hun ting ud af hænderne. Så det der med, at stille stande op og sætte varer frem og pille det hele ned igen, blev for hårdt. Og så faldt tanken på at starte en webshop. 

Men når man ikke ved hvad forskellen på Google som søgemaskine og Google chrome som browser er, så er der et stykke vej til at åbne en webshop. Ikke desto mindre er det det, hun har gjort.


"Først og fremmest vil jeg sige, at jeg ikke kunne have gjort det uden min søn. Han har gjort meget af det tekniske. Men jeg har brugt utrolig mange timer foran skærmen, og min telefon har til tider været så varm, at jeg knap kunne holde på den, for der er så meget at sætte sig ind i. Der er også utrolig mange, der kontakter én, når de opdager en ny virksomhed. Og her skal man altså holde tungen lige i munden, for det lyder jo alt sammen meget godt, når de ringer og nærmest lover guld og grønne skove. Men så må man lige stoppe op og tænke på hvad behovet egentlig er. For når det kommer til stykket, er jeg stadig blot en pensionist med en lille webshop. Det er ikke realistisk, at det bliver et stort firma, uanset hvor stort potentiale de forskellige personer i telefonen ellers mener min webshop har", fortælle hun.

Havde svoret aldrig at komme på Facebook


Men udfordringerne stopper ikke her. Når det store slæb er taget med at undersøge markedet, finde ud af hvordan man skal oprette en webshop, få den sat op og undersøgt love og regler og hvad der ellers hører med, så skal der stadig tænkes nyt, laves regnskaber og tages hensyn til de forskellige udfordringer, der dukker op henad vejen.


"F.eks. blev der i starten placeret to store ordrer, som kunne have lunet godt. Men så var der noget galt med betalingsmodulet, eller hvad det hedder. Og selvom de var nok så ihærdige med, at prøve at bestille, så kunne de altså ikke få lov til det. Og til sidst gav de op. Min søn og jeg kæmpede med det i en uge, for til sidst at starte helt forfra med at bygge hjemmesiden op påny. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For så kunne vi få rettet de ting, der ikke var sat helt hensigtsmæssigt op til at begynde med."


Nu er de basale ting på plads. Hjemmesiden fungerer og kunderne kan nu også betale. Men så kommer næste udfordring: Hvordan bliver man opdaget i den store jungle, der hedder internettet? Det har givet den 66 årige pensionerede plejehjemsassistent kendskab til Google Adwords og Facebokk mm.


"Haha, jo, jeg havde nok hørt om Facebook, før jeg gik i krig med det her, men jeg havde faktisk svoret, at jeg aldrig skulle have en profil. Det løfte har jeg jo så været nødt til at bryde. Og Google Adwords? Jeg havde ikke den fjerneste idé om, hvad det var for noget. Så er der jo Google Analytics, Google search console, backlinking og alt sådan noget. Det er mest min søn, der tager sig af det, men han har jo også et fuldtidsarbejde, så jeg prøver så godt, jeg kan", smiler Grete Lauridsen.


Indtil videre har det bestemt ikke været en guldgrube, men der er da kommet nogle bestillinger igennem.


"jojo, jeg har da solgt lidt. Det hjalp at betalingsmodulet virker igen", griner hun og fortsætter: "Men jeg har været vant til at hæve løn for mit arbejde, ikke betale for det. Men der er jo ikke andet for end at fortsætte”, slutter stifteren af gklsmykker.dk

Kilde: