Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

40

Skrevet af John Andersen 1606 dage siden - Direkte link

 

Kan man deraf udlede, at alle problemerne med opdragelse begybdte, da man opfandt begrebet "pædagog"?

Jeg er for så vidt enig i indlægget, MEN vi (mænd) må vel komme til den sørgelige erkendelse, at tingenes tilstand til dels er vores enen skyld!!

VI (mændene) har snorksovet i timen, og har IKKE sagt fra i tide overfor det stigende antal feministiske angreb på vores køn.

DET betyder, at mændene nu befinder sig på det stade, hvor kvinderne som udgangspunkt begyndte at reagere.

Men vi sover stadig. Ingen (eller ALT for få) siger fra overfor det tiltagende feminine styre.

Måske fordi vi er dopede af de store mængder østrogen i luften. Problemet er bare, at de (kvinderne) nu har sat sig på samfundet i en grad, at det er for sent at slå bak.

 


Skrevet af Gunnar Langemark 1606 dage siden - Direkte link

Jeg tror de færreste har set det komme fra den vinkel.

Mit indlæg er ikke et forsøg på at "skyde skylden på kvinderne". Det er et forsøg på at skildre min oplevelse af virkeligheden. Der er skam også piger der lider under dette "regime".
Så i virkeligheden er det ikke kønspolitik - selvom det er en tendens der er domineret af kvinder.

 

Ligesom der er karaktertræk maskulin natur, som ikke alle mænd har, og som vi ikke ønsker skal dominere vores samfund - så er der altså karaktertræk ved feminin natur, som ikke alle kvinder har - og som vi ikke ønsker skal dominere vores samfund.

Eller snarere - som vi ikke ALLE ønsker skal dominere vores samfund.

 

Jeg tror vi skal være opmærksomme på dette. Jeg tror vi skal være opmærksomme på, at pænhed og regler indskrænker vores frihed. Jeg vil - hvis alt flasker sig - snart skrive om hvordan det indskrænker vores kreativitet - og deraf vores innovation - og dermed vores muligheder for at have succes i fremtiden.


Skrevet af Helle 1606 dage siden - Direkte link

Jeg er meget enig med dig. Jeg har set en del pædagoger nærmest opgive de vilde drenge, fordi det var meget hyggeligere at sidde inde og lave perler med pigerne, og så havde de drenge intet andet at tage sig til end at fare i totterne på hinanden, med udskældning til følge. Børn opfører sig pænt, når de kan. Når de ikke kan, er det som regel rammerne, der er noget galt med, og lige der har pædagogerne et stort arbejde foran sig.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Helle 1606 dage siden - Direkte link

Der er en anden ting, tror jeg, der også spiller ind. Jeg læste en interessant artikel for nogle år siden (kan ikke lige finde den nu), om indskrænkelse af børns frirum. Aldrig er børn blevet overvåget så meget som i dag. Før kunne de have en del timer om dagen, hvor de løb frit omkring i nabolaget og fik brændt en masse krudt af og afprøvet grænser, men det er stort set væk i dag. Nu er de i institution eller hjemme, og er de ude, har de selvfølgelig mobiltelefonen med, så mor og far har helt tjek på, hvor de er.

 

Som mor må jeg jo erkende, at jeg også har udstyret mit barn med mobiltelefon, men artiklen har om ikke andet fået mig til at huske på, at nogle gange er det sgu ok, at ungen får lov til selv at udforske verden, også selvom man er ved at dø af skræk indvendig over alle mulige urealistiske farer.


Skrevet af Gunnar Langemark 1606 dage siden - Direkte link

Det er ikke alene ok. Det er nødvendigt. Ungerne lærer jo aldrig - at deres valg får konsekvenser.

Når man springer ned fra skurtaget så KAN man faktisk brække armen. Men det ved man jo ikke - når der konstant står en dame (evt. en "dame" med tap) og råber, at de skal komme ned, fordi det er farligt.


Vi overvåger børnene i døgndrift. OG vi strukturerer al deres tid. De SKAL noget hele tiden. Det er lige så ødelæggende. Men det vil jeg vende tilbage til en anden gang.


Skrevet af CaBroKo 1606 dage siden - Direkte link

Du siger til en begyndelse bl.a. at man "har gjort op med mobning og chikane, stort set udraderet groft sprog".

 

Du må have arbejdet på nogle ganske anderledes kvindedominerede arbejdspladser end jeg, for mobning og chikane har jeg oplevet masser af på kvindedominerede arbejdspladser - der er bare som regel ikke noget at gøre ved det, da mobberen er et elskeligt væsen overfor chefen, der typisk er en mand.

 

Groft sprog er også noget, mobbere benytter sig af i stor stil. Igen: der er ikke noget at gøre, for til chefen taler det elskelige væsen jo så pænt.

 

Det kan nok ikke undre, at jeg som regel får latterkrampe, når nogen begynder at tale om "kvinder for fred" og andre rødstrømpede tiltag. Må jeg så bede om blåstrømperne - de kæmpede for reel ligestilling i form af enhvers (kvinde som mand) ret til at uddanne sig og arbejde med et hvilket som helst fag, man kunne kvalificere sig til, samt retten til at råde over sig selv og den formue (stor eller lille) man måtte have.


Skrevet af Gunnar Langemark 1606 dage siden - Direkte link

Hehe

Ja - jeg plejer også at tale om "de modbydelige"  kvinder, som er nogle sataner mod andre - men blot gør det indirekte og på en måde, så man ikke kan klage over dem.

Der er masser af "pæne" måder at få sin besked kommunikeret på.

Og damerne benytter dem flittigt - og ofte helt ubevidst.

Hvis man er et følsomt menneske - et barn fx. - kan det såmænd komme ud på ét om man får en flad, eller en af de dér bemærkinger...

 

Men nu havde jeg lige et lidt andet ærinde - så jeg ville ikke også tage den diskussion.


Skrevet af Leaveinsilence 1606 dage siden - Direkte link

rigtig godt indlæg . Jeg undrer mig tit over, at det idag er som om børn ikke må have et børneliv. Deres liv bliver hele tiden "stage't" af voksne.  Jeg husker da tydeligt, at jeg som barn ind imellem var blevet dukket i legesammenhæng - så kunne jeg heldigvis tage op i svømmehallen eller et andet sted, hvor der var en lidt anden omgangskreds og så komme til hægterne dér. Der kom ikke en voksen og dikterede hvem der skulle være rar ved hvem og nu skulle man altså lege med den og den. Til gengæld var de der, hvis man virkelig kom ud, hvor man måtte overgive sig og skulle trøstes. Fordi de ikke havde været til stede var det også rart at man kunne fortælle historien fuldstændig ud fra egensynsvinkel.  Idag har ungerne overhovedet ikke samme mulighed for at "skifte kasket". Der er hele tiden voksne som fastholder dem i den rolle, som den voksne nu har besluttet skal være barnet tildelt. Jeg tror at vi gør vores unger en bjørnetjeneste ved ikke at give dem frirum , det gælder også frirum til at opføre sig åndsvagt - det lærer man sådan set også af.


Skrevet af Gunnar Langemark 1606 dage siden - Direkte link

Tak fordi du også ser den vinkel i mit indlæg. Håber snart jeg får skrevet noget på den vinkel. Vi "stager" ganske rigtigt ungernes liv - døgnet rundt.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Familie

5
5
3
19
11
29
5
3
9
27
35
18
27
11
18
9
7
4
22
21

- Annonce -


Om Gunnar Langemark
Selvstændig som rådgiver i digitale medier og pennedrejer.   Det er blandt andet sagt om mig:   Gunnar er en munter fellowblogger, som går...

Se Gunnar Langemarks profil
eller
Følg Gunnar Langemark- Annonce -