Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

36

Skrevet af Badger Badger Badger 1608 dage siden - Direkte link

I sandhed overrsakende! Privatskolerne rummer altså 10-15 % indvandrere? Eller anskues situationen for privatskolerne under et, således at mange privatskoler har 0 % indvandrere, mens nogle har 100 % (og underviser i koranvers og kreationisme)? Eller er der tale om den efterhånden velkendte definition af indvandrer, der ser på forældrenes statsborgerskab frem for barnets etnicitet eller danskkundskaber?


Skrevet af Broderen 1608 dage siden - Direkte link

Jeg synes, det giver mere mening at kigge på det lokalt fremfor nationalt. Jeg er selv fra Vestegnen, og som der nævnes i artiklen, så er uligheden meget stor der. 

 

Jeg forestiller mig, at hvis man bor i en mindre by i Jylland, så er folk i grove træk mere eller mindre ens med nogenlunde samme socioøkonomiske baggrund. Med det mener jeg, at forskellen mellem en folkeskole og en privatskole ikke er så stor.

 

På Vestegnen er der større ulighed, og de bedste elever på folkeskolerne siver ligeså stille ud i løbet af årene over på de samme privatskoler. Det giver unægteligt - af mangel på bedre ord - et 'taberhold' og et 'vinderhold'. 


Skrevet af Tommy Jensen 1608 dage siden - Direkte link
Hvilket stadig er en forbedring i forhold til at vi tidligere har haft to taberhold.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af slettet bruger 1099 1608 dage siden - Direkte link

Det forholder sig vel snarere sådan, at ikke alle tvinges til at blive undervist på allerlaveste niveau, dvs får ødelagt deres fremtidsmuligheder.  Det er jo ikke "de bedste elever" der er tale om, men dem der har ressourcer til at fravælge folkeskolen. Der er antagelig hundreder potentielle superelever - i hver årgang - hvis chancer ødelægges af at gå på vestegnens folkeskoler. 

 

Tallene overrasker ingen, og jeg kan godt lide formuleringen "i årevis har det heddet sig, at privatskoler dræner folkeskolerne for ressourcestærke elever", for det er jo netop en myte. Heller ikke ift udgifterne kan man påvise nogle større forskelle.  

 

Det er en myte italesat af den dogmatiske yderligtgående venstrefløj, der dels har brugt folkeskolen vs privatskoler som ideologisk kampplads som eksempel på et "skred" under VKO, dels rent ud sagt har ondt i r**** af, at andre - udover dem selv - kan finde på at tilvælge en privatskole. Husk at privatskoler ikke er onde eller fællesskabsundergravende hvis de har et venstreorienteret udgangspunkt, benævnes "friskole", "lilleskole", "waldorfskole" / "rudolf steiner skole" osv, så er tilvalget og statsstøtten ("der tager penge fra folkeskolen") den naturligste ting i verden.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Familie

5
5
3
19
11
29
5
3
9
27
35
18
27
11
18
9
7
4
22
21

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen- Annonce -