Kontakt 180Grader.dk
33

Skrevet af Allan 1370 dage siden - Direkte link
Jeg havde glædet mig til denne film, men blev vildt skuffet. Et patetisk forsøg af en film om en af de største politikere i min tid. Øv..

Skrevet af kas 1370 dage siden - Direkte link
Enig - man har virkelig misset en chance her for at skildre en stor, men også i mange kredse kontroversiel politiker. Filmens klare problem er at den ikke ved hvad den vil, eller hvor den vil hen. Problemerne i alderdommen med en dement borderliner havde vi ikke behøve hænge op på politikeren Thatcher og fortællingerne om hendes politiske bedrifter er ikke værdige som noget politisk eftermægle. Ærgerliget!

Skrevet af jesper 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

"I dag er begge ophøjet til store ideologiske nytænkere."

 

Hvilket de da også var. Men både Thatcherisme og Reaganomics havde jo først og fremmest indenrigspolitiske implikationer. Og dine forældre var jo nok mere interesserede i deres udenrigspolitik som begge brugte til at genrejse moralen hos deres befolkninger og forsvare det liberale demokrati på et tidspunkt hvor ingen andre af betydning gjorde det. De har om nogen æren for, at liberalister i dag kan gå med oprejst pande.

- Annonce -


Skrevet af Ole 1370 dage siden - Direkte link

konservative. Hverken Reagan eller Thatcher var liberalister. De var konservative. Det er ikke det samme.


Skrevet af jesper 1370 dage siden - Direkte link

Thatchers økonomi- og finansminister beskrev i 1992 Thatchers idealer som:


"Free markets, financial discipline, firm control over public expenditure, tax cuts, nationalism, 'Victorian values' (of the Samuel Smiles self-help variety), privatisation and a dash of populism."

 

Og Thatcher så sig selv som skaber af en libertariansk ideologi (men altså en af slagsen med vægt på det nationale). Så, ja hun var konservativ. Men hun var en konservativ som gik ind for en tilbagevenden til liberalisme eller sågar libertarianismen.

 

Reagan havde nogle af de samme tanker. Omend han havde mindre held med at tøjle statens udgifter (men han var jo også "kun" præsident og ikke "prime minister").


Skrevet af nwinther 1370 dage siden - Direkte link

Den amerikanske præsident er både stats- og regeringsleder. Men ja, amerikansk parlamentarisme er en noget særegen størrelse.


Skrevet af jesper 1370 dage siden - Direkte link

Ja. Demokraterne sad på majoriteten i Repræsentanternes Hus under hele Reagans præsidentskab og på Senatet fra 1987 og frem. Det satte naturligvis nogle begrænsninger for Reagan som Thatcher ikke havde.


Skrevet af Andreas Baumann 1370 dage siden - Direkte link

Der er nu ikke meget libertarianisme over at gøre det kriminelt at sælge splatterfilm til unge, fx.


Skrevet af Jimmi K 1370 dage siden - Direkte link

Den film har også skuffet mig, desværre for der var materiale nok til en fremragende film, ved ikke om det er for ikke at støde venstreorienterede fra sig at man har valgt at se hende som en ynkelig senil ældre dame med flashbacks, men det holder bare slet ikke og det ødelægger oplevelsen af en stor personlighed at vi kun præsenteres for nogle fragmenterede billeder og spilder over halvdelen af tiden på at følge en senildement dame


Skrevet af Tapdance 1370 dage siden - Direkte link

Filmen er ikke så god som den kunne have været.  Indrømmet.  Det havde været mere interessant med et større fokus på Thatcher i perioden som præmierminister i fuld vigør, og et lidt mindre fokus på Thatcher i hendes alderdom. 

Når det imidlertid er sagt, så vil jeg nu alligevel anbefale folk at se den, for uanset hvad man ellers kan sige om filmen, så spille Meryl Streep fantastisk, og jeg synes egentligt også at der er ganske interessant at se den historie der sådan set også ligger i hvad der reelt er en ældre dames kamp imod senilitet og kampen for at slippe af med spøgelset af en for længst afdød mand, som hun alligevel ikke er endegyldigt parat til at give helt slip på endnu.  Og så er make-up effekten, der får Meryl Streep til at ligne en gammel dame fuldt ud den Oscar værd, som den fik. 

Det er måske ikke nogen topfilm eller et mesterværk, men det er absolut en velspillet film man godt kan ofre et par timer af sit liv på. 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Film

11
7
15
14
11
38
26
10
42
39
13
48
13
12
26
23
18
3
19
9

- Annonce -


Om Camilla Paaske Hjort
Freelancejournalist for 180Grader.dk. Medlem af Dansk Presseforbund. Kontakt: camillahjort09(snabela)yahoo.dk og camillahjort09(snabela)gmail.com.

Se Camilla Paaske Hjorts profil
eller
Følg Camilla Paaske Hjort
- Annonce -