Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

33

Skrevet af _slettet_bruger_1778 1608 dage siden - Direkte link

Det kunne være blevet en stor film - om man kan/kunne lide Thatcher eller ej.

 

Filmen er så fejlkonstrueret, at den knap er værd at se.

Filmens fragmenterede fortællestil er fra første færd generende for den, der håber at få et sammenhængende og medrivende billede af et stort menneske med en stor politisk karriere. Vi møder Margaret Thatcher som en gammel, senil, grå og næsten anonym kone, der tusser forvirret rundt i sit hus i London, drikker for meget sprut og fører indbildte samtaler med sin afdøde ægtemand, Dennis


Skrevet af _slettet_bruger_428 1608 dage siden - Direkte link

Var det ikke "Iron Maiden" hun blev kaldt? Eller var dét noget andet hårdtslående fra 80'erne :-)


Skrevet af Allan 1608 dage siden - Direkte link
Jeg havde glædet mig til denne film, men blev vildt skuffet. Et patetisk forsøg af en film om en af de største politikere i min tid. Øv..

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af kas 1608 dage siden - Direkte link
Enig - man har virkelig misset en chance her for at skildre en stor, men også i mange kredse kontroversiel politiker. Filmens klare problem er at den ikke ved hvad den vil, eller hvor den vil hen. Problemerne i alderdommen med en dement borderliner havde vi ikke behøve hænge op på politikeren Thatcher og fortællingerne om hendes politiske bedrifter er ikke værdige som noget politisk eftermægle. Ærgerliget!

Skrevet af slettet bruger 1099 1608 dage siden - Direkte link

Jeg erindrer at fokus på Thatcher-Reagan England/USA-forholdet (som en "blok" der var direkte opponent til øst) optog samtiden langt mere end Thatcher eller "thatcherisme".  Det var vist også det "de voksne" snakkede om. Min mor holdt (naturligvis) Information, og selvom jeg kun har været 10-11 år brændte dette billede der engang var stort opsat på forsiden sig ind på nethinden, glemmer det aldrig

 http://recollectionbooks.com/bleed/images/humor/ppol0006m.jpg

She promised to follow him to the end of the world. He promised to organise it!

 

I dag er begge ophøjet til store ideologiske nytænkere. 


Skrevet af jesper 1608 dage siden - Direkte link

"I dag er begge ophøjet til store ideologiske nytænkere."

 

Hvilket de da også var. Men både Thatcherisme og Reaganomics havde jo først og fremmest indenrigspolitiske implikationer. Og dine forældre var jo nok mere interesserede i deres udenrigspolitik som begge brugte til at genrejse moralen hos deres befolkninger og forsvare det liberale demokrati på et tidspunkt hvor ingen andre af betydning gjorde det. De har om nogen æren for, at liberalister i dag kan gå med oprejst pande.


Skrevet af Ole 1608 dage siden - Direkte link

konservative. Hverken Reagan eller Thatcher var liberalister. De var konservative. Det er ikke det samme.


Skrevet af jesper 1608 dage siden - Direkte link

Thatchers økonomi- og finansminister beskrev i 1992 Thatchers idealer som:


"Free markets, financial discipline, firm control over public expenditure, tax cuts, nationalism, 'Victorian values' (of the Samuel Smiles self-help variety), privatisation and a dash of populism."

 

Og Thatcher så sig selv som skaber af en libertariansk ideologi (men altså en af slagsen med vægt på det nationale). Så, ja hun var konservativ. Men hun var en konservativ som gik ind for en tilbagevenden til liberalisme eller sågar libertarianismen.

 

Reagan havde nogle af de samme tanker. Omend han havde mindre held med at tøjle statens udgifter (men han var jo også "kun" præsident og ikke "prime minister").


Skrevet af nwinther 1608 dage siden - Direkte link

Den amerikanske præsident er både stats- og regeringsleder. Men ja, amerikansk parlamentarisme er en noget særegen størrelse.


Skrevet af jesper 1608 dage siden - Direkte link

Ja. Demokraterne sad på majoriteten i Repræsentanternes Hus under hele Reagans præsidentskab og på Senatet fra 1987 og frem. Det satte naturligvis nogle begrænsninger for Reagan som Thatcher ikke havde.


Skrevet af Andreas Baumann 1608 dage siden - Direkte link

Der er nu ikke meget libertarianisme over at gøre det kriminelt at sælge splatterfilm til unge, fx.


Skrevet af Jimmi K 1608 dage siden - Direkte link

Den film har også skuffet mig, desværre for der var materiale nok til en fremragende film, ved ikke om det er for ikke at støde venstreorienterede fra sig at man har valgt at se hende som en ynkelig senil ældre dame med flashbacks, men det holder bare slet ikke og det ødelægger oplevelsen af en stor personlighed at vi kun præsenteres for nogle fragmenterede billeder og spilder over halvdelen af tiden på at følge en senildement dame


Skrevet af Tapdance 1608 dage siden - Direkte link

Filmen er ikke så god som den kunne have været.  Indrømmet.  Det havde været mere interessant med et større fokus på Thatcher i perioden som præmierminister i fuld vigør, og et lidt mindre fokus på Thatcher i hendes alderdom. 

Når det imidlertid er sagt, så vil jeg nu alligevel anbefale folk at se den, for uanset hvad man ellers kan sige om filmen, så spille Meryl Streep fantastisk, og jeg synes egentligt også at der er ganske interessant at se den historie der sådan set også ligger i hvad der reelt er en ældre dames kamp imod senilitet og kampen for at slippe af med spøgelset af en for længst afdød mand, som hun alligevel ikke er endegyldigt parat til at give helt slip på endnu.  Og så er make-up effekten, der får Meryl Streep til at ligne en gammel dame fuldt ud den Oscar værd, som den fik. 

Det er måske ikke nogen topfilm eller et mesterværk, men det er absolut en velspillet film man godt kan ofre et par timer af sit liv på. 


Skrevet af slettet bruger 1144 1608 dage siden - Direkte link

Jeg så filmen i håb om at få et bedre indblik i hvem hun var og hvad hun bedrev, men blev da også skuffet. Filmen forudsætter at man allerede har dybdegående kendskab til dette.

 

Faktisk synes jeg at det var samme problem med filmen Dirch, bortset fra at den var endnu mere rodet.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Film

3
8
9
10
5
7
8
8
11
6
12
10
11
7
15
14
11
38
26
10

- Annonce -


Om Camilla Paaske Hjort
Freelancejournalist for 180Grader.dk. Medlem af Dansk Presseforbund. Kontakt: camillahjort09(snabela)yahoo.dk og camillahjort09(snabela)gmail.com.

Se Camilla Paaske Hjorts profil
eller
Følg Camilla Paaske Hjort- Annonce -