Kontakt 180Grader.dk
20

Skrevet af Skovgaard 1368 dage siden - Direkte link

Arghhh Tjørnehøj, han er øretæveindbydende.


Skrevet af snielsson 1368 dage siden - Direkte link

 

og får Tjørnehøj til at lyde som mindst to bøsser på et herretoilet.

Stort grin herfra!!!!!!!!!!!!!!!!


Skrevet af Svend 1368 dage siden - Direkte link

Tjørnehøj er født senildement.

 

Jo vi samarbejdede - ja vi var nærmest allierede med nazityskland. Her var ingen berøringsangst - Som Stauning sagde, "så var vi jo alle dybest set natonalsocialister." Og hvad med den radikale Scavenius - fy for den. Vi producerede alt det, vi kunne, for tyskerne. Mad, industriprodukter, tøj, veje, bunkere og soldater. Hvis danskerne ikke ville arbejde for tyskerne, så udelukkede fagbevægelsen dem fra understøttelse. Vi afleverede så lange lister over jøder til gasning, at Hitler på et tidspunkt vrissede til en adjudant, "om ikke danskerne selv kunne gasse deres jøder?"

 

Jeg husker fra skolen 5 - 10 år efter krigen, hvorledes man fra statens side via Statens Filmcentral forsøgte at tegne et helt andet billede af Danmark, hvor heroiske fiskere sejlede jøder til Sverige (nazisternes største kuglelejeleverandør). Efter hvad min far fortalte mig, så blev jøderne ribbet for alt de ejede af fiskerne. Hvor mange fiskere omkom i de operationer? Ingen så vidt jeg har hørt. Hitler tolerede at den villige samarbejdspartner skabte sig en smule alibi.

- Annonce -


Skrevet af Martin Kofoed 1368 dage siden - Direkte link

Når mennesker slår hinanden ihjel i stor skala, kolliderer det med vores selvopfattelse af, at vi i væsentlig grad adskiller os fra andre pattedyr. Når virkeligheden af og til beviser det modsatte, er vi til gengæld ret gode til at manipulere tingene på plads, så den kollektive selvopfattelse afstemmes og bringes tilbage i et naturligt leje.


Skrevet af Mads M 1368 dage siden - Direkte link

Jeg nyder at kællingen viser sig at være en elendig instruktør.


Skrevet af Julius Nissen 1368 dage siden - Direkte link

Jeg glæder mig til at se filmen, men tænker lidt... Den kamp frihedskæmperne kæmpede, er det ikke den EU-lallende politikere har pisset på gennem årene, sidst i dag ved underskrivelsen af en pagt, om en møntfod vi ikke er medlem af?

 

Det må være skidt at være "en af dem der døde for Danmarks frihed" ?


Skrevet af Svend 1368 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hr Knockel

 

Nej jeg har ikke kilder til omtalte replik, som jeg har hørt i en sammenhæng, jeg ikke husker.  Ja tænk sig - ikke alt findes i bøger og på nettet. I folks hukommelse er der mange gange det, man kan finde der. Det, der i hver fald ikke kolliderer med min hukommelse angående citatet,  er danskernes heroiske kamp mod nazismen.

 

Og lad venligst være med at tviste mine udsagn. Jeg har ikke sagt at relativt lige så mange danskere  blev  gasset som andre europæere. Alt jeg sagde var det citerede.

 

Mine øvrige udsagn er der mange kilder til.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Film

11
7
15
14
11
38
26
10
42
39
13
48
13
12
26
23
18
3
19
9

- Annonce -


- Annonce -