Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

20

Skrevet af Skovgaard 1607 dage siden - Direkte link

Arghhh Tjørnehøj, han er øretæveindbydende.


Skrevet af snielsson 1607 dage siden - Direkte link

 

og får Tjørnehøj til at lyde som mindst to bøsser på et herretoilet.

Stort grin herfra!!!!!!!!!!!!!!!!


Skrevet af Svend 1607 dage siden - Direkte link

Tjørnehøj er født senildement.

 

Jo vi samarbejdede - ja vi var nærmest allierede med nazityskland. Her var ingen berøringsangst - Som Stauning sagde, "så var vi jo alle dybest set natonalsocialister." Og hvad med den radikale Scavenius - fy for den. Vi producerede alt det, vi kunne, for tyskerne. Mad, industriprodukter, tøj, veje, bunkere og soldater. Hvis danskerne ikke ville arbejde for tyskerne, så udelukkede fagbevægelsen dem fra understøttelse. Vi afleverede så lange lister over jøder til gasning, at Hitler på et tidspunkt vrissede til en adjudant, "om ikke danskerne selv kunne gasse deres jøder?"

 

Jeg husker fra skolen 5 - 10 år efter krigen, hvorledes man fra statens side via Statens Filmcentral forsøgte at tegne et helt andet billede af Danmark, hvor heroiske fiskere sejlede jøder til Sverige (nazisternes største kuglelejeleverandør). Efter hvad min far fortalte mig, så blev jøderne ribbet for alt de ejede af fiskerne. Hvor mange fiskere omkom i de operationer? Ingen så vidt jeg har hørt. Hitler tolerede at den villige samarbejdspartner skabte sig en smule alibi.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af slettet bruger 1099 1607 dage siden - Direkte link
+1

Skrevet af Martin Kofoed 1607 dage siden - Direkte link

Når mennesker slår hinanden ihjel i stor skala, kolliderer det med vores selvopfattelse af, at vi i væsentlig grad adskiller os fra andre pattedyr. Når virkeligheden af og til beviser det modsatte, er vi til gengæld ret gode til at manipulere tingene på plads, så den kollektive selvopfattelse afstemmes og bringes tilbage i et naturligt leje.


Skrevet af Louis B. Knockel 1607 dage siden - Direkte link

 Hr. Svend skriver:

 

Vi afleverede så lange lister over jøder til gasning, at Hitler på et tidspunkt vrissede til en adjudant, "om ikke danskerne selv kunne gasse deres jøder?"

 

Danske jøder blev forfulgt, men klarede sig dog langt bedre end jøderne i andre tysk-besatte lande. De fleste flygtede til Sverige. Ca. 600 blev sendt til Theresienstadt-lejren, og over 500 kom levende hjem. Det er tvivlsomt, om en eneste dansk jøde blev gasset under 2. verdenskrig. 

 

Hr. Svend, har De kilder til Deres udlægning af historien, herunder Hitler-citatet?

 


Skrevet af Svend 1607 dage siden - Direkte link

Hr Knockel

 

Nej jeg har ikke kilder til omtalte replik, som jeg har hørt i en sammenhæng, jeg ikke husker.  Ja tænk sig - ikke alt findes i bøger og på nettet. I folks hukommelse er der mange gange det, man kan finde der. Det, der i hver fald ikke kolliderer med min hukommelse angående citatet,  er danskernes heroiske kamp mod nazismen.

 

Og lad venligst være med at tviste mine udsagn. Jeg har ikke sagt at relativt lige så mange danskere  blev  gasset som andre europæere. Alt jeg sagde var det citerede.

 

Mine øvrige udsagn er der mange kilder til.


Skrevet af Mads M 1607 dage siden - Direkte link

Jeg nyder at kællingen viser sig at være en elendig instruktør.


Skrevet af Julius Nissen 1607 dage siden - Direkte link

Jeg glæder mig til at se filmen, men tænker lidt... Den kamp frihedskæmperne kæmpede, er det ikke den EU-lallende politikere har pisset på gennem årene, sidst i dag ved underskrivelsen af en pagt, om en møntfod vi ikke er medlem af?

 

Det må være skidt at være "en af dem der døde for Danmarks frihed" ?


Skrevet af _slettet_bruger_64 1607 dage siden - Direkte link

EU er en succes på det område. EU er dannet for at forhindre krig i Europa, som der var mange af bare fra år 1800 - 1945, og det har EU sørget for med succes. Ingen EU-medlemslande har været i krig med hverandre. Det Indre Marked fra 1. januar 1993 er en gigantsucces, der gør os alle rigere, især os i små lande, fordi der er ens regler overalt. De store lande har altid kunnet klare sig selv, for f. eks. Siemens alene har flere ansatte end der er ansatte i danske industrivirksomheder. 

I de sidste 10 år har EU desværre udviklet sig megalomanisk og blander sig i langt mere, end vi har stemt for.

Anders Fogh Rasmussen lagde ud i 2001 med at sige, at EUs magt skulle stækkes til nogle ganske få, bestemte områder, hvor EU er en fordel, og resten skal landenes regeringer selv bestemme. 

Det lyder fornuftigt; men gigantapparater gør selv frihedsorienterede politikere til apparatludere.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Film

3
8
9
10
5
7
8
8
11
6
12
10
11
7
15
14
11
38
26
10

- Annonce -

- Annonce -