Bestikkelse af det offentlige er foregået i årevis - Computerworld

Mogens Nørgaard, der er direktør for et it-konsultentfirma, skriver på Computerworld, hvor udbredt "smørelse" er, når it-sælgere skal lande kontrakter med det offentlige.

Forudsigelse: Atea-sagen kommer til at rulle i meget længere tid endnu, og spørgsmålet er, om vi kun har set toppen af isbjerget, hvis ellers journalisterne og de offentlige revisorer bider sig fast.

Sjovt faktum 1:
Hvis man inviterer offentlige beslutningstagere til et relevant eftermiddagsseminar på et Scandic-hotel, kommer der ingen. 

Men inviterer KMD til noget sniksnak på Nyborg Strand med overnatning, networking (fest og druk), mere networking (golf), intense break-out-sessions (hygge i baren) og plenum (et kort møde, hvor den RIGTIGE agenda udleveres og den officielle rives i stykker, hvis dette da ikke allerede er sket i den chartrede bus) - så strømmer de til.

Sjovt faktum 2:
Det dér trick med at inkludere en iPad i kursusmaterialet på diverse kurser, og så ellers tage rigeligt for selve kurset er, øhm, udbredt.

Sjovt faktum 3:
Vi har et statsligt spilmonopol, som på femte årti ikke har (lovlige) konkurrenter. De er LANGT den største annoncør i medierne - og arbejder non-stop på at gøre stadigt flere til ludomaner.

Hvorfor bliver de ikke tæsket ihjel med våde søndagsberlingere og smidt i havnen sammen med vejsaltet, når sneen smelter? Tjah, det KAN være, at alle politikerne synes, at det er alletiders idé, ikke? Det er jo ofte den simple forklaring, der er den rigtige.

Læs artikel

28 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere