Min første egentlige artikel på 180 Grader - Der kommer flere - sandsynligvis mange flere.

Hej alle! Jeg har lige kigget lidt på konceptet for 180 Grader, og jeg synes det er alletiders at man som almindelig bruger har lov at åbne munden...

Heinrich Christiansen,

01/06/2015

Hej alle!

Jeg har lige kigget lidt på konceptet for 180 Grader, og jeg synes det er alletiders at man som almindelig bruger har lov at åbne munden, også selv om det er næsten uhæmmet.

Min oplevelse som blogger er at der er for meget censur på de forskellige aviser og blog steder og det er ærgerligt for det er diskriminerende.

Avisen.dk er nu lukket for blogindlæg fra almindelige privatpersoner (menige brugere), man kan altså nu kun se blog indlæg andre har lavet, men man kan som almindelig bruger ikke længere være aktiv blogger.

wordpress.com er stadig åben for almindelige privatpersoner men der er stor risiko for at ens indlæg fjernes fordi nogle tilsyneladende ikke kan tåle at høre sandheden. Jeg har selv oplevet at få fjernet i hvert fald 2 indlæg der drejede sig om Microsofts MSN Messenger program.

Jeg er derfor glad for at der ikke er eller næsten ikke er censur på 180 Grader.

Der vil komme flere artikler fra min side og det er højst sandsynligt at de fleste af mine artikler drejer sig om computere og internettet og vedligeholdelsen samt sikkerheden der er i begge og der vil naturligvis være tips og tricks til hvordan man kan optimere sin(e) computer(e), samt hvordan man færdes så vidt muligt sikkert på nettet.

Personligt er jeg en af nørderne der har været med på IT-siden siden jeg var omkring 14 år gammel, og jeg er i dag (maj 2015) 48 år gammel.

Jeg har altså en del år på bagen på IT-siden, selvom jeg ikke har en egentlig uddannelse i det kan jeg alligevel følge med, også på hackernes niveau.

Her og nu starter vi med et par tips til IT sikkerhed for Privatpersoner:

Har du hørt udtrykket - "For mange kokke fordærver maden" - Det samme kan siges for sikkerhedsprogrammer. Folk bliver nærmest skræmt til at installere mange sikkerhedsprogrammer der laver det samme, flere forskellige antivirus programmer og flere forskellige malware programmer. Det er godt med sikkerhed når den er tilpas.

Her er mine forslag både betalingsudgaver og gratis udgaver.

Gratis udgaverne først - Her skal du bruge både antivirus og hackerbeskyttelse.

- Antivirus, antispyware og antirootkit: AVG, Avast, Kaspersky samt et par andre fås i gratisudgaver hvor de indeholder de mest nødvendig sikkerhedskomponenter (dog undtaget Firewall som er hacker beskyttelse), de 3 nævnte kæmper om førstepladsen på deres område og de står nogenlunde lige på områderne Antivirus, Antispyware og Antirootkit som de alle tager sig af. Det gælder altså om at vælge et af de pågældende programmer, personligt foretrækker jeg AVG da denne kan optimeres til at være knivskarp.

- Firewall (hackerbeskyttelse): Zone Alarm, Comodo og Privatefirewall samt andre af den slags har simpelthen til opgave at sikre at hackere og virus programmer ikke får fri adgang til computeren og at undgå at hackerværktøjer det er lykkedes at komme ind i computeren får fri adgang til internettet. Personligt kan jeg godt lide Private firewall fra Privacyware da man kan indstille deres firewall helt og aldeles indivciduelt forstået på den måde at man selv kan rilføje og tilrette sikkerhedsreglerne eller man kan indstille den til at lære nye regler. Man kan eksempelvis tilføje regler der blokerer ip-adresser eller ip-adresse grupper og det er noget jeg selv synes er en fomidabel opgave.

Nu kommer betalingsudgaverne: Her er det en samlet komplet sikkerhedspakke for at det kører.

- Komplette sikkerhedspakker (betalte): AVG, Avast, Kaspersky, Norman, Norton, McAfee, F-Secure, samt et par andre komplette pakker. Hvis du bruger denne løsning har du alle de ting du skal bruge i pakken og du har derfor ikke brug for ekstra sikkerhedsprogrammer.

Altså meget kort:

Gratis udgaver - Du skal her kun bruge 2 programmer: Nemlig 1 (og kun 1) antivirus program sammen med 1 (og kun 1) firewall program

Betalingsudgaver - Du skal her kun fruge 1 (og kun 1) komplet sikkerhedsprogram.

For lidt eller ingen sikkerhed er dårligt og for meget sikkerhed er ligeså dårligt.

"Jamen Microsoft har da lavet deres egen komplette sikkerhedspakke, den må da være god nok" - Nej desværre - det er min oplevelse at denne komplette sikkerhedspakke er lige så fuld af sikkerhedshuller som resten af deres produkter så jeg må indrømme at jeg har mistet min tiltro til Microsofts sikkerhedskendskab. Når jeg nu siger det er det med den begrundelse at hvis microsoft havde ordentlig styr på sikkerheden i deres systemer - hvad skal vi så med alle deres evindelige opdateringer til så at sige alle deres systemer og produkter? Der er jo ikke nogen ende på alle de opdateringer og så kan man jo sige hvorfor får det ikke en ende? De må vel på et eller andet tidspunkt få lukket alle deres huller.

Kilde: