Værd at læse

11

Cand. Mag: Terrorens årsager er komplekse !

Thomas Johannes Erichsen, der er cand.mag. i moderne kultur har skrevet et debatindlæg i Berlingske, hvor han kritiserer debattører på såvel venstre- som højrefløjen.

https://www.b.dk/kronikker/derfor-tager-naser-khader-henrik-dahl-og-ozlem-cekic-fejl

Han kritiserer Özlem Cekic for at mene at "at terror er hævn for Vestens krige i Mellemøsten", og citerer den australske premierminister, Tony Abbott, for at sige »They don’t hate us for what we do, they hate us for what we are«.

Terrorekspert fra Harvard Universitet, Jessica Stern, ser en sammenhæng mellem narcissisme og terrorisme.

Men handler terrorismen da slet ikke om religion, om fundamentalisme? Det gør den i høj grad ifølge den svenske terrorforsker, Magnus Ranstorp. Terrorister bliver radikaliseret, og Ranstorp hæfter sig ved den farlige salafisme, som hersker i militante miljøer.

Den slovenske sociolog og filosof, Slavoj Zizek, mener at "Hvad der driver terroristen, er ikke hjernevasket tro, men følelser af afmagt og afsky."

Den franske islamforsker, Olivier Roy, er delvis enig. Terror handler i svag grad om religion og i høj grad om rå vold. Terrorister er voldelige mennesker, men det har de været hele tiden.

Roy mener faktisk, at islamiske terrorister ofte er drevet af samme nihilisme som gerningsmændene under amerikanske skoleskyderier, det er bare mere interessant og opsigtsvækkende at iklæde angrebet religiøse gevandter.

I forlængelse heraf skal nævnes den tyske forskningsprofessor, Michael Jetters, arbejde med mediernes rolle, hvad angår terror. Hans undersøgelser viser, at sensationspræget mediedækning leder til flere angreb i samme land.

Thomas Johannes Erichsen opsummerer: "Terrorens årsager. Vestens krige. Had til vestlig livsstil. Narcissisme og selviscenesættelse. Radikalisering. Farlig ambivalens. Nihilisme. Mediernes rolle. Det er ikke let at sige noget overordnet om terroren."

Min kommentar:

Der gemmer sig naturligvis mange nuancer bag, hvorfor et menneske bliver terrorist, men i modsætning til skoleskyderier i USA, så udføres næste alle islamiske terrorangreb ikke af enkeltstående individer, men derimod af terrorceller, der motiverer, planlægger og udfører angrebet i fællesskab.

Den grundlæggende årsag er ønsket om at skade de vestlige samfund, og derved fremme ønsket om en islamisering af verden.

Den kendte islamforsker, professor i Socialvidenskab Ruud Koopmans, definerer størrelsen af den sympatisørsump (Helmuth Schmidts udtryk for venstreorienterede der sympatiserede med Baader-Meinhof gruppen), der findes inden for islam, som støtter islamisk terrorisme.

Han siger, at der er ca. 1,6 mia. muslimer i verden, hvoraf 1 mia. er voksne. Af denne ene mia. er 500 millioner fundamentalister, hvilket vil sige at de underkaster sig koranens og Muhammeds dogmer og forpligter sig til at leve efter disse. Af de 500 mio. fundamentalister mener ca. 50 mio. at det er legitimt at bruge vold for at opnå islams verdensherredømme.

Der findes en lang række organisationer som aktivt støtter en voldelig udbredelse af islam, her kan nævnes Hizbollah, Hamas, Islamisk Jihad, Al-Queda, Lashkar Tayibbeh, Jemaah Islamiyah, og senest Islamisk Stat, ligesom en lang række islamiske prædikanter med samme budskab opererer fra stater som Qatar, Saudi-Arabien og Sudan.

Så at sammenligne islamisk terrorisme med skoleskyderier, og bortforklare det som "Vestens krige. Had til vestlig livsstil. Narcissisme og selviscenesættelse, Mediernes rolle" er en grov forvanskning.

Der er tale om at ca. halvdelen af muslimerne, anført af 50 mio. voldelige fanatikere, udlever deres drøm om at overtage verdensherredømmet, som det er koranens beskrevne målsætning.

12 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere