"Fake news"-epidemi: Amerikanerne stoler mere på Trump end på medierne, viser studie

"Fake news"- epidemi har konsekvenser: - En undersøgelse fra Emerson College Polling Society viser, at amerikanernes tillid til Donald Trump er mar...

Klaus K,

16/02/2017

"Fake news"- epidemi har konsekvenser: - En undersøgelse fra Emerson College Polling Society viser, at amerikanernes tillid til Donald Trump er markant større end deres tillid til nyhedsmedierne, som Trump ofte har kaldt "uærlige", og døbt "fake news".

Mens 49% af de registrerede vælgere i undersøgelsen fandt, at Trump var "truthful", var der kun 39%, der fandt nyhedsmedierne troværdige. Til gengæld var der 53%, der fandt medierne utroværdige.

"Vores undersøgelse viser, at vælgerne generelt ikke længere opfatter nyhedsmedierne som en troværdig kilde til oplysninger," siger Spencer Kimball, studiets advisor til Fox News. "Det er signifikant, at vælgerne opfatter Donald Trump som en mere troværdig kilde."

"Jeg tror resultaterne skyldes, at medierne generelt gav udtryk for, at Hillary Clinton ville vinde valget sikkert. Vælgerne har mistet tillid til medierne efter dette, og det har Donald Trump været meget dygtig til at udnytte i sine første tre uger som præsident," siger Kimball.

Se også: "Fake news" krigen: Trump tæskede medierne ved pressemøde

"Fake news"-krigen mellem Trump og medierne er bemærkelsesværdig. Den tidligere nyhedsvært på CNN, englænderen Piers Morgan, mener at flere amerikanske nyhedsmedier samarbejder om at vælte Trump. Ifølge Morgan er det første gang i historien, at medierne bevidst forsøger at underminere en præsident, som folket lige har valgt på demokratisk vis:

Piers Morgan: Media determined to bring Trump down


En ny metode, som anti-Trump medierne benytter er, at journalisterne fra de større medier spreder hele og halve rygter om Trump-administrationen på deres personlige Twitter-konti. Disse rygter re-tweetes af reporternes følgere og "går viralt", indtil stemningen imod Trump er hidset så meget op, at rygterne ender som artikler i medierne, som om de var sande. De oprindelige "fake news"-tweets slettes herefter ...

Blog-mediet The Federalist har optrevlet foreløbig 16 sådanne "fake news"-historier om Trump-administrationen, skabt af amerikanske medier og journalister på Twitter, siden Trump blev valgt:

The Federalist:
16 Fake News Stories Reporters Have Run Since Trump Won


Underholdende er det jo. Men foreløbig ser det altså ud til, at Trump vinder "fake news" krigen mod CNN, ABC, CBS, MSNBC, New York Times og Washington Post, som har været de ivrigste anti-Trump medier hidtil.