Indvandrer: Jeg er skurken blandt mine venner

Interessant læserbrev i Information fra en indvandrer, der over en årrække har flyttet sig fra Enhedslisten til Liberal Alliance

Bob Glitter,

29/04/2015

Interessant læserbrev i Information fra en indvandrer, der over en årrække har flyttet sig fra Enhedslisten til Liberal Alliance. Især dette afsnittet bekræfter den undren, man kan have over for, at folk, der flygter, tilsyneladende ønsker større statsmagt:

Det slog mig, at jeg var liberal. Som de fleste andre med anden etnisk baggrund i virkeligheden er. På trods af, at det kunne være svært at spejle sig i de borgerlige danske politikere, så var det jo netop, hvad jeg var. Jeg er flygtet fra diktatur med en diktatorisk statsmagt, så selvfølgelig vil jeg værne om de individuelle rettigheder. Hvor jeg kom fra, bestemte staten, hvem man måtte gifte sig med – så selvfølgelig ønsker jeg ret til fri kærlighed i mit nye hjem Danmark. Mange af mine venner er hårdtarbejdende iværksættere, og jeg har med mismod set, hvad der sker, når man parkerer folk på passiv forsørgelse. Så selvfølgelig er jeg liberal.

Grunden til, at de ønsker større statsmagt er naturligvis, at de derved får flere penge. Derfor bør man være kritisk over for læserbrevsskribentens negative holdning til indvandrerdebatten:

Men jeg ønsker netop et opgør mod den nationalkonservative xenofobiske politik, hvor jeg – og de, der ligner mig – ufrivilligt skal gøres til genstand for valgkampens store emne: udlændingedebatten.

Det er trist, hvordan udlændingepolitikken med pres fra Dansk Folkeparti har udviklet sig blandt de borgerlige partier, mens Socialdemokraterne har lanceret deres linje for »strammere asylregler og flere krav til indvandrere«.

Men det liberale svar et andet. Det handler om at tro på mennesker, om at lade folk komme hertil, så længe de vil bidrage.

Han har ret i det sidste med et lille aber dabei: Vi ønsker at lade mennesker, der vil bidrage komme hertil, men vi bør ikke at lade folk komme hertil udelukkende i den naive tro, at de vil bidrage. For det gør de i mange tilfælde ikke, hvilket han netop selv har givet udtryk for i læserbrevet.