Udkantsoprører: Politikerne snakker bare

Snakken om Udkantsdanmark blvier heftigt debateret op til og under valget i 2011

Ikke angivet Ikke angivet,

03/03/2015

Snakken om Udkantsdanmark blvier heftigt debateret op til og under valget i 2011. Der var ikke de valgløfter polititkerne ikke gav, især på venstrefløjen.

Men her 3½ år efter Thorning er kommet til magten, er der ikke sket meget. Her er nogle af de sager jeg kan huske, I kan selv følge op i kommentatorsporet.

Carsten Hansen lovede før valget en akutfunktion på Svendborg sygehus, da han blev "udkantsminister" brød han sit ord inden valgplakaterne var kommet ned.

Et enigt byråd i Odense ville tillade en virksomhed at udvide i et industriområde, hovedsageligt bestående af gatnerier. Området var dog landzone, så selvom virksomheden var omgivet af andre produktionsvirksomheder, så skød daværende miljøminister Auken byrådet ned. virksomhedne har sidenhen overvejet at fraflytte området. Gad vide hvorhen?.

Storebæltsbroen er en succes. Mere traffikeret en Øresund og derfor burde den være billigere for bilisterne. Det er den dog ikke og tilbagebetalingen kommer til at gå lidt langsommer, da regeringen valgte at Storebælts indtægter skulle være med til at finanserer en vækstpakke. Vestsjælland og Fyn blvier delt, som en usynlig Berlinmur, med alt for høje priser for den almene arbejder, der ikke har råd til at pendle over broen med bil. Muligheden for vækst svækkes derved.

De asociale elementer på Christiania støttes af regeringen til at få fuld statssikerhed for lån. I Udkantsdanmark giver regeringen ikke samme garanti.

Kystdirektoratet blev nedlagt i Lemvig og flyttet til København.

Slagelse, Sorø, Haderslev, Varde og Ringkøbing-Skjern har mistet flere hundrede statslige arbejdspladser de seneste år. gæt hvor de er flyttet hen. Ja korrekt, København

Centralisering på centralisering, fra en regering, hvor størstedelen af ministrene enten er valgt i københavn eller boede i københavn inden valget.

Ogås på flygtninge området er regeringen gavmild over for København. 10 flygtninge blev det til i 2014, selvom københavns kommune som Danmarks rødeste, har haft så ufattelige mange fortalere for "tolerence". Nej, flygtingene bliver da sendt til provinsen, hvor de så også kan nyde den fine natur, med alle de natiponalparker regeringen har oprettet og ønsker at oprette.

At der overhoved findes mennesker vest for Høje Taastrup der stemmer rødt er jo ufatteligt!