Amnesty: Jøder og kristne diskrimineres i Mellemøsten

Overskriften er naturligvis ikke sand

Ikke angivet Ikke angivet,

24/04/2012

Overskriften er naturligvis ikke sand. For den ville Amnesty aldrig tillade.


Ritzau har via Information.dk begået en artikel, der bygger på en rapport fra Amnesty. Med den politiske vinkel som Ritzau, Amesty og Information har, så er der ingen overraskelser i ordlyden. Men kunne man forestille sig følgende ordlyd?:

Amnesty International opfordrer i en ny rapport arabiske ledere til at gøre mere for at komme fordommene om kristendom og jødedom til livs. Det gælder særligt landene Saudi-Arabien, Kuwait, Yemen, Iran og Pakistan.

Rapporten er særlig kritisk over for lande, der har forbudt kalot og brugen af religiøse symboler i skolerne.

- I stedet for at håndtere disse fordomme giver politiske partier og offentlige tjenestemænd alt for ofte efter for dem i sin jagt på stemmer, siger Marco Perolini, der er Amnestys ekspert inden for diskriminering.

Rapporten opfordrer til en ny lovgivning, som forbyder forskelsbehandling i arbejdslivet i Iran, Oman og Saudi-Arabien.

- Jødiske kvinder bliver nægtet arbejde, og piger må ikke deltage i klasseundervisningen bare fordi, de ikke bruger tørklæde. Mænd kan blive afvist bare for at have hår, der kan forbindes med jødedom, skriver Amnesty i rapporten.

Som det er nu, har arbejdsgiverne mulighed for at nægte deres ansatte at bruge religiøse eller kulturelle symboler med henvisning til, at det kan irritere kunder og kolleger og være i strid med virksomhedens profil og neutralitet.

Ifølge Amnesty International er sådan et forbud i direkte modstrid med loven på området.

- Sharia-lovgivning forbyder diskrimination (!, red.) på grundlag af religion eller tro på arbejdspladsen, men den synes at være tandløs i hele Mellemøsten, hvor vi observerer højere arbejdsløshed blandt muslimer, siger Marco Perolini.

- Det er især tilfældet blandt muslimske kvinder af udenlandsk oprindelse, tilføjer han.

Skoleelever er blevet nægtet at bære kalot eller anden religiøs beklædning i lande som Iran, Syrien, Kuwait, Saudi-Arabien og Pakistan. Amnesty International kritiserer også Saudi-Arabien for at forbyde opførelsen af synagoger og kirker.

Her er den rigtige artikel

Kilde: