Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

48

Skrevet af Ecofood 1580 dage siden - Direkte link

Er en smule forundret over, hvad der får dele  af det skattebetalende folkefærd (og ja jeg betaler faktisk min skat), til i Jeres selvretfærdighed at mene, de har retten til at dømme et andet menneske, fordi Klidmoster ikke lige lever op til Jeres forventninger til, hvordan en førtidspensionist skal agere og leve sit liv.

Er det meningen, at man skal føle sig som et ringere menneske, uden ret til at forsøge og leve bare en smule, på trods af de udfordringer man lever med her i livet, blot fordi man er modtager af overførselsindkomst? Eller er det kun det skattebetalende folkefærd, der har retten til "at være sin egen lykkes smed?"

 

Jeg er ikke enig med Malou i, at hun ikke lever af Statens penge, for uanset hvor man placerer en overførselsindkomst i husholdningsregnskabet, så er det Statens penge. Jeg tror, at det danske samfund skal reformeres, også med den måde vi anvender midler til overførselsindkomster på. MEN det beretter den ondelyneme ikke Jer til at udvise så meget disrespekt for en andet menneske. Prøv lige at stoppe op et øjeblik og komme ned fra moralens selvretfærdige høje hest. Det kunne alt andet ramme én af Jer, at I ikke kan forsøge Jer selv, men må ty til Statslig forsøgelsen, og så vil jeg tro, at hylekoret for en anderledes lyd. 

Vi har behov for som samfund at se anderledes på de krav vi stiller til mennesker på overførselsindkomst, men der kommer sgu ikke noget konstruktivt ud af, at se folk som en belastning - hellere kigge på hvad de kan med deres ressourer, så både samfund og individ har en "win-win" oplevelse.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Retten til atfordømme, er direkte afledt af afholdelse af udgiften. Det er helt elementært!

 

Der skal selvfølgelig været et element af skam, når man må stå med hatten i hånden. Det er da klart og det er noget vi har manglet i Danmark i flere årtier.

 

Man kan selvfølgelig ikke være sin egen lykkes smed, når man lever på andres nåde. 

 

Det er ikke statens penge. Det er skatteydernes penge. Også selvom du tror dette kan ændres ved at gebtage løgnen mange gange.

 

Et respektløst indlæg fra Klidmoster bliver mødt med disrespekt og det undrer dig?

 

Nej, det kunne ikke ske for "os". Ordentlige mennesker, sørger for at have sparet op, så man ikke skal ligge andre til last. Det er helt elementært.

 

Din sidste sætning er vel i fin overensstemmelse med dem du her kritiserer. Selvfølgelig skal førtidspensionisten ud og arbejde for pengene i det omfang det er muligt. Og alle nasserøvene, skal bare se at komme igang. De finder vel nok på noget, når sulten banker på døren. Og ja ok, så lad os betale lidt til fattiggården, så der er plads til de helt umulige. 


Skrevet af Ulrik B. Petersen 1580 dage siden - Direkte link

... og momsen er bare sådan nogle dejlige herreløse penge, som ikke koster nogen nogetsomhelst.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_6067 1580 dage siden - Direkte link

Jeps, dem plukker man da på træerne;o)


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Det er mig et fedt, hvilken plastbøtte med mønter der betaler.

 

Fortsæt du trygt dine restaurantbesøg; en god livskvalitet sparer da samfundet for en masse penge på sygehusområdet, hvad enten det er psykisk eller fysisk - dine evt. kvababbelser måtte udarte sig som.

Desuden sætter pengene lidt fut i samfundsøkonomien -

det siger alle - også herinde vi har så hårdt brug for :)

 

Lad bare de kloge hoveder fordømme -

bare du føler du har det godt - vi lever kun en gang.


Skrevet af Egebak 1580 dage siden - Direkte link

Faktisk, syntes mere jeg læser, at det er det modsatte, at de folk der lever sundt er en kæmpe byrde samlet set. Hvorfor? Jo, fordi de netop ikke dør tidligt, og derfor skal have en pension i 2-3 årtier efter de er holdt op med at arbejde.

 

Har ikke lige en kilde på stående fod, sorry.


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1580 dage siden - Direkte link

Den er god nok, magter dog heller ikke selv at finde den frem.


Skrevet af Mads Brinch Feierskov 1580 dage siden - Direkte link

Vi kan da vel være ligeglade med hvad pensionen bruges til, når først pengene er udbetalt tilhører de pensionisten uanset hvad man så måtte mene om mængden af pengene.

Man kan kæmpe imod snyd og høje offentlige ydelser, men de som bare modtager pengene skal man da ikke brokke sig over, sandsynligvis har de også betalt en hel del skat gennem årene og skal naturligvis have noget for de penge når helbredet kræver det.


Skrevet af Rend_Mig 1580 dage siden - Direkte link

Det er da trist at artiklens forfatter, Malou Klidmoster har (eller tror hun har) fibromyalgi, og derfor ikke magter at passe et arbejde, men det er direkte fornærmende at hun postulerer at jeg som skatteyder ikke betaler for hendes restaurantbesøg. De penge jeg betaler ekstra i moms forsvinder sjovt nok fra min konto på samme måde som de penge jeg bruger på de varer jeg køber, og det er det der betaler dine pariserbøffer, moster!

 

Jeg ville også gerne spise ude flere gange om måneden, men jeg har ikke råd. Velbekomme!


Skrevet af slettet bruger 8119 1580 dage siden - Direkte link

Der er da ikke noget bedre end at komme hjem efter 10 timer væk på arbejde og så skal bruge et par timer mere på at lave mad fordi man ikke har råd til sådan en luksus, vel?


Skrevet af slettet bruger 6196 1580 dage siden - Direkte link

For jeg skulle jo på Falsled og holde kobberbryllup - på trods af at jeg havde udråbt mig selv som enlig (for det blev påstået Max stadig boede her). Det MÅTTE være bedrageri. Det den anonyme havde fået galt fat i var at at der ikke var tale om noget stort dyrt kobberbryllup med gæster, sang og dans. 

Max og klidmoster er jo ikke gift længere. Derfor er det ok hun får offentlig bistand som enlig. Selvom hun stadig er kærester med Max.

Thank God, at jeg har forladt dette land.

/hilsen fra et sted med 36gr. 


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1580 dage siden - Direkte link

Bare nysgerrig, hvor henne i verden bor du så nu? Bare sådanne til inspiration når jeg heller ikke magter Danmark mere.


Skrevet af slettet bruger 6196 1580 dage siden - Direkte link

Brasilien (men opholder mig pt i Asien).


Skrevet af Louis B. Knockel 1580 dage siden - Direkte link

Det må være et satirisk indlæg. 


Skrevet af Byggemand Bob 1580 dage siden - Direkte link

Hvorfor kan Klidmoster drive "virksomhed" som skribent på nettet og samtidig være uarbejdsdygtig... jeg fatter ikke en dyt...

 


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1580 dage siden - Direkte link

Der er såmænd mange førtidspensionister, som arbejder 37 timer om ugen eller mere i et fuld lønnet arbejde. Det er rigtigt attraktivt. Økonomisk er man bedre stillet, end hvis man havde absolut skattefrihed. 


Skrevet af nwinther 1580 dage siden - Direkte link

Ja, for du bestemmer jo selv hvor meget - og om - du vil arbejde. Selv med absolut skattefrihed skal du jo have et arbejde for at tjene til dagen og vejen. Det behøver du ikke med en førtidspension.


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1580 dage siden - Direkte link

Nej, forklaringen er faktisk meget simplere. Se her.


Skrevet af slettet bruger 834 1580 dage siden - Direkte link

Tragisk. Jeg skulle næsten til at sige tak for linket, men jeg tror efterhånden jeg er kommet dertil hvor jeg helst ville være fri...

 

Tak alligevel :-)


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1580 dage siden - Direkte link

Selv tak. :-)


Skrevet af Byggemand Bob 1580 dage siden - Direkte link

Avs for en øjenåbner... tak for lektien.


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1580 dage siden - Direkte link

Tak, det er jeg oprigtigt glad for. Sammen bliver vi stærke.


Skrevet af Johnson 1580 dage siden - Direkte link

Det må vel, alt andet lige, være det arbejdende folk der betaler hendes førtidspension. At førtidspensionen betales af statens momsindtægter og ikke af arbejdsskat er jo mere en teknikalitet.

 

Selvom folk på passiv forsørgelse også betaler moms, og indkomstskat for den sags skyld, er det jo med midler de har fået selvsamme sted fra ergo bidrager de ikke økonomisk til kassen.

 

Folk der er i arbejde og køber varer bidrager, reelt set økonomisk, når de betaler moms og derfor er det i høj grad også dem der er med til at betale hendes førtidspension. 


Skrevet af slettet bruger 8261 1580 dage siden - Direkte link

Til alle de der mener de selv har betalt for deres efterløn via deres indbetalinger til ordningen - hæv pengene, og se hvor længe de rækker - Slipper de op før pensionsalderen er nået, tog du sørme fejl, men hey, hvis du har ret, kan det måske være de endda rækker lidt længere end bare til pensionsalderen - og så er det jo ren win.

 

Hvis du ikke har mod på denne manøvre, så skyldes det nok at du alligevel aner at efterlønnen ikke er helt financieret.

 

Jeg er principielt stor fortaler for at folk må stoppe med at arbejde før tid, de skal bare selv spare op til det.

Alle har nøjagtigt de samme muligheder for at spare op, så der er ikke nogen god grund til at det skal være det offentlige der skal administrere det.

De fleste vil nødigt gå væsentligt ned i livsstil, når de går fra arbejdsmarkedet, så det giver sig selv, at hvis du sparer 10% af din løn op hver måned, så kan du efter 10 år gå på selvbetalt ferie i et år, uden at gå ned i levestandard - uanset om du er kassedame eller bankdirektør.

'Jamen' vil nogen så straks udbryde, bankdirektøren tjener jo meget mere, så han kan jo lægge meget mere til side.... 

Vås - stort set alle de mennesker jeg kender har gearet deres forbrug efter deres indtægt, og er derfor vant til den levestandard deres indkomst tillader - derfor har alle præcis samme mulighed for at spare op. 

Alle skal spænde livremmen lidt ind, når de ikke bare kan bruge hver en krone, men også skal lægge lidt til side.

 

Det bør ikke være statens eller samfundets opgave at financiere at folk der KAN arbejde, vælger ikke at gøre det.

Det er omtrent ligeså dumt som at kræve nogen skal komme og køre mig, fordi jeg ikke selv gider have en bil.


Skrevet af _slettet_bruger_9287 1580 dage siden - Direkte link

Ja det er jo sjovt så dobbelmoralske nogle folk er herinde. Tag din uddannelse for mine penge, og smut til et andet land så Danmark ikke får noget ud af det. Det er i orden fordi dine forældre har jo betalt skat. Få førtidspension for mine penge, Danmark får ikke noget ud af det, det er ikke i orden.

Jamen det er jo sådan set det samme. Førtidspensionisters forældre har også betalt penge, og mange af dem har betalt skat indtil de er blevet førtidspensionister. Dem som tager en "gratis" uddannelse, samt endda får udbetalt SU samtidig, har intet ydet til landet.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hvem er det i dette forum, der har fået "gratis" uddannelse og ikke ydet noget tilbage til samfundet? Stopper man med at yde til samfundet, fordi man flytter udenlands?


Skrevet af _slettet_bruger_9287 1580 dage siden - Direkte link

Ja det er jo sjovt så dobbelmoralske nogle folk er herinde. Tag din uddannelse for mine penge, og smut til et andet land så Danmark ikke får noget ud af det. Det er i orden fordi dine forældre har jo betalt skat. Få førtidspension for mine penge, Danmark får ikke noget ud af det, det er ikke i orden.

Jamen det er jo sådan set det samme. Førtidspensionisters forældre har også betalt penge, og mange af dem har betalt skat indtil de er blevet førtidspensionister. Dem som tager en "gratis" uddannelse, samt endda får udbetalt SU samtidig, har intet ydet til landet.


Skrevet af Martin1 1580 dage siden - Direkte link

Ja, jeg er førtidspensionist og jeg spiser ude så meget det kan lade sig gøre. Mad er min hobby, min passion og noget jeg tænker på det meste af tiden. Jeg er forsørget af Staten, det er sandt - men bare rolig det er ikke DINE skattepenge der går til det. De bliver nemlig bla brugt til at betale de offentligt lønninger. Min pension bliver betalt af Statens momsindtægter. Tyg lidt på det!

 

Der er vist en der burde få sine skolepenge tilbage. Utroligt jeg stadig kan blive chokeret over befolkningens fuldstændigt stupide forestillinger om hvordan verdenen hænger sammen. Måske derfor der er lykkedes en komplet nulbon som Helle Thorning at blive statsminister...


Skrevet af LordNacho 1580 dage siden - Direkte link

Der er vist en der burde få sine skolepenge tilbage.

I dette tilfælde skatteborgerne :-)


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

:-D


Skrevet af LordNacho 1580 dage siden - Direkte link

Ja, jeg er førtidspensionist og jeg spiser ude så meget det kan lade sig gøre. Mad er min hobby, min passion og noget jeg tænker på det meste af tiden. Jeg er forsørget af Staten, det er sandt - men bare rolig det er ikke DINE skattepenge der går til det. De bliver nemlig bla brugt til at betale de offentligt lønninger. Min pension bliver betalt af Statens momsindtægter. Tyg lidt på det!

Det er for det meste korrekt. Den produktive del af befolkningen er ikke særligt stor.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Det er sgu' da langt at foretrække, at kun 100.000 i erhvervslivet kan skabe de nødvendige værdier til samfundets forsørgelse, frem for jeres kongstanke om, at 5 mio. pukler deres røv i laser for det samme. Hver gang erhvervslivet rationaliserer, frigøres hænder, men disse skal naturligvis fortsat forsørges af erhvervslivet.

 

Altså: Jo færre der må knokle sig halvt ihjel, for at så mange som muligt kan få et anstændigt liv, burde i virkeligheden være målet, Ikke sandt? Så jeg fatter den ondehylemig ikke, hvorfor I absolut VIL gøre det på den allermest besværlige og tåbelige måde, der findes i stedet?    


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"frem for jeres kongstanke om, at 5 mio. bør pukle deres røv i laser for det samme."

Hvem snakker om at man skal pukle sin røv i laser? Selvfølgelig skal enhver først og fremmest forsørge sigselv. Det giver jo også netop friheden til at vælge. Man kan pukle som direktøren og have store materielle goder og bedre muligheder, eller man kan stemple ind og ud på klokkeslettet ved et samlebånd, der ikke kræver det store og bruge sit krudt i fritid, hobby og familie.

 

Med "dit system" skal alle, pånær de 100.000 slaver jo have præcis de samme præferencer, fordi at velstanden nødvendigvis må fordeles ligeligt, hvis det over hovedet skal give nogen mening. Den der med yde efter evne og nyde efter behov, er jo helt i skoven. Fagkundskaben har så udtrykkeligt vist at gratis goder har ubegrænset efterspørgsel. Så behovet for nydelse vil være evigt stigende. Det ser vi jo også i socialstaten, hvor der er evige krav om flere gratis penge til dem der intet producerer.

 

-"Jo færre der må knokle sig halvt ihjel, for at så mange som muligt kan få et anstændigt liv, burde i virkeligheden være målet, Ikke sandt?"

Nej da. Det er jo samme mentalitet som slaveriets fortalere.

 

-"Ikke sandt? Så jeg fatter den ondehylemig ikke, hvorfor I absolut VIL gøre det på den allermest besværlige og tåbelige måde, der findes i stedet?"

Fordi vi har en moral der byder os at ikke lægge andre til last. Ikke at stjæle andres penge og selv sørge for de goder vi ønsker.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Kære Jan Daniel.

 

Min gamle regnestok rækker dårligt til så store tal, men hvis samtlige arbejdsduelige (skal vi sige fra 18-årige og til vi skal herfra) i dette land skal være selvforsørgende, hvor mange arbejdspladser skal der så skabes yderligere? 1, 1,5 eller 2 mio?

 

Lidt urealistisk, in fact, selv hvis du skulle sige det, ikke sandt? Det ville mindst kræve genindførelsen af de gode, gamle produktionsmetoder for mere end 100 år siden. Omvendt - og her fik regnestokken hedeslag - ville produkterne så blive så dyre, at stort set ingen ville få råd til dem. Jamen.....damn....så får vi sgu' da arbejdsløse igen?!?

 

Og 'mit system', som du så rosende omtaler det, selvom jeg rent faktisk slet ikke har nogen andel i æren for det, er jo allerede i en vis udstrækning en realitet. For hvem betaler den løn, du betaler skat af? Erhvervslivet, ikke sandt - ja altså medmindre du er offentligt ansat. Og det er ovenikøbet erhvervslivets lønningskontorer, der betaler skatten for dig, ikke sandt? Altså betaler erhverslivet rent faktisk din skat, der er blot for en ordens skyld skabt den illusion, at det er dig, der betaler skat. Men i virkeligheden går pengene direkte fra erhvervslivet og i statskassen. Altså forsørger erhvervslivet allerede samfundet, også dem udenfor arbejdsmarkedet. And it works, i en vis udstrækning og med visse vanskeligheder, som sagtens kunne have været ryddet af vejen, hvis det ikke været for en flok yderst usympatiske brokkehoveder, der hårdnakket påstår, at de stadig betaler skat og at 'deres' penge den ondehylemig i hvert fald ikke skal bruges på at forsørge dem, der allerede bliver forsørget af erhvervslivet.

 

Og sådan er der så megen uforstand, der står i vejen for en logisk og sund udvikling i samfundet.  


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"hvor mange arbejdspladser skal der så skabes yderligere? 1, 1,5 eller 2 mio?"

Det lyder nogenlunde rigtigt. Men jeg har nu aldrig sagt noget om at alle absolut skulle være selvforsørgende. Det er bare det eneste mulige udgangspunkt. Medmindre, altså at man er religiøs.

 

-"Lidt urealistisk, in fact, selv hvis du skulle sige det, ikke sandt?"

Overhovedet ikke. 99,999% af menneskets historie har der ikke været arbejdsløshed.

 

-"Det ville mindst kræve genindførelsen af de gode, gamle produktionsmetoder for mere end 100 år siden"

Overhovedet ikke.

 

-"Omvendt - og her fik regnestokken hedeslag - ville produkterne så blive så dyre, at stort set ingen ville få råd til dem"

Hvordan ser du at produkterne bliver dyrere? MEre konkurrence, betyder typisk badre og billigere produkter. Der er intet hold i det du skriver.

 

-"Og 'mit system', som du så rosende omtaler det, selvom jeg rent faktisk slet ikke har nogen andel i æren for det"

Derfor anførselstegnene.

 

-"For hvem betaler den løn, du betaler skat af? Erhvervslivet, ikke sandt - ja altså medmindre du er offentligt ansat"

Jeg betaler selv min løn. Eller rettere mine virksomheder gør. Og min primære indtægtskilde er en virksomhed som jeg ejer 100% af. Så nej, jeg er ikke offentligt ansat. Selvom jeg så skulle være ansat i en privat virksomhed, så ville det jo heller ikke være offentligt vel? Det er vist noget værre sludder du fik rodet dig ud i.

 

-"Altså betaler erhverslivet rent faktisk din skat, der er blot for en ordens skyld skabt den illusion, at det er dig, der betaler skat."

Det kan du sådan set have ret i. Skat er en fordyrende og ødelæggende foranstaltning, som igrunden bare lægges ovenpå den nettoløn, man kræver. Men din film er knækket for længe siden, da vi ikke arbejder i et rent nationalt "setup". I mere civiliserede lande, har de mere civiliserede skatteprocenter op derfor ER det jo netop mig der betaler skatten. Jeg kunne udføre mit hverv i et andet land og få langt mere ud af det selv, fordi jeg ikke skulle betale til en hær af dovne hunde der ikke selv gad at arbejde. Det er også derfor at jeg har engageret et hold af udlændinge til at gøre min båd klar til sæsonnen, som er jublende glade for at jeg giver dem 40 kr. i timen. En dansker ville skulle have det tredobelte.

 

-"Men i virkeligheden går pengene direkte fra erhvervslivet og i statskassen. Altså forsørger erhvervslivet allerede samfundet, også dem udenfor arbejdsmarkedet"

Det er godt set. Og kan du så gætte hvorfor erhvervslivet er så trætte af det latterlige skattetryk?

 

-"der hårdnakket påstår, at de stadig betaler skat"

Selvfølgelig er det vores penge. DEt er der ingen tvivl om. Men det kræver at man fatter det internationale perspektiv.

 

-"Og sådan er der så megen uforstand, der står i vejen for en logisk og sund udvikling i samfundet"

Korrekt. Du har netop demonstreret dette helt perfekt.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Åh undskyld, gode Jan Daniel. Jeg vidste ikke, at dit firma - eller var det dine firmaer? - ikke indbetaler skat, men at du som den eneste dansker fortsat gør det personligt. Måske endda stadigvæk på posthuset med girokort? Jeg har også været selvstændig, men dengang var det bogholderiet, altså min virksomhed som en del af erhvervslivet, der indbetalte direkte til SKAT.

 

Og undskyld at jeg er så uvidende omkring, at man helt uden problemer kan skabe 1-1,5 mio. arbejdspladser i løbet af no time. Så forstår jeg også bedre, hvorfor alle betragter den nye regering som rene amatører. De har jo kun planer om at stimulere væksten til skabelsen af sølle 8.000 arbejdspladser om året, så hut jeg visker.

 

Ja, du må også undskylde, at jeg sådan har fået den mystiske opfattelse, at jo flere mandetimer, der er forbundet med fremstillingen af et givent produkt eller en given ydelse, desto højere bliver slutprisen. Jeg var ikke klar over, at det nu alene er konkurrencen og ikke fremstillingsomkostningerne, der bestemmer prisen. Ja, ja. Så får jeg endelig råd til en ny computer og måske også en båd. Der er mig bekendt stor konkurrence på de markeder, så computere og både må være ekstremt billige og i en fantastisk kvalitet. Det sunde resultat af konkurrencen.

 

Og undskyld, at du misforstod, at jeg intet har sagt om, at du er offentligt ansat og derfor faktisk ikke fik mig rodet ud i noget - rod? Og så forstår jeg så inderligt din forbitrelse over, at alle andre også vil tjene mest muligt på deres indsats. Jeg har fuld forståelse for, at det kun burde være forbeholdt en lille eksklusiv elite, som så tilgengæld også helt burde slippe for den skrækkelige skat. Lad de idioter, der vil nøjes med 40 kr./time betale skat. Og hvis de lader være med at leve, er der så rigelig luft i økonomien til opsparingen til sygdom, alderdom og bedemanden også.

 

Afslutningsvis vil jeg lige nævne, at jeg forleden havde en interessant samtale med en professor i økonomi, og hans skøn er, at hvis vi helt afskaffer indkomst-og selskabsskatten, ville en ny nettoselskabsskat kun skulle være på omkring 15% af en virksomheds/erhvervslivets omsætning. Nogle af grundene til dette meget lave tal, er, at det bliver omsætningen og ikke overskuddet, der bliver beskattet, at det er en enkel ordning at administrere og at internationale virksomheder på dansk grund nu også kommer til at bidrage til det samfund, hvis borgere, de tjener penge på.

 

Når det engang bliver indført, er erhvervslivets forsørgelse af samfundet en realitet, og vi vil alle leve lykkeligt til vores dages ende. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"Jeg vidste ikke, at dit firma - eller var det dine firmaer? - ikke indbetaler skat, men at du som den eneste dansker fortsat gør det personligt."
Du hører vist til i kategorien "så dum så du kan leve af det" og er dermed ikke værd at spilde et eneste øjeblik yderligere på. Hils i underdanmark ikke? Du skal nok komme efter det, når du indenfor ganske kort tid for inddraget din skatteyderbetalte ferie og må ud og arbejde igen. Det er en lektie, som alle nasserøve før eller siden må lære på den hårde måde. Et godt råd til dig, når dagen oprinder for dig. Bønner, ris og linser kan købes ganske billigt og kan holde sulten fra døren for få kroner om dagen, uden at du kommer til lide underskud, rent ernæringsmæssigt.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Åh undskyld igen, Jan Daniel. Havde midt i al den anden herlige og livsbekræftende korrespondance helt overset dit sidste pragtskud her udi begavet formulering. Sublimt. Min højeste anderkendelse.

 

Du har sågu mere ret, end du aner: Jeg lever faktisk af at være dum, også en del bedre end de fleste. Men lov mig, at du ikke siger det til nogen. Herinde er vi heldigvis enige om, at sort arbejde er samfundsgavnlig virksomhed, skattevæsnet værre end Sorteper i mit yndlings kortspil og Den Kongelige Danske Statsmagt et endnu slemmere diktatur.

 

Sult? Det kender jeg sgu' ikke noget til. Vi proletarer af 3. orden går ikke ind for at tygge - spild af tid og ressourcer. Derfor går de værste mareridt også på, at øllet en skønne dag bliver tykkere end det er nu - så'e det nemlig nok slut, du. Men hva' fa'en - har alligevel ingen planer om at blive ældrebyrde. 36,8 år på førtidspension må sgu' være nok, synes du ikke?

 

Ris har jeg engang hørt om, men tænker du på nogen særlige bønner og linser? Bordbønner og kontaktlinser, måske? Eller er der noget, der har undgået min opmærksomhed?  


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Der er den ondeknækkemig da ikke noget at sige til, at trøstespisning er i vækst - ligesom psykisk sygdom og psykopharmica, blandt meget andet godt.

 

For kloge hoveder forudsigelige følgevirkninger af vækstidiotien og højredrejningen, for de dumme chokerende læsning: Hvor kan nogen da bare være beregnende! Stor forbavselse og opstandelse. Højt hævede bryn. Har man virkelig hørt så galt? En overførselsnyder på restaurant! Nej, nu står verden da ikke længere.

 

Ved så'n oggenok da ikke, at overførsel er skammens førsteplads, nederlagets guldmedalje og fornemmeste pligt til at krybe langs panelerne i skyggen af I, de flittige og driftige? Ka' så'n haleneger da ikke forstå, at her handler det kun om underdanighed overfor herrefolket, ydmyghed overfor de hovmodige?

 

Ellers må du se at få det lært, madam Klamklid. For du er hadet nu. Du kan ikke regne, ikke engang regne ud, at det legaliserede tyveri fra retskafne, næstekærlige og givende borgere, også kaldet skatter, moms, fanden og hans pumpestok, er mere end hellige midler, som du ikke burde have ret til - endsige ret til at disponere over, selvom de går ind på din konto. Og da slet ikke ret til at misbruge på restaurantbesøg.

 

Friheden og retten til at disponere over egne midler til forbrug, tilhører retteligen de, og kun de, der har udbyttet, udnyttet, snydt og bedraget sig til svimlende summer, nemlig de driftige og flittige, den nye adel: The LA-Syndrom & Co (Lasco?).

 

Så fat det dog!!!


Skrevet af Mike Thomassen 1580 dage siden - Direkte link

Du mener ikke der er grund til at kommentere, når hun skriver at hun ikke lever af andre folks skattepenge, fordi (hun mener) hun lever af momskroner og ikke af indkomstskattekroner?

 

Og der er intet odiøst i at lade sig skille fra manden for at få flere penge ud af systemet? De lægger ikke engang skjul på at de stadig er sammen .. :/

Måske jeg skulle anlægge den holdning, at min uddannelse er finansieret af nordsøolien. Så skylder jeg ikke samfundet noget hvis regeringen pludseligt indfører kandidatpant alligevel. Jeg har jo hverken trukket på nogens skatte- eller afgiftsbetalinger. :)


Skrevet af Rend_Mig 1580 dage siden - Direkte link
One of Confucius’ students was arguing with a stranger. “There are 4 seasons in a year.” said Confucius’ student. “No, there are 3 seasons in a year.” the stranger argued. “I’m very sure you are wrong.” said Confucius’ student proudly. “I’m sure you’re wrong too.” insisted the stranger with equal pride. “Why not ask your teacher to decide who is right?” “Great.” said the student confidently. “Whoever is wrong must kowtow to the winner.” The stranger agreed. Just then, Confucius appeared. The student eagerly went up and asked his master to tell the stranger how many seasons there are in a year. “3 seasons.” said Confucius. The student was shocked. The stranger laughed as the student kowtowed to him. After the stranger left, the bewildered student pressed his teacher for an explanation. “Do you realise that you were arguing with a grasshopper?” asked Confucius. "Grasshoppers don’t live past autumn. It would be impossible for us to convince them that there are 4 seasons in a year. Why waste your energy arguing with such people?”

Skrevet af _slettet_bruger_4129 1580 dage siden - Direkte link

de, og kun de, der har udbyttet, udnyttet, snydt og bedraget sig til svimlende summer

Ironi? Hvad med dem der har arbejdet hårdt og ærligt? Hvad med dem der skaber værdi?

 

Eksempel: hvis du som virksomhedsejer har ansatte og tjener på deres arbejde er der ikke nødvendigvis tale om udnyttelse - det er ofte en win-win situation hvor ejeren får arbejdskraft og medarbejderen får sikkerhed. Yderligere giver specialiseringen (i 'arbejde' og 'ledelse') i sig selv mulighed for win-win, cf. Mises.

 

Da jeg læste i Århus løftede jeg i fritiden kasser om natten på COOP's lager til ~190 kroner i timen. Det ville have været svært (/) tidskrævende for mig at stable en situation på benene hvor jeg kunne stå derhjemme i lejligheden og løfte kasser i 9 timer med samme indkomst.

 

COOP vandt, jeg vandt, der blev produceret værdi - både af mig og virksomheden - og ingen blev udbyttet.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Så kom tuttenutte-historien om en eller andens utrolige arbejdsomhed i STUDIETIDEN, i dette tilfælde til 'sølle' 190 kr./timen! Og nu, hvor du ikke længere er en halv, men helstuderet røver, er det rigtigt godt, du ikke længere behøver at stable kasser til den latterligt lave timeløn. Ved nærmere eftertanke kender jeg faktisk ikke ret mange, der har så høj en timeløn. Ville det egentlig ikke have været meget bedre for samfundet, om du var fortsat med at stable kasser, i stedet for at narre gratis uddannelse fra de stakkels, forpinte skatteydere?

 

Nå, den slags filosofi overlader vi til de kloge, ikke sandt, JBO? Og så skal du bare høre her, Trolle3000 - hvorfor kun 3000, hvorfor egentlig ikke 10 eller 100.000, nu du var igang? Okay, hør nu, og det er ganske vist:

Da far her var ung mand, hed arbejdsdagen 10+timer, seks dage om ugen. For det fik vi kost og logi samt et middelstort trecifret beløb i lommepenge om måneden - skattefrit!. Det geniale var, at når vi alligevel boede på stedet  og fik kosten, behøvede vi ikke egentlig løn, og kunne også ligeså godt arbejde, i stedet for at sidde og kede os på kroen. Produktionsdyrene holdt jo aldrig fri. De åd og sked dagen lang, også om søndagen, så den tog vi på skift hver 4. uge. Nå, det var iøvrigt også der, den 23-årige ryg fik sit første alvorlige psykiske knæk en kold vintermorgen, hvor kornsækken på 50 kg drillede lidt rigeligt.

 

Jeg har altid villet ha' rat og blev på et tidspunkt chauffør. Dobbeltjobbede en årrække (buschauffør om dagen, taxi om natten i kongens helt egen København). Af en eller anden mystisk årsag begyndte systemet at bøvle (var man dårligt udstyret fra naturens side?), og med et par herlige kyllinger i reden, skulle der også være lidt mere plads til det familiære, så hva' fa'en. Den efterhånden meget gamle 35-årige tog lidt velfortjent kvalitetstid med rollingerne, inden det vidunderlige og uundværlige arbejdsmarked atter bankede på døren. Føje år senere kom man sågu til at starte sin egen forretning, igen med beskedne 60-70 timer om ugen og natarbejde imellem, og atter sendte systemet det røde kort.

 

Det er sgu' da lige godt utroligt. Her er den genetiske vilje opdraget til at gi' den en skalle, og så skal sådan et møglegeme gøre knuder hele tiden og så igen. Men så er det jo godt, at vi her i DK har LA-Schwushbugglers & Co. De ved, om nogen, hvordan deres surt og røvtjente skattekroner skal forvaltes og fordeles.

 

For vi de dovne, os proletarer af 3. orden, vi, de arbejdsfrie, er kun røvere, ranere og banditter, der stjæler det, besindige og behjertede borgere så listigt bliver franarret i skat, moms og fanden og hans pumpestok. Men nu har jeg fanme også snart fået nok. Så nu ta'r jeg min førtidspension og humper ud af dette lille land befolket af kræmmere, egoister, platugler, hundenoveder, afstumpede, rigide, selvoptagede, indskrænkede, fordømmende, småtskårne, latterlige og bare så inderligt dumme, etniske danskere.

 

For I ved om nogen: Arbeit macht frei! Sieg H...         


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1580 dage siden - Direkte link

For I må aldrig glemme: Arbeit macht frei! Sieg H...

Yderligere kommunikation er formålsløst.


Skrevet af Ecofood 1580 dage siden - Direkte link

So true!!!!


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Yderligere kommunikation er formålsløst

 

Den følelse er yderst genkendelig og stedse nærværende i dette forum. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Imponerende parodi, på den typiske velfærdsfede dansker. Selv Godwin, blev regnet med... For good meassure. Bravo!

 

Edit: nå jeg tog vist fejl. Der er vist tale om endnu en Bethany klon. Sikke nyt og spændende. Fascinerende! Det er sørme godt med de her Bethany'er. Det er helt sikkert noget der havner væksten, på niveau med offentlige investeringer i green tech og velfærdsteknologi. Gaaab!


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Parodi? Der er den ondehakkemig ikke nogen parodi ved mit levnedsløb. Min beundring for, at nogle har ofret en lille del af de værdier, jeg skabte for dem, på også at aflønne mig, har altid været næsegrus og i største ydmyghed. Jeg har naturligvis altid, og helt uden misundelse, undt dem den største bid af kagen.

 

Det sunde arbejde sled godt nok et legeme hurtigere op end beregnet, men hvad så? Det er sket millioner af gange før og vil ske millioner af gange endnu.

 

Men takker mange gange for Bethany-komplimenten. Den havde jeg faktisk ikke set komme. Så stor tak. Håber ikke hun bliver sur.

 

Kram 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"Min beundring for, at nogle har ofret en lille del af de værdier, jeg skabte for dem"

Hvilken værdi har du skabt for mig, som med rette kan afkræve at jeg betaler penge til dig?

 

-"Det sunde arbejde sled godt nok et legeme hurtigere op end beregnet, men hvad så?"

Hvis du har valgt at lade dig slide op, så har jeg ikke ondt af dig. Specielt ikke hvis du ikke har gidet at spare op og derved sikre dig imod perioder uden indtægt.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Har du skamskudt dig selv i skridtet, kære Jan Daniel? Ingen, absolut ingen kunne i deres mest absurde fantasier forsøge at appelere til bare et minimum af forståelse og medfølelse hos dig. Man kan jo ikke bare be' en blind om at se, vel?

 

Der er heller ingen steder blevet påstået, at jeg har arbejdet og skabt værdier for dig. Du er overhovedet ikke nævnt, så hvor får du det fra?

 

Manglen på forståelse bunder måske dybest set i indlærings-og læsevanskeligheder? Det skal du ikke skamme dig over. Du er ikke så gammel endnu og kan sagtens nå at blive opgraderet i det gratis uddannelsessystem, som en hel masse borgere i dette lille land finansierer - også for din skyld. Hvis du vil.

 

Så bare kast dig ud i det. Stor moralsk opbakning herfra og også en bette skærv af min sparsomme pension, hvis du skulle få brug for det. Her i huset er vi ikke fedtede. Og så er der måske også en lillebitte, men næsten usandsynlig, chance for, at din sociale indsigt bliver påvirket i positiv retning.  


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Spildte ord på Balle-Lars - desværre.

 

Jeg tror ikke en opgradering i "Læs og Forstå" kan hjælpe nævneværdigt på den forbenede og forbitrede holdning Jan Daniel har til sine medmennesker.

 

Brug du hellere dine spareskillinger på dig selv - så ved du hvad du får !


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Du er så dum at du kan leve af det. At komme med den slags person angreb baseret på absolut intet kendskab til objektet for dit had, er da så enfoldigt og idiotisk, som det bliver.

 

Alle der kender mig ved at jeg er yderst gavnmild og hjælpsom på et niveau langt langt over normen. Men fordi jeg hader at dig og dine tabervenner kan stemme sig til min hjælp og mine penge, så tror du automatisk at jeg ikke er hjælpsom. Det falder dig ikke ind at jeg måske har andre tilgange til at hjælpe folk and at lade socialstaten fastholde dem i elendighed.

 

Og forklar mig så lige hvordan dit blødende hjerte kan være så hamrende egoistisk at du foretrækker at jeg skal støtte velfærdsfede danskere der ikke gider arbejde, når mine resourcer kunne gå til folk i tredjeverdenslande der slider min. 12 timer dagligt. Du er en forbandet hykler og en ufattetligt ubegavet en af slagsen.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"Har du skamskudt dig selv i skridtet, kære Jan Daniel?"
Næh, jeg er bare træt af nasserøve der tuder og kræver mere uden at ville yde noget selv.

-"Ingen, absolut ingen kunne i deres mest absurde fantasier forsøge at appelere til bare et minimum af forståelse og medfølelse hos dig."
Du har selvfølgelig ikke den fjerneste ide om hvordan min medfølelse udspiller sig og derfor er dine fordomme derom, ligeså absurde, som resten af dit ævl.

-"Der er heller ingen steder blevet påstået, at jeg har arbejdet og skabt værdier for dig. Du er overhovedet ikke nævnt, så hvor får du det fra?"
Det var denne sætning: "Min beundring for, at nogle har ofret en lille del af de værdier, jeg skabte for dem". Jeg opfattede det som en generel betragtning, hvilket spiller ganske godt sammen med resten af dine kommentarer. Jeg har muligvis taget fejl.

-"Manglen på forståelse bunder måske dybest set i indlærings-og læsevanskeligheder? "
Hvad er det for en forståelse du mener jeg mangler? Jeg har ingen af de nævnte vanskeligheder. Jeg lever vældigt godt, ikke mindst pga. mine evner udi det ovennævnte.

-"Du er ikke så gammel endnu og kan sagtens nå at blive opgraderet i det gratis uddannelsessystem"
Igen kommer du med enfoldige udtalelser, da du intet kender til min alder. Jeg har ikke brugt det "gratis" uddannelses system. Jeg har betalt for min egen uddannelse hele vejen, ved at arbejde og tjene mine egne penge. Men det fatter du nok ikke så meget af.

-"som en hel masse borgere i dette lille land finansierer - også for din skyld. Hvis du vil."
Ikke for min skyld. Du kan ikke bare komme rendende med dit produkt og kræve betaling, hvis det ikke er efterspurgt. Det er helt simpel økonomisk lov.

-"Stor moralsk opbakning herfra og også en bette skærv af min sparsomme pension, hvis du skulle få brug for det"
Jeg modtager aldrig noget gratis. Jeg har aldrig modtaget noget gratis. Jeg finder ideen om gratis modbydelig, fordi der altid er en implicit betaling. Drop de dumme fordomme. Og dine sparepenge, er jo dine og har således intet at gøre i mit budget. Og vide versa.

-"Og så er der måske også en lillebitte, men næsten usandsynlig, chance for, at din sociale indsigt bliver påvirket i positiv retning."
Jeg har gjort mere godt for flere mennesker med de midler jeg har tilbage efter at staten har stjålet broderparten til at forsørge dovne hunde som dig, så mon ikke jeg sover ganske godt om natten? Hvad har du præcist selv bidraget med?
Du hører angiveligt med i klubben af tåbelige proletarer (sammen med din nye slyngvendinde ovenfor), der tror at blot fordi man ikke går ind for vold og tvang, så gider man ikke hjælpe, de værdigt trængende, så er man ikke solidarisk, så er man egoist. Men sig mig engang, hvornår har du sidst været solidarisk med mig? Hvornår har du udvist storsind overfor mig? For det må du vel kunne påvise, siden du mener at kunne kræve noget af mig, ikke sandt?


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Kæreste Jan Daniel.

 

Intet had, ingen fordomme og ingen krav herfra, kun medfølelse. Vi vil dig det faktisk godt, derfor går vi måske lidt hårdt til dig. Men inde bag dit barske ydre, er du tydeligvis en blød ung mand, og jeg skal være den første til at beklage, at du nu føler dig som en forfulgt uskyldighed.

 

Zo Zorry, søde.

 

Knus 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hehe. Du er jo bare en brovtende idiot. Du har intet begreb skabt om hvem du "taler" med eller hvad det egentlig er du lukker ud. Jeg har drevet virksomheder i mere end tyve år? Hvad har du nogen sinde skabt, andet end splid og formdomme?

 

Og du må jo næsten være yngre end mig, for der er da ingen på min alder eller over, der er så blanke som dig. Men så igen, har jeg kun yderst begrænset berøring med underdanmarks tarveligste proletarer.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Hvem skrev det her:

 

Du er så dum at du kan leve af det. At komme med den slags person angreb baseret på absolut intet kendskab til objektet for dit had, er da så enfoldigt og idiotisk, som det bliver.

 

Så sandt, så sandt, søde. Og der er ingen af underdanmarks tarveligste proletarer, endsige nogen som helst, der ville få noget som helst brugbart ud af berøringen med dig. Det ville blot være et kæmpe spild af andres tid. Ingen tvivl om det, min dreng.


Skrevet af ulla 1580 dage siden - Direkte link

Klidmoster konsulent skribent - skulle der ikke være overskud til lønarbejde nogle timer hver dag?

 

Hvor er vi dog til grin i det her samfund.


Førtidspension: Ja, så gerne! og skal det være resten af livet. Jamen så er det kasse 1! Værsgo.

Så er der også bedre tid til restaurantbesøg og til udcheckning af, hvilke cafeer der er værd at gæste.

Og hvor pengene kommer fra til førtidspension, det skal du ikke tænke på!


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Hvorfor synes du så, at du er til grin i det her samfund? Du kan jo bare selv hente en førtidspension ved kasse 1.


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Hvad er det for et plat argument? "De andre gør det, så kan du jo også bare!".

 

Vi er til grin fordi vi berøves to tredjedele af vores egen produktion, for at kunne betale den videre til klidmostre og speltdamer, som så kan gå og hygge sig med en smule lavere levestandard og hundrede gange så meget fritid som vi andre.

 

Hvis ikke skattetrykket skulle oppebære sociale pensioner til alle og hvermand som har ondt i livet, ville det fortsat være muligt at føre et skønt forstadsliv med kun én indtægt - men den mulighed har vi arbejdende ikke længere. I stedet må vi placere ungerne i institutionerne og give den en skalle på kontoret, fordi vi, trods alt, prioriterer at give vores børn en solid ramme og gode muligheder.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Kære slave - af hvad ? altså udover din egen småtskårne tankegang? Forstå det nu en gang for alle: Erhvervslivet er samfundets skaffedyr. Hvilken eksistensberettigelse skulle det ellers ha'? Som superforsørger af et lille fåtal, som så kan leve i sus og dus?!?

Næ du. Overskuddet i erhvervslivet skal fordeles blandt alle landets borgere. Ellers kan erhvervslivet for min skyld godt lukke hele butikken og rejse derhen, hvor der stadig er idioter, der lader sig udnytte. Det kunne give plads til et nyt blomstrende erhvervsliv, som er sig sit ansvar bevidst i forhold til samfundet.

 

PS: Det hedder speltkusser.


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Slave af systemet og omfordelingscirkuset, naturligvis.

Erhvervslivet er ikke samfundets skaffedyr, erhvervslivet ER samfundet og al den udveksling af arbejdskraft som sker deri. Overskuddet skal ikke fordeles til en skid andre end de som har lagt tiden og indsatsen og arbejdskraften. Hvilken marxistisk jordhule bor du i? Hvis erhvervslivet "pakker sammen" er der intet samfund, ingen frivillig udveksling af varer og arbejdskraft, ingen løn, intet. Hvor vil du finde pengene til dine overførselsindkomster uden folk som arbejder de kan tages fra? Skøre kugle.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

En slave i sandhed. Det må man lade dig. For din egen skyld ville jeg dog ønske, at du med professionel bistand, fx psykologhjælp, fik kastet et mere sandfærdigt lys over, hvad der i virkeligheden slavebinder dig. Kunne vise sig at være frugtbart. Ikke på bankkontoen måske, men der er faktisk også andre værdier i livet.....

 

Erhvervslivet er en del af samfundet og har ingen anden eksistensberettigelse end at forsørge resten af samfundet. Færdig bum og basta. Det er så indlysende, at alle andre - næsten - end du, kan se det.

 

Sidst, jeg så mig om i min lille to-værelses på fjerde med internet og baggårdsudsigt, kunne det godt give visse associationer til en jordhule. Ikke en marxistisk af slagsen, da jeg er dyb modstander af socialisme, selvom det her er betonbyggeri, men himmelsengen og alle reolerne med alle bøgerne om alt mellem himmel og jord, ville have været en joke i en jordhule.

 

Nu du siger det, kunne lidt oprydning og rengøring (Gud forbyde, at jeg besudler min mund med sådanne ord) måske, og jeg siger udtrykkeligt måske, kunne gøre en forskel. Men hva' fa'en - om lidt er det nok forbi alligevel. Her er ikke de store planer om motionsforlængende/evigt liv som en stigende samfundsbyrde for alle jer i forvejen belastede skatteydere. Her er faktisk ikke anden sundhed og helse end den i sjælen. Legemet er forgængeligt, og det skal det sgu' ha' lov at være.

 

Jeg nyder min lille og stille førtidspension - og ja, jeg bruger den bl.a. på internet, tobak og proletarens førstetrøster, øllet. I så store mængder, som jeres bidrag gennem skatten tillader. Og for det skal I have tak. Stor tak. Jeg ville gøre det samme for jer, hvis situationen havde været omvendt. Knus     


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Vores egen produktion? Hvad snakker du om. Du producerer jo ikke noget af værdi på dit kontor. Du lever selv af andres produktion, så du har såmænd ikke noget at lade Klidmosteren høre.


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Det er så dumt et udsagn at det gør ondt. Jeg lever af den værdi mit arbejde skaber og den løn folk velvilligt betaler derfor, og intet andet.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Du glemte at nævne den illusion, du også lever på - af?


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Hvilken illusion? Velfærdsstaten? Bare rolig, den var jeg også helst foruden.

 


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Ja, det kan godt gøre ondt at blive konfronteret med virkeligheden. Her gik du lige og troede, at det var en glorie, der omkransede dit knejsende hovede. Og så kommer der en og fortæller dig, at det faktisk er din horisont. Øv. Men se det nu i øjnene. Der er ikke noget kontorarbejde, der skaber værdi.


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Jamen så lad os dog lukke lægepraksisen og ingeniørvirksomhederne og skolerne og bedemændene - de producerer jo ikke noget af værdi...


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Næh, hvorfor skulle vi dog lukke lægepraksiser, ingeniørvirksomheder, bedemænd eller mange andre servicefunktioner, selvom de ikke producerer værdi. De udfører jo nogle andre samfundsnyttige opgaver, så jeg har det helt fint med, at en del af værdiskabelsen i produktionen anvendes til den slags formål. Men det er jo så heller ikke mig, der er besat af en mani med at dele befolkningen op i dem der lever af egne penge og dem, der lever af andres penge.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Sagen er nok snarere at disse virksomheder jo netop producerer værdi. Du er jo selv inde på noget af det rigtige, når du snakker om samfundsnyttige opgaver. Hvis det er nyttigt, har det selvfølgelig også værdi. Men ellers flot klaret, med det selvmål.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Du ta'r fejl. At forskellige servicevirksomheder udfører samfundsnyttige opgaver er ikke det samme som, at de producerer værdi. Værdier skabes kun i den direkte produktion. 


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Jeg tror at du bliver nødt til at definere begrebet "værdi" for os. Hvordan afgører man om noget har værdi?


Skrevet af Martin1 1580 dage siden - Direkte link

En defination kunne være: Hvis jeg er villig til, frivilligt,  at betale for varen eller tjenesteydelsen fordi jeg mener, at den er noget værd for mig.

 

Det der med frivilligt og værdi for mig, syntes at gå tabt hos de fleste velfærdsfede, fibromyaligiske, højtråbende, totalitære danskere der ikke ved hvad produktion er eller hvor velstand kommer fra...


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Der er intet grundlag i fagkundskaben for din definition af værdi. Værdi er relativ, som defineret af de tre originale margnialister Walras, Jevons og Menger.

 

Det er korrekt at grundlaget for penge skabes gennem produktion, men det betyder så sandelig ikke at alle andre led i produktionsprocessen ikke tilføjer værdi. Det er der intet fagligt belæg for at hævde. Så er den egentlig ikke ret meget længere.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Du bliver vist nødt til at revidere din opfattelse af, at din marginalstiske version af værdilære er den eneste økonomiske fagkundskab, der findes i verden.

 

Der er således også i fagkundskaben belæg for, at værdiskabelsen alene sker i den egentlige produktionsproces. Resten af de samfundsmæssige funktioner bygger på denne værdiskabelse. Så er den egentlig ikke ret meget længere.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link
Hvilke andre værdilære "føler" du er gældende da? Din definition af værdi er bare ikke sammenhængende. Selvfølgelig skabes grundlaget for penge gennem produktion, men netop produktion, er ikke længere en simpel process, som at høste korn med en le, eller grave kul. Der er en lang række komplimentære processer, der højner effektiviteten og disse er jo derfor netop værdiskabende. Hvis min serviceydelse sætter min kunde istand til at grave dobbelt så meget kul op, som han kunne uden min ydelse, har jeg jo netop skabt værdi svarende til den merproduktion der er kommet istand. Nej, der er ikke nogen relle alternativer til den subjektive værdi teori. Der er ingen raske mennesker der bygger på Ricardos arbejds værdi teori, som flere tosser i dette kommentarspor ellers bygger deres argumentation på. Men måske er jeg uoplyst? I så fald, kan du jo passende forklare, hvordan værdi kan være andet en subjektiv? Du kan passende forklare "din model" med "water/diamond paradox"

Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Jeg har vist aldrig påstået, at produktionsforholdene ikke er et meget komplekst system.

 

Men det ændrer jo ikke ved, at hele grundlaget for værdiskabelsen er den værdiskabelse, der sker i den primære produktion af produktionsmidler og varer.

 

Det er stadigvæk dem der grave kullene op, der skaber værdierne og altså også den merværdi, der betaler din serviceydelse. Altså bliver du betalt med værdier (penge), som andre skaber.

 

Men jeg er da udmærket klar over, at det er svært for dig at få det til at passe med dine liberalistiske teoretikere.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Er der en spinkel, teoretisk chance for, at I kan mødes omkring en formulering af værdier nogenlunde sådan her: Værdier skabes i et samarbejde mellem alle parter i fx en virksomhed. Uden samtlige deltagendes kompetancer, indsats og samarbejde, ville det endelige mål, varen, ikke kunne nås.

 

Det er korrekt, Havkat, at de kul, der brydes op af jorden, udgør en værdi i kraft af det arbejde, der er forbundet med at bryde dem op. Og det er også korrekt, Jan Daniel, at efterspørgslen er med til at påvirke den værdi positivt eller negativt. Samtidig bør vi være opmærksomme på, at uden ingenørens, kostruktørens, direktørens, bogholderens, sekretærens, distributørens, chaufførens osv. indsats, ville kullet slet ikke nå slutbrugeren. Altså er alle indvolverede i processen en del af værdiskabelsen, ikke sandt?

 

Det er jo ikke kun arbejderens fortjeneste. Det ved vi sgu' godt anno 2012. Men netop fordi så mange rent faktisk er en del af værdiskabelsen, bør alle indvolverede også været berettiget til en andel af det overskud, der frembringes.

 

Den største del af kagen bør aldrig kunne gå til én bestemt person eller gruppe i hele denne kæde, selvom fx direktøren måske føler, at den bør tilfalde ham, qua det er hans virksomhed, hans investerede kapital, hans evner og initiativ, at kullene i første omgang overhovedet bliver udvundet. Men han har han jo ingenlunde kunnet klare hele processen selv.

 

Og minearbejderne ville aldrig været blevet ansat til at bryde kullene, hvis det ikke havde været for direktøren, ingenøren og konstruktøren. Og derfor er det heller ikke arbejdernes indsats alene, der bør belønnes for at være værdiskabende. De kul, hr. Stragosjin smider i sin gamle og forurenende kakkelovn, er et resultat af mange menneskers indsats og samarbejde, og det overskud, der er på disse kul, bør derfor fordeles retfærdigt mellem alle involverede parter i processen.

 

Ikke sandt?


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Jo, og de bliver også fordelt retfærdigt efter værdien af deres indsats qua udbud og efterspørgsel. Hvis 10.000 mennesker kan bryde kullene, men kun 1 menneske kan forarbejde dem til en brugbar form, er deres værdien af deres indsatser vidt forskellige.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er fuldstændig enig med dig.

 

Pointen er, at jeg ikke på noget tidpunkt har anfægtet, at alle bidrager med noget værdifuldt i produktionsprocesserne, eller givet udtryk for at der er noget odiøst i, at alle får rimelig del i de producerede værdier. Det er jo netop hele grundlaget for et bæredygtigt samfund.

 

Jeg forsøger såmænd bare at sætte tingene på spidsen i forhold til den mani, der er udbredt her på 180Grader, hvor man vil dele befokningen op i mennesker, der er særligt værdifulde og mennesker, der er værdiløse byrder, - bl.a. offentligt ansatte eller mennesker, der er sat udenfor produktionen på grund af arbejdsløshed, sygdom og lignende.

 

Det er bestemt ikke et menneskesyn, som jeg har nogen som helst forståelse eller sympati for. Men hvis man virkelig vil dyrke den retorik, så må man også gøre det i sin yderste konsekvens. Og så kommer de hovmodige liberalister altså selv i fedtefadet.   


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

"Jeg forsøger såmænd bare at sætte tingene på spidsen i forhold til den mani, der er udbredt her på 180Grader, hvor man vil dele befokningen op i mennesker, der er særligt værdifulde og mennesker, der er værdiløse byrder, - bl.a. offentligt ansatte eller mennesker, der er sat udenfor produktionen på grund af arbejdsløshed, sygdom og lignende."

 

Men det er jo blot virkeligheden, som du der benægter og vi anerkender. Nogle mennesker ER mere værd, ER dygtigere, ER hurtigere end andre mennesker. Dermed skaber de mere værdi, og er mere værd i økonomisk forstand.Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Kampen herinde kan lidt forenklet og helt berettiget formuleres som Egoismen contra Samfundssindet. Det er kun en ædel kamp for den ene part, og antager desværre generelt mere og mere karakter af Davids kamp mod Goliath, takket været den tiltagende højredrejning i samfundet.  


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Tiltagende højredrejning? Øh, er skattetrykket på sådan ca. det højeste i historisk sammenhæng, eller på det laveste? Hvem har magten i øjeblikket og hvor højredrejet var den forrige regering når det kom til stykket?

 

Forskellen på dig og mig er at du kigger ca. 1 minut frem. Du ser en omdfordeling som god da du kan se at den "fattige" får lidt flere penge og den "rige" har jo nok.

 

Dit intellekt rækker ikke til at se konsekvenserne af en sådan politik på sigt. Hvordan påvirker den incitamenterne i samfundet og hvad gør det ved velstanden og dermed det som kan omfordeles på sigt.

 

Du er "solidarisk" med folk i nutiden hvor jeg også tager højde for fremtidens mindrebemidlede. Og det er nu engang bedst med et dynamisk samfund hvor det kan betale sig at arbejde og hvor der er mange ufaglærte jobs (det kan kun svare sig hvis skattetrykket ikke er for højt og ydelserne ikke for høje).

 

Din fremstilling er forenklet og naiv. Uanset om du er uenig i det jeg her skriver, så ville det være rart hvis du kunne anerkende at jeg ikke er et ondt mennesker der griner mig i søvn ved tanken om alle de fattige der sulter i rendestenen.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Kæreste hr. Skovgaard. Hvor fint og præcist du med din analyse af mig bevæger dig fra emnet og over på det helt personlige plan. Det er sgu' det, jeg altid har sagt: Det bedste forsvar er et angreb.

 

"Lønnen som sekretæren får, kommer jo fra overskudet, så sådan er det jo allerede i dag. Hvor troede du at sekretærens løn kom fra?"

 

Jeg må skamfuldt erkende, at jeg faktisk slet ikke havde fattet, at alle i processen i vores eksempel havde bidraget til værdifrembringelsen, og som sådan burde være berettiget til en retfærdig andel af overskuddet. Selvom det sågu var det, jeg rent faktisk skrev, og ikke en hujende fis om, at alle skulle ha' det samme. Vær venlig at læse før du kommenterer. Klaphat!

 

Og naturligvis skal direktøren have en forrentning af den investerede kapital og know-how. Men så mange detaljer var unødvendige i eksemplet om værdifrembringelsen. Tågehorn!

 

Du har bedømt mig til at være socialist, selvom intet er mere fejlagtigt, og derfor må du absolut fyre dumme kommentarer af på det, jeg skriver. Men vær nu venlig at sætte dig ind i materialet, før du vælter en helt overflødig spand lort ud, som ikke afslører andet end din egen uformåen. Hattenål!

 


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Beklager at jeg tydeligvis gjorde dig sur, men det var nu dig der begyndte med tilsvining ikke sandt? Jeg formoder at det bla. er mig, som du kalder egoist, så tud ikke over at få lidt igen. Nå, back to topic...

 

1. Hvad skal ejerens forrentning være og hvordan afgøres det og af hvem?

 

2. Hvis ikke du er socialist, hvad er du så?


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Egentlig kan der slet ikke koges mere suppe på det her i bund og grund uinteressante ben. Men det har en vis underholdningsværdi, så Deres undertegnede proletar af 3. orden undser sig ikke for at svare fornuftigt på et ordentligt spørgsmål.

 

Nej, nej. Jeg bliver kun sur, hvis morgenkaffen er kold, cigaretpakken tæt på tom og øllet lunkent. Herinde er det kun spil for galleriet, en del af gamet, og lidt uhøfligt drilleri. Ren underholdning, luftning af svinehunden og skriveøvelser.

 

Ejerens rente bør vel stå i et rimeligt forhold til det investerede, herunder 'hans' kompetancer, viden og indsats? Og burde vel kunne fastsættes af en af retsstatens institutioner? Det vigtigste er, at det  ikke, som under socialismen, dræber det personlige engagement og virkelysten.

 

I de sorthvides verden er jeg for socialisten kapitalist, for kapitalisten socialist. Men som proletar af 3. orden, tilhører jeg den fremtid, ingen af disse to gamle ismer vil overleve i. 


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Retsstatens institutioner skal bestemme over ejerens virksomhed. Hm..Og efter hvilke kriterier mener DU at denne institution skal operere efter, sådan lidt mere konkret? Og skal denne institution så hvert år vurdere hvor meget af ejerens overskud der skal eksproprieres (efter hvilke konkrete retningslinier) eller skal det fastlægges via nogle faste skemaer eller lignende.

 

Anden del af dit svar var endnu mere et non-answer end det første. Jeg formoder at du egentlig ikke har gennemtænkt din position i større grad.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Sikke mange formodninger, De da holder Dem, hr. Skovgaard. Er De nu også sikker på, det er sundt? Man plejer jo gerne at sige, at vel kan vi blive syge, af det, vi putter i munden, men mest af alt det, der kommer ud af den....

 

Retsstatens opgave i mit univers er at regulere borgernes indbyrdes forhold, som vi fx allerede kender det i straffe-og færdselsloven. Og det vil derfor også være naturligt, at retsstaten, eller en af dens institutioner, via lovgivningen regulerer overskudsdelingen i erhvervslivet, samt hvor stor en andel af dette overskud, der bør tilflyde samfundet til finansiering af dettes opgaver.

 

Men alt dette er blot mine personlige meninger og betragtninger, som jeg ganske udemærket godt ved, aldrig kan finde opbakning blandt individer, der i menneskesyn læner sig op af ånden fra noget af det værste, Europa har set i nyere tid.

 

Derfor behøver du heller ikke kommentere på ovennævnte, da du naturligvis aldrig vil kunne indse fornuften i det, jeg tror på.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

LOL, så fik vi lige en Godwins law igen :-D  Mon du vil uddybe? :) Næppe, vel, for liberalisme er netop det diametralt modsatte af nazisme.

Du gør dig helt vildt til grin. Og så må jeg minde dig om, at netop det samfundssyn du giver udtryk for til forveksling ligner ånden fra noget af det værste Europa har set, nemlig kommunismen. 


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Fnis. Godt set :D

Hvad er i øvrigt det der Godwin, du blaprer ud med i hver eneste kommentar?


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Godwin's Law handler om, at Internet-debatter, som intet har med Hitler eller nazisme at gøre, ofte udvikler sig til, at en eller anden bringer Hitler og nazisme ind i diskussionen. Ofte vil man mene, at personen der gør det per definition har tabt diskussionen.

Din kommentar er yderst tanketom og tåbelig. Og helt som jeg forudsagde ville du ikke uddybe din stupide kommentar. At du tilmed tilsyneladende ikke har indsigt nok til at se, at det du agiterer for netop ligner det system halvdelen af Europa måtte lide under i årtier er mildest talt chokerende.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Det kommer nok som et chok for dig, men vi er faktisk ikke enige i din analyse.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Hvem er "vi"?

At du ikke evner at argumentere er blot end videreførsel af dine groteske ytringer to totale disrespekt (eller måske bare fordi du ikke forstår koncepterne?) for ejendomsret og frihed.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Vi er ikke enige - du og jeg. Og hvor har du inderligt ret. Mine ytringer er groteske og min argumentation lig nul i forhold til din. Komplimenter på stribe. Takker ydmygst.

Men hvem har så opfundet loven om, at når en tråd bliver lang nok, vil der altid være én eller anden, der helt udenfor emnet 'springer på' de andre med charmerende bemærkninger som: Du kan ikke argumentere, du er syg i hovedet, du forstår ikke koncepterne, du gør dig helt vildt til grin og du vil jo ikke uddybe dine stupide kommentarer? 


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Jeg HAR forstået at du mener at Retsstaten (U-Retsstaten) efter din mening skal bestemme hvor meget ejeren skal have. Jeg spørger hvordan DU helt konkret mener at det skal fungere i praksis, hvis du sad med 90 mandater.

 

Hvor meget skal en ejer have og hvordan skal det i praksis afgøres. Jeg kan godt komme med et konkret eksempel.

 

En ejer lægger 600.00 kr af sine opsparede penge i en virksomhed. Han låner dertil 600.000 i banken.

 

Han ansætter en sekretær til 300.000 kr om året og han giver også sig selv 300.000 kr om året.

 

Efter et år har firmaet fået 1.000.000 i kassen og de 600.000 er således gået til lønninger og der er nu 400.000 kr tilbage af overskudet.

 

Hvor meget skal sekretæren have af de 400.000?


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Jeg tillader mig til en afveksling et par formodninger: Overskuddet er 1 mill. efter renter af den investerede kapital. Uden at have forstand på den del, ville jeg mene, at en passende forrentning til ejeren for sit initiativ, altså for at iværksætte, kunne være - skal vi sige: 10% = 100.000.

Tilbage er nu 900.000.

Personligt går jeg ind for en nettoselskabsskat på omkring 15% af omsætningen, som er firmaets økonomiske forpligtelse overfor samfundet: 150.000 i dette eksempel.

900.000-150.000=750.000

Hvis vi antager, der ikke skeles til andre faktorer, som uddannelsesgrad, div. funktioners større fysiske nedslidning mv., skulle de 2 i samarbejdet med tilvejebringelsen af omsætningen altså dele de resterende 750.000.

375.000 til sekretæren og 375.000 til ejeren + de 100.000 i særlig rente = 475.000 i alt. 


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Du er jo skrupskør. Hvorfor har vi ikke blot skåret ind til benet noget før? Fantastiskt enkelt.


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Fordi nogen foretrækker, at det skal være kompliceret, måske? Jvf. skatteloven...


Skrevet af slettet bruger 6196 1580 dage siden - Direkte link
Vi er andre der bliver sure hvis champagnen er lunken, humidoren tæt på tom og når der er embargo på iransk caviar :-D

Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

+10  :D


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

"Det er jo ikke kun arbejderens fortjeneste. Det ved vi sgu' godt anno 2012. Men netop fordi så mange rent faktisk er en del af værdiskabelsen, bør alle indvolverede også været berettiget til en andel af det overskud, der frembringes."

 

Lønnen som sekretæren får, kommer jo fra overskudet, så sådan er det jo allerede i dag. Hvor troede du at sekretærens løn kom fra?

 

"Den største del af kagen bør aldrig kunne gå til én bestemt person eller gruppe i hele denne kæde, selvom fx direktøren måske føler, qua det er hans virksomhed, hans investerede kapital, hans evner og initiativ, at kullene i første omgang overhovedet bliver udvundet, så har han jo ingenlunde kunnet klare hele processen selv."

 

Hvis ejeren har pantsat sit hus og lagt hele sin opsparing i virksomheden, så skal han blot have det samme som sekretæren, da han ikke kunne klare projektet uden hende?

Skal alle virkelig have det samme? Hvis nej, hvordan afgøres det så hvor meget folk skal have, hvis ikke udbud/efterspørgsel på et markede?


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"Altså bliver du betalt med værdier (penge), som andre skaber. "

Jeps. Og jeg giver min arbejdskraft som modydelse, hvorfor pengene nu er mine. Min kunde der før ejede pengene, skal betale mig for min arbejdskraft, men han skal også betale dovne hunde, for ingenting. 

 

-"Men jeg er da udmærket klar over, at det er svært for dig at få det til at passe med dine liberalistiske teoretikere."

Jeg er ikke sikker på hvad du mener her, da din sætning ikke giver mening. Men ideen om værdiskabelse er ganske godt funderet i liberalismen. Så det er noget ævl du forsøger at hæfte på mig.

 

Men hvorfor kommer du ikke med din alternative værditeori, som du mener er accepteret i fagkundskaben? Eller måtte du bide i græsset og blot erkende, at der egentlig kun kan være den subjektive værditeori?


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1580 dage siden - Direkte link

Det kommer an på hvad han laver på kontoret...


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Gør det? Hvis en privat vælger at betale penge for et stykke arbejde, er det per definition også noget som skaber værdi -ellers lukker butikken jo på kort tid.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hvis ikke Slave producerer noget af værdi på kontoret, hvordan kan det så være at de obde og grådige kapitalister, frivilligt smider penge efter ham? Logisk? Not really, eh?


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Kapitalister smider penge efter så meget, der ikke i sig selv producerer noget af værdi.

 

Næh, Slave bør være taknemlig for, at der er nogen, der producerer noget af værdi, så han ikke selv behøver, at få beskidte hænder og ondt i kroppen. Som du selv siger:

 

Der skal selvfølgelig været et element af skam, når man må stå med hatten i hånden. Det er da klart og det er noget vi har manglet i Danmark i flere årtier.

Man kan selvfølgelig ikke være sin egen lykkes smed, når man lever på andres nåde.

 


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Du fatter jo brik.

Det er tåkrummende at se folk have så komplet manglende viden om basal økonomi. Hvis nogen vil betale for noget arbejde, så har det per definition værdi. Det gælder naturligvis også, hvis det er en service du producerer. En service som nogen vil betale 1000 kroner for er ikke mindre værd end en kasse majs en anden person vil betale 1000 kroner for. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hehe, jeg er enig. Men der skal jo være enårsag til at der findes proletarer og havkat demonstrerer fint sådan en årsag.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Aha. Så du har altså helt styr på alt det der med værdiskabelse og basal økonomi. Hvis bare nogen vil betale for, at vi klipper hinanden, så skaber det lige så meget værdi som at producere majs. Meget interessant synspunkt.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Ja, det har jeg. Og ja, det er det. Hvis majsen var mere værd ville den stige i værdi og hvis serviceydelsen var mindre værd, ville den falde i værdi.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Ser man det. Det er altså fuldstændig forfejlet, når især borgerlige politikere jævnligt påstår, at vi ikke kan leve af at klippe hinanden. Det gør det jo noget lettere at få styr på den elendige samfundsøkonomi. Vi skal altså bare have gang i væksten i den offentlige sektor.


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Ting eller services har værdi hvis folk ønsker at arbejde for at opnå (bytte sig til) disse ting eller services. At man ikke kan leve af udelukkende at klippe hinanden betyder ikke at det ikke har værdi at klippe hinanden.

Blot stiger værdien af klipning i takt med at mere basale behov dækkes.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hvis man kan betale for klipningen, betyder det at der forud for serviceydelsen er foregået en værdiskabende (efter din definition) handling. Du har jo ret i at der ikke er nogen fornuft i at vi KUN klipper hinanden. Der skal også produceres noget, der danner grundlag for de penge, der bruges til at betale for klipningen.

 

Det er vist kun venstrefløjsere, der finder dette vigtigt at pointere. Ordentlige mennesker er klar over dette, helt instinktivt.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Jamen så begynder vi da at nærme os en fælles forståelse for, at der skal produceres noget, der skaber de værdier, som finansierer diverse serviceydelser og andre funktioner.

 

Hvis du har ret i, at ordentlige mennesker er klar over dette, helt instinktivt, så ser det da skidt ud med hensyn til ordentlige mennesker her inde på 180Grader.

 

For herinde dyrker de fleste jo et mantra om, at de skam lever og betaler skat af egne penge, mens diverse andre grupper nedgøres fordi de angiveligt lever af andres penge.

 

De er åbenbart ikke helt instinktivt klar over, at de selv for de flestes vedkommende lever af værdier og dermed penge, som andre har skabt. Altså andres penge ud fra deres egen primitive samfundsforståelse.  


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Den værdiskabende aktivitet som betaler for klipningen kan jo sagtens være en omgang massage eller læsning af ens skæbne i te-blade. Hvis nogen vil betale for noget, så har det værdi, for den person, som betaler.

 

Hvis alle indbyggere i verden producerede slagtesvin, så ville slagtesvin være værdiløse. Hvis alle i verden minus EN person producerede slagtesvin, så ville en frisørs service blive uhyre værdifuld. Værdi er relativ og subjektiv.

 

"For herinde dyrker de fleste jo et mantra om, at de skam lever og betaler skat af egne penge, mens diverse andre grupper nedgøres fordi de angiveligt lever af andres penge."


Jeg forstår ikke meningen med det du skriver her. Angiveligt? Det gør de jo!?

 

"De er åbenbart ikke helt instinktivt klar over, at de selv for de flestes vedkommende lever af værdier og dermed penge, som andre har skabt. Altså andres penge ud fra deres egen primitive samfundsforståelse.  "

 

Hvis "de" er 180G brugere, så siger du at hvis man arbejder produktivt og tjener penge så lever man af penge som andre har skabt fordi at andre på et tidpunkt i fortiden har tjent samme fysiske penge? I så fald vil jeg lade denne enorme dumhed tale for sig selv :)


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

-"Jamen så begynder vi da at nærme os en fælles forståelse for, at der skal produceres noget, der skaber de værdier"

Det er vist kun for dit vedkommende at dette er nyt. Og at du har så travlt med at vise at du ved det, siger vist en hel del om det niveau du befinder dig på.

 

-"For herinde dyrker de fleste jo et mantra om, at de skam lever og betaler skat af egne penge"

Det gør man også. Det er fuldkommen ubestrideligt. Når jeg har arbejdet en time og min kunde har betalt mig et par tusinde for det, så har jeg tjent de penge. Før var det min kundes penge, men nu har han givet mig pengene, mod at jeg gav ham en times arbejdskraft.

 

Når en person på overførselsindkomst modtager mine penge, så får jeg jo ikke noget igen. Det er blot tyveri, begået af staten, imod skatteyderne.

 

-"De er åbenbart ikke helt instinktivt klar over, at de selv for de flestes vedkommende lever af værdier og dermed penge, som andre har skabt. "

Selvfølgelig er de klar over det. For de betaler jo for disse penge, med deres arbejdskraft. Betalingsmediets tilbliven er i denne sammenhæng fuldkommen ligegyldig. Men det kræver selvfølgelig at man har forstået hvad penge er.

 

-"Altså andres penge ud fra deres egen primitive samfundsforståelse. "

Selvfølgelig og dem der har skabt disse penge, har som modydelse modtaget "andres arbejdskraft".

 

Men sig mig, giver det mening for dig, at arbejderen ikke skal have løn, da det jo vil være penge, som ikke var hans? Det må jo være den logiske konklusion af din definition.

 

Måske du også lige skulle forstå at markedet ikke er et nulsumsspil (slå det evt. op), hvilket du kraftift antyder at tro, med dine bizarre definitioner.


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Pointen er i al sin enkelthed, at hele grundllaget for det marked, som du omsætter dine serviceydelser på, hviler på den værdiskabelse, der sker i den primære produktion af produktionsmidler og varer.

 

De arbejdere, der deltager i denne produktionsproces, er derfor de eneste, der med rette kan sige, at de lever af deres egne penge.

 

Men ikke nok med det, De skaber også en merværdi, som er grundlaget for resten af den samfundsmæssige økonomi og produktion, som alle andre lever af.

 

Så når staten via skatter lægger beslag på en del af denne merværdi og omfordeler den til eksempelvis arbejdsløse og syge, så er det ikke dine penge, der omfordeles. Det er i bund og grund en omfordeling af den værdi, der er skabt af dem, der deltager i den primære produktion.

 

Hele den mani om dine og mine penge, som du og andre her på 180Grader er så besat af, hviler derfor på helt misvisende grundlag, der alene har til formål, at placere sig selv som et bedre menneske end andre. Men man puster sig altså op med lånte fjer.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

LOL, hvor får du det fra! Det er simpelthen noget af det mest grotesk-idiotiske jeg længe har læst.

Er det en eller andet desperat forsøg på at retfærdiggøre, at det skam er helt i orden at leve for penge andre folk har tjent?


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Skræmmende, syg tankegang.


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

Wow, du er jo vanvittig!


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Nej det er helt forfejlet. Du skal sætte dig godt til rette og forsøge at svare på hvor arbejderens værktøj kommer fra. Når du har besvaret dette, kan du vende tilbage med din "kritik". Jeg gætter på jeg ikke hører mere til dig.

-"De arbejdere, der deltager i denne produktionsproces, er derfor de eneste, der med rette kan sige, at de lever af deres egne penge."
Mja... manuelt fysisk arbejde er af en lavere kapitalorden, end f.eks. serviceydelser. Det er helt korrekt at serviceydelser ikke giver ret megen mening, uden det manuelle fysiske arbejde, mens den omvendte situation sagtens kan forekomme. Men det er bare ikke noget argument for værdiskabelse.

-"Men ikke nok med det, De skaber også en merværdi, som er grundlaget for resten af den samfundsmæssige økonomi og produktion, som alle andre lever af."
Mja, de gør jo dette i fællesskab med arbejdsgiveren. Uden arbejdsgiveren ville arbejderen jo ikke kunne producere noget som helst. Det er derfor at arbejdsgiveren skal have sin profit. Han skal jo også have løn for sit slid, ikke sandt?

-"Så når staten via skatter lægger beslag på en del af denne merværdi og omfordeler den til eksempelvis arbejdsløse og syge, så er det ikke dine penge, der omfordeles"
Jo da. Prøv nu lige at sætte dig lidt ind i den verden du lever i, ikke? Jeg ville kunne tjene mere netto, ved at arbejde i et mere civiliseret land, så jeg er klart mere værd globalt set, end hvad jeg kan tjene i Danmark. Men det danske skattesystem, gør det umuligt for mig at opnå min rette løn, fordi der ikke er nogen danske virksomheder der ville have råd til at betale den.

-"Hele den mani om dine og mine penge, som du og andre her på 180Grader er så besat af, hviler derfor på helt misvisende grundlag, der alene har til formål, at placere sig selv som et bedre menneske end andre. Men man puster sig altså op med lånte fjer."
Nej. Det er alment accepteret videnskab indenfor det økonomiske felt. Marxs teorier som dine tosserier bygger på, har ingen gang på jord. Det blev vist for mere end hundrede år siden.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Fantastisk, du bliver ved med at udstille din uvidenhed.

Selvfølgelig kan vi ikke a leve af at klippe hinanden. Det betyder ikke, at hårklipning er en "uproduktiv" beskæftigelse, hvis der er nogen der vil betale for at få klippet deres hår. 

Hvad er det du tror er "produkter af værdi" vs. hvad - produkter uden værdi (men som folk vil betale for?)?

Forstår du slet ikke, hvordan markedet fungerer? Prisdannelse, hvordan priser sender signaler i markedet, så folk producerer det som der er behov for, om det så er hårklipning eller majs?

Angående den offentlige sektor, så er sagen en helt anden. Her er grundproblemet, at der ikke er prissignaler som kan sørge for, at der bliver produceret det som der egentlig er behov for. Der er heller ikke prissignaler som kan disciplinere aktørerne og motivere til at blive mere produktiv og konkurrencedygtig. 


Skrevet af Havkatten 1580 dage siden - Direkte link

Nu er det da lige før, at din opfattelse af værdiskabelsen i samfundet bliver helt sympatisk. Når nogen i markedet vil betale for en serviceydelse, så skaber det altså værdi.

 

Det vil med andre ord sige, at du så er af den opfattelse, at Klidmoster yder et meget væsentligt bidrag til den samfundsmæssige værdiskabelse, når hun går ud og bruger sin nøjsomme førtidspension til at købe lækre middage på diverse spisesteder.

 

Som sagt en meget sympatisk opfattelse og vel også et lidt overraskende synspunkt fra din side. Men jeg tror nu desværre ikke den helt holder vand.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Du fatter stadig intet. 

Klidmonsteret yder intet bidrag til værdiskabelsen for hun skaber intet som nogen vil betale for. Hver en krone hun spenderer er skabt af andre (på arbejdsmarkedet, i virksomheder), som har fået konfiskeret en del af deres værdiskabelse i form af skat. Havde værdiskaberne kunnet beholde deres penge ville de selvfølgelig selv have forbrugt dem eller investeret pengene.

Din (manglende) økonomiske forståelse er tåkrummende. Det er på niveau med Klidmonsterets skriv om, at det skam ikke er skatteydernes skattekroner som betaler hendes pension... Det er som når man hører folk i USA sige, at de bare skal have nogle "Obama-penge" eller at høre børn sige, at staten jo bare kan trykke nogle penge. 


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Den dag du selv kommer i knibe - så lukker vi kasse 1.

 

Du har da vist aldrig haft sygdom inde på livet - vel ?


Skrevet af Byggemand Bob 1580 dage siden - Direkte link

Er man syg når man kan arbejde?

Er det en slags "trøste-erstatning" du mener at førtidspensionen er - et beløb som skal kompensere for en diagnose og evt. gener eller smerter?

Skal denne kompension være livsvarig uanset at lidelsen går væk eller senere viser sig at kunne behandles/mindskes?


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Så skyd da på kommunerne. Hvis hun er så rask kunne et fleksjob være en løsning.

 

Det er jo ikke "Klidmosteren" selv der træffer afgørelse om hvilken kasse der skal hjælpe hende. Det synes jeg lige et par stykker herinde skulle tænke lidt over.

 

Det er vel også jer der vil bestemme hvad kronprinsesse Mary skal bruge sine penge til, fordi apanagen kommer fra statskassen ? Der kan hurtigt gå populisme i tingene.


Skrevet af Byggemand Bob 1580 dage siden - Direkte link

Hun indgiver vel selv ansøgningen om livsvarig underholdsbetaling... jeg har endnu ikke mødt nogen der fik den stukket ned i halsen...

 

Sjov sammenligning: førtidspension og royal... det er måske derfor der er så mange der vil være førtidspensionister... og de levede lykkeligt til deres dages ende...


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Undeligt som folk der aldrig har været inde i den store maskine ved så meget.

 

Jeg kender ikke nogen der har fået tilkendt en social ydelse som ikke har været igennem utallige undersøgelser, flere arbejdsprøvninger og Fanden og hans pumpestok.

 

Til gengæld har der kørt en hoben af vandrehistorier om det social system aka "Honningkontoret" - det var i 70erne - lige siden Ruder Konge var Knægt :)


Skrevet af Slave 1580 dage siden - Direkte link

Hun er helt objektivt så rask, at hun kan skrive lange, dybe artikler på bloggen, deltage i messer og laver endda freelance skribentarbejde (!).

 

Den tid og energi kunne være brugt på lønnet arbejde. Drop dine stråmænd og forhold dig til fakta; du aner intet om hvorvidt han har haft sygdommen inde på livet. Det har jeg, og har præcist samme holdning. Flere i min egen familie er på førtidspension, og udviser også alle en energi og et engagement i hobbyarbejde, som gør mig grøn af misundelse når jeg bruger 42 timer om ugen på kontoret.


Skrevet af Byggemand Bob 1580 dage siden - Direkte link

Kan du ikke mærke hovedpinen komme snigende?

Og knæ og led værker - særligt når du lige har løbet et marathon...

Du er helt sikkert meget meget syg... du må hellere gå hjem... og søge om førtidspension... ;-)


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Åh gud, det efterhåndeb klassiske: det ku' ske for dig "argument". Ja, det ku' ske for mig, hvis jeg var ligeså ansvarsforflygtigende, som dem du forsøger at forsvare. Men selvom det måske er for meget forlangt at du fatter det, så sørger ordentlige mennesker for at sikre sig, så det netop ikke kan ske for dem. Det er så simpelt, at det er til at tude over og alligevel, er der nogen der ikke forstår.


Skrevet af Lis 1580 dage siden - Direkte link

Nej, hvor skulle I skamme jer, alle jer med de ondskabsfulde kommentarer og ondt i røven! Skam jer! Og glæd jer dernæst over alle de muligheder I har, men som ikke er alle forundt.

Én ting er, at man ikke selv vælger at blive syg og uarbejdsdygtig, men skal man ligefrem straffes for det? Nej, selvfølgelig skal man ikke det. Når man har fået tilkendt pension må man selv bestemme, hvordan man vil bruge sine penge, ligesom alle andre også må. Jeg synes, det er fantastisk og livsbekræftende at se, hvor meget Klidmoster får ud af det, hun har at gøre med – på alle planer, og hvor godt et liv hun har skabt sig på trods af sine udfordringer.

Ja, der er mange derude, der nasser på samfundet, og det er jeg voldsomt provokeret af. Mange har ikke fattet – eller er ligeglade med – hvordan velfærdssamfundet er finansieret, og at det er deres egne familier, venner, naboer osv. der faktisk forsørger dem (hvis de da ellers arbejder), men når det er sagt, er der mange, der ikke nasser, men har brug for det sikkerhedsnet, som er til for vores allesammens skyld, og som vi alle kan risikere at få brug for en dag.

Der vil altid være nogen, der føler sig snydt, det er jer med de små sko, hjerner og hjerter! Øv!


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

100 % enig Lis.

 

Skoene klemmer hos nogen.


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er ikke fuldstændig uenig, men sagen er jo den, at en hel del mennesker ser det som en karrierevej at komme på førtidspension fordi det er en belejlig udvej. Det er synd for dem som oprigtigt har brug for dette system, men når et stort antal kommer på førtidspension med yderst tvivlsomme, ofte psykiske, lidelser, så er det ikke så underligt, at folk bliver provokeret. Det bliver jeg i hvert fald. Når dette klidmonster, som det er svært at forstå ikke kan forsørge sig selv, tilmed skriver noget så stupidt som, at "jeres skattepenge går ikke til min pension", så flyder glasset over! Så fatter hun tydeligvis ikke en pind og alle dem som betaler hendes pension over deres skat må tage sig til hovedet og tænke; utaknemmelige skarn!


Skrevet af johnnybgoode 1580 dage siden - Direkte link

Karrierevej at være syg  - go' morn' min bare - for et livssyn !


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Ikke at være syg, din klovn, men at få problemer til at fremstå så store som muligt da det er vejen til eksempelvis førtidspension. Se eksempelvis på, hvor mange indvandrerkvinder har fået tildelt førtidspension. De er ikke alle sammen syge - men de har lav markedsværdi på arbejdsmarkedet (under "mindstelønnen) og så kan "ondt i knæet" og "ondt i ryggen" og "posttraumatisk stress" eller whatever hurtigt blive talt op så meget som muligt for at sikre sig en førtidspension som er som at vinde i lotto for nogle mennesker. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

"Argumenter" baseret på andre modstanderens "livssyn" er simpelthen så idiotisk som det kan blive. Der er ingen tvivl om at mange ordentlige mennesker finder dit livssyn ækelt, men hvad hulen får vi ud af at snakke om det?

 

Klovn!


Skrevet af Skovgaard 1580 dage siden - Direkte link

"Ja, der er mange derude, der nasser på samfundet, og det er jeg voldsomt provokeret af. "

 

Hvorfor skal folk så skamme sig når de også føler sig provokeret og udtrykker det?


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Heh, jeg tænkte præcis det samme. Og med et, lå Lis' kritik på gulvet i tusind stykker.


Skrevet af Ecofood 1580 dage siden - Direkte link

Hold nu fast for en gang tomhjerne retorik, der bliver lagt for dagen herinde. Men hvis det er den eneste I grødhoveder forstår, så må vi jo gøre det på Bethany metoden. 

Skid mig i skræv'er for nogle PIVDYR er I størstedelen af Jer tomhjerner, der har så FUCKING ondt i røven, over at førtidspensionister overhovedet er til. LUK FOR HELVEDE arret, og vend lige mønten engang, men det er nok uden for Jeres intellekt.

Jo jo bevarres, man kan føle sig provokeret, men kom ikke her og skær alle førtidspensionister over en kam. En større procentdel førtidspensionister er fandme havnet på social forsøgelse, fordi mange kommuner har set det, som den nemmeste udvej at placere en klient på. Kom fandenme ikke her og tro, at I har alle brikkerne i puslespillet med.

Skal jeg så også lade mig provokere af efterlønnerne, der hellere vil flintre rundt til fx stavgang og tennis for mine skattepenge vel at mærke end at være på arbejdsmarkedet????? Hvad med de studerende, der spilder tiden på druk, cafébesøg og sprutrejser for mine skattepenge????

Næh hundehoveder, når I nu selv bliver ramt af en krise i livet og må søge statslig forsøgelse, så får pivdyrene en anden lyd, så skal I nok komme og kræve Jeres ret, fordi I mener, at I har gjort Jeres pligt og betale skat. Så kan det nok være, at I vil have ret til at leve jeres liv uden indblanding fra andre.

Det er sgu nok de færreste mennesker på førtidspension, der ønsker at havne i den situation. Der skal være plads til os alle i dette samfund, selv lavere stående intelligenser som Jer, der mener, at I har retten til at fordømme andre, der ikke lige passer ind i Jeres verdensbillede. Flet pubeshårene igennem munden og tænk Jer om 2 gange, inden I begynder at uddele af Jeres indebrændte selvretfærdighed.


Skrevet af Rend_Mig 1580 dage siden - Direkte link
Ja, der findes folk der kommer til skade eller bliver syge paa en saadan moede at de ikke kan tage vare paa sig selv. Disse mennesker skal selvfoelgelig hjaelpes til et godt vaerdigt liv, for vi kan som samfund ikke vaere andet bekendt. MEN, der findes ogsaa mennesker som Moster Klid her, der lever et aktivt liv med penge til luksus paa baggrund af en tvivlsom diagnose, der lige noejagtigt goer hende i stand til at lave hvad hun gider, men ikke noget af det der sure arbejde. Det er da ogsaa fint, laegevidenskaben ved ikke alt, specielt ikke i et land som Danmark, men det der bringer mit pis i kog er den maade hun tordner frem og erklaerer sig selv omkostningsfri for samfundet, fordi hun mener at hendes overfoerselsindkomst bliver taget fra os andre over momsen i stedet for skatten. Den slags idioti finder jeg mig ikke i at hoere paa. En person som hende der lever godt paa andres penge har i det mindste bare at vaere en smule taknemmelig for sine gaver, ellers er jeg i min gode ret til at foele lede ved at give hende dem.

Skrevet af Ecofood 1580 dage siden - Direkte link

Læs evt. dagens indlæg på klidmosters blog og få et dybere indblik i historien bag. 

Men ja du er i din gode ret. Jeg mener så absolut, at dem der mener, at staten skal forsørge dem hele livet, der må være en eller anden måde de kan bidrage til samfundet på.

 

Men derfor behøver man ikke komme i offentlig gabestok, fordi man blogger om de positive ting, i ens hverdag. Hvis Klidmoster kun havde blogget om hendes sygdom, så havde ingen bemærket noget. Jeg kender ikke Malou personligt, men har fulgt hendes blog i et års tid. Og fordi du ikke forstår en sygdom som fibromyalgi, og ja det er faktisk en anerkendt sygdom, og nej jeg har den ikke, hvorfor skal hun så dømmes til offentlig spot?

Fordi hendes adfærd ikke passer ind i din kasse? Har du kendskab til, hvilke ofre der gives i Klidmosters private sfære for at kunne gå til restaurantbesøg? Skal hun ligefrem skrive på Bloggen hver dag: "Jeg er meget taknemmelig for, hvad staten gør for mig" for at du og andre er tilfreds?

 

Fordi en sygdom er skjult, er den så ikke eksisterende?


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Din første "kommentar" er umådeligt latterlig, ureflekteret og på ingen måde sjov, hvis det var målet, den var nærmest ulæselig.

Det er et kæmpe dilemma, at folk skal tale sig så syge som muligt for det åbner for al mulig hjælp, sågar livsvarig førtidspension. 

Det helt håbløse er, at kvinden er så stupid, at hun påstår, at hendes pension skam ikke kommer fra folks skattebetaling (!) men fra momsen (?!)! Hvis man er så stupid, så kan jeg kun forvente, at man ikke har haft det fjerneste moralske problem med at forsøge at få - og få tildelt - en livsvarig forsøgelse af skatteyderne.Skrevet af Ecofood 1580 dage siden - Direkte link

Min "kommentar" er hverken ment som reflekterende eller sjov, og det er pointen. Det er netop den ukonstruktive tone, der her på trådene lægges for dagen. Hvis du havde gidet og læse, det jeg skrev igår, så er jeg langt fra enig med klidmoster i hendes hendes anskuelse af hvor pengene kommer fra. Men derfor behøver man ikke skulle lægge ryg til den harske retorik, der bruges her. 


Skrevet af Frihed 1580 dage siden - Direkte link

Jeg kan ikke bruge debatter, hvor "tonen" gøres til genstand for debatten fremfor substansen.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Hvis man sidder og håner dem der må slide for at man selv kan fede den, så kan man da ikke bagefter stille sig ip og tude over "tonen". Sjældent har jeg hørt noget så slapt.

 

Kom så ud og arbejd!


Skrevet af Juul 1580 dage siden - Direkte link

Jeg kender ikke Malou personligt, men har fulgt hendes blog i et års tid. 

 

Zzzzzz... så du har simpelthen frivilligt været vidne til en frisk pige, der på vores regning æder sig endnu tykkere som dagene passerer? Det må da være en slags masochisme.

 

Hvis en sygdom er skjult, er det vel fordi, den ikke findes? Alle sygdomme, der faktisk findes, kan jo påvises. Selv psykiske sygdomme kan vi måle i hjernen. Men lige præcis de tykke pigers sygdomme kan vi på mystisk vis ikke finde. 

 

Og kuren er altid flere penge eller lækker, receptpligtig opiatlignende medicin. Men mest flere penge. Fra nogen andre. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Pas nu på du ikke bliver ligeså ond og hjerteløs som mig :-).


Skrevet af Word 1580 dage siden - Direkte link

>>Skal jeg lade mig provokere af efterlønnerne, der hellere vil flintre rundt til fx stavgang og tennis for mine skattepenge vel at mærke end at være på arbejdsmarkedet???? Hvad med de studerende, der spilder tiden på druk, cafebesøg og sprutrejser for mine skattepenge????<<

 

Det bestemmer du helt selv ; )

 

>> Det er sgu nok de færreste mennesker på førtidspension, der ønsker at havne i den situation<<

 

Dokumentation, tak


Skrevet af ReginaF 1580 dage siden - Direkte link

Nu har jeg læst med hos Klidmoster i flere år. Jeg er fuldstændig paf over den måde I kaster jer over hende her. Hun er blevet tvunget på førtidspension selv om hun gerne vil arbejde. Den sætning med at det ikke er en bestemt persons skattepenge der betaler hendes pension er jo taget ud af sammenhæng. Jeg kan se nu i hendes indlæg at hun har gjort det klart at det er henvendt til den enlige mor på SU som havde sendt hende sit budget.

 

I raser løs om at Klidmoster skulle være en utaknemmelig nasser, men har I overhoivedet gidet sætte jer ind i hvem hun er og hvorfor hun er på pension. Hun har faktisk lige skrevet et nyt indlæg i dag hvor hun forklarer hvordan det hænger sammen. På trods at at hun næsten blev slået ihjel i et trafikudheld har hun 'taget sig samme' og taget en uddannelse. Men de skader hun fik ved uheldet var med til at udløse fibromyalgi som nu har resulteret i at hun har kroniske smerter. Fy, hvor skulle I skamme jer. Hun har jo netop gjort alt hvad hun kunne for at blive i stand til at forsørge sig selv.

 

Før I kan tillade jer at ytre et eneste negativt ord om hende bør I fandme læse det her: http://klidmoster.dk/2012/05/om-fibromyalgi-frtidspension-og.html og jeg håber virkelig der er nogen herinde der for en grim smag i munden over den måde I har opført jer på.  


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Fibromyalgi. Er det sådan noget lidt ligesom miseratiotitis?

 

-"jeg håber virkelig der er nogen herinde der for en grim smag i munden over den måde I har opført jer på"

Det var da noget kedeligt noget at ønske for et af sine medmennesker.


Skrevet af _slettet_bruger_6067 1580 dage siden - Direkte link

Man får næppe fibromyalgi af, at have været involveret i et trafikuheld - uanset hvor slemt det end måtte have været!
Kroniske smerter er ikke det samme som fibromyalgi.

I øvrigt er jeg sikker på, at det ville være gavnligt for hendes kroniske smerter at tabe sig - for på bloggen ser det ud til hun er ret overvægtig!
 

Hvorfor mener du, at det er taget ud af kontekst?
Det var det hun skrev (at hun så efterfølgende har tilføjet lidt, må klidmoster selv rode med) - og eftersom langt hovedparten af brugerne af 180grader fint kan tænke selv, så har de givetvis brugt linket og læst resten af hendes opkast indlæg.

 

Jeg har skimmet lidt rundt på klidmosters blog, og ærligt - så er hun da bare den ultimative nasserøv!

Så nasser hun billeder, som hun ikke vil betale ophavsretsindehaveren for at have brugt - og så starter rygklapperklubben en indsamling, for hun er da SÅ fattig at hun ikke selv kan betale. Så nasser hun mad, produkter og hvad har vi.

Tragikomisk som hun har råd - så længe det er sjovt og tilgodeser hendes egne behov (spiser på relativt dyre restaurenter, køber økologisk, har flere frysere etc.).
Måske hun skulle starte med at bruge noget af alt det energi til at arbejde - for sine egne penge!
Om ikke andet, kunne hun starte med at læse lidt om samfundsøkonomi i Danmark!

 

Derudover, så kan man kigge tilbage i bloggen - og det er imponerende hvad hun kan klare i løbet af blot en enkelt uge (udelukkende baseret på hendes egne udsagn på bloggen).

Fy, hvor skulle I skamme jer. Hun har jo netop gjort alt hvad hun kunne for at blive i stand til at forsørge sig selv.

Jeg skammer mig ikke, men jeg stiller spørgsmålstegn ved at en person som klidmoster får førtidspension for at hygge sig med at spise ude, deltage i events for diverse producenter etc. - hvorfor bruges den energi ikke på et job?

Hun kæfter op om hendes faglighed - igen og igen - hvis hun er så faglig dygtig, så er der sikkert nok nogen der vil betale for hendes "konsulentbistand"/"artikler"/"anmeldelser"/etc..

Men nej da, hvorfor skulle hun udsætte sig selv for den usikkerhed der er forbundet med at arbejde og tjene sine egne penge, når hun hver eneste måned kan gøre som hun lyster og efterfølgende gå ned i banken og hæve de penge som andre har brugt deres tid på at tjene!

 

 Før I kan tillade jer at ytre et eneste negativt ord om hende bør I fandme læse det her: http://klidmoster.dk/2012/05/om-fibromyalgi-frtidspension-og.html og jeg håber virkelig der er nogen herinde der for en grim smag i munden over den måde I har opført jer på.

Du kan næppe afgøre hvornår hvem kan tillade sig at ytre sig - negativt som positivt. Det må være op til den enkelte at afgøre - og altså ikke dig!

Hendes seneste indlæg: http://klidmoster.dk/2012/05/om-fibromyalgi-frtidspension-og.html

Klidmoster skriver:

Det er vurderet at min restarbejdsevne er så lav at den ikke rækker til hverken en revalidering eller et fleksjob – på NUVÆRENDE tidspunkt.

Hvis dette er korrekt, skulle hun slet ikke være tilkendt førtidspension, da førtidspension udelukkende er til mennesker med en varigt nedsat funktion, alle behandlingsmuligheder udtømte og ingen muligheder for at få det bedre/blive rask!

 

Klidmoster skriver:

Jeg bliver her igen skudt i skoene at jeg burde lette røven og lave noget – gerne, siger jeg. Skaf mig et job hvor jeg kan arbejde efter evne, møde når jeg kan holde til det og yde det dagsformen byder.

Skaf mig et job...? Hvad fanden bilder hun sig egentlig ind, har klidmoster evt. hørt om at tage ansvar for eget liv?

Livet er altså ingen børnehave - enhver må tage ansvar for eget liv, egne valg og egen situation! Hvis hun vil have et job, så må hun lette popoen og komme igang med at finde et, ligesom alle andre!


Skrevet af slettet bruger 9187 1580 dage siden - Direkte link

Jamen kæreste Regina dog. Sikke'n vrede. Og så endda helt uberettiget, for du burde da vide, at der er ligefrem proportionalitet mellem dumhed og god smag i munden. Den dårlige smag i munden er forbeholdt en lille eksklusiv skare af menneskeheden, nemlig de, der kan føle skam. Men dem finder du ikke her.


Skrevet af Martin1 1580 dage siden - Direkte link

Desværre har du ret, men kun på den måde at hvis vi der arbejdede træf rationelle beslutninger, så gjorde vi som de 2 millioner på overførsler og i offentlig ansættelse: Tog os en livslang ferie.

 

Det gik jo skidegodt med den samfundsmodel i Sovjet. Staten styrer det hele, pengene vokser på træerne. Folk der er uenige i præmissen og trætte af at spise tørt brød, ja de kan komme i gulag...

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Krimi

13
11
6
14
13
13
8
9
10
8
3
15
10
12
12
12
11
15
10
13

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -