Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

11

Skrevet af Afskaftopskattennu 1637 dage siden - Direkte link

Hvor høj er troværdigheden hos Moodys & Co. De giver Spanien m.fl. lavere kreditvurdering end før kollapset på boligmarkedet, selvom de har gennemført betydelige strukturelle reformer. 

 

Moodys m.fl. downgradede omvendt ikke de lande der op til finanskrisen gearede deres økonomier gennem boligbobler m.m.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1637 dage siden - Direkte link

Jeg mener også, de ligger under for politisk pres, vækst i pengemængden og utidssvarende modeller. Men rating-bureauer etableret med det formål at bilde folk ind, at f.eks. græsk statsgæld er en glimrende investering, ville være åbent bedrag, og det er værre.


Skrevet af John Doe 1637 dage siden - Direkte link

Det er klart at samtlige ratingbureauer sov i timen op til 2008, men det er vel tilladt at lære af sine fejl? Deres nuværende ratings virker væsentligt mere troværdige, og ihvertfald uendelig meget mere troværdige end EUs eventuelle eget ratingbureau!

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_4155 1637 dage siden - Direkte link

Inden finanskrisen gav Moody de investeringspakker, der indeholdt de værdiløse amerikanske subprime huslånhøjeste rating som investering.

Pensionselskaber og lignende i US stolede på deres vurdering og mistede milliarder.

Hvis man er lidt ondskabsfuld kunne man sige at de skabte krisen med deres fejlagtige vurderinger.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1637 dage siden - Direkte link

Den egentlige årsag ligger egentlig ikke der, derimod i den løbende vækst i pengemængden, der fik deres modeller til at fejle, fordi de ikke tog højde for de skadelige virkninger af inflationen, og tog de tilsyneladende gavnlige for ægte varer.

 

Jeg fandt for nogle år siden en genial artikel i New York Times om det. Den fik virkelig mange brikker til at falde på plads for mig, ikke mindst hvordan så mange eksperter kunne tage så meget fejl.

 

At Moodys & Co. er begyndt at levere mere hæderlige vurderinger er af åbenlyse grunde politisk uønsket, da det eksponerer staternes groft uansvarlige låne- og forbrugspolitik. Ønsket om mere politisk lydige rating-bureauer er forståeligt, da det kan være svært at holde tilliden til staterne oppe med den negative omtale, de får fra Moodys & Co.


Skrevet af Floejborg 1637 dage siden - Direkte link
Dog ikke overraskende hvis landene med AAA rate bliver downgradet.

Skrevet af _slettet_bruger_1602 1637 dage siden - Direkte link

Tyskland finansminister Wolfgang Schäuble reagerede ved at sige, at der ikke er noget nyt i Moody's udmelding, og at Tyskland også fremadrettet vil være det finansielle anker i eurozonen.

Hmm, hvis Titanic går ned, så ender ankeret vel samme sted - på havets bund - som resten af det stolte skib, ikke? Men ok, vi afventer jo stadig den tyske forbundsdomstols Jawohl til ESM-fonden!

 

Mht. forslagene om at tvinge finansielle institutioner til at benytte alternative kreditvurderingsbureauer eller gennemtvinge en alternativ afrapporting af vurderingen i pct. - for slet ikke at tale om forslaget om en European Creditworthiness Authority (som vist også er droppet igen) - ville mit ukvalificerede lægmandsgæt være, at det altsammen er too little, too late... (http://www.bloomberg.com/news/2012-06-19/eu-lawmakers-approve-amendment-to-scrap-use-of-credit-ratings.html)

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Krimi

14
9
6
7
11
10
7
5
7
8
16
8
15
10
13
12
9
14
12
11

- Annonce -


Om Henrik Ræder Clausen
Ned med skatten, op med humøret!   Det handler om frihed: Ret og mulighed for at vi kan leve vores liv og opleve alle dets fornøjelser uden at...

Se Henrik Ræder Clausens profil
eller
Følg Henrik Ræder Clausen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -