Helle Thorning Schmidt: "Jeg tager ansvar for det hele"

Efter inspiration fra Hillary Clintons blame list opsamlet af Daily Mail, så tænkte jeg, der skulle laves en tilsvarende liste om Helle-Thorning Sc...

Ikke angivet Ikke angivet,

16/10/2017

Efter inspiration fra Hillary Clintons blame list opsamlet af Daily Mail, så tænkte jeg, der skulle laves en tilsvarende liste om Helle-Thorning Schmidt. Helle Thorning har vist sig at være rigtig god til at gå i offerrolle og skubbe ansvar væk fra sig. Først sikrede DR's "Statsministrene" tid til at forklare, hvad nogle af grundene der lå til valgnederlaget i 2015 var. Og nu har en aktuel bog om vores allesammens tidligere statsminister fået hende i spotlyset nok engang.

Væk er snak om løftebrud og kaos; nu skal eftermælet sikres. Venstrefløjens idéer er skadelige på mange planer og jeg hilser derfor Helle-Thornings interviews, bøger, m.m. velkomne. De sørger for, at folk ikke glemmer katastrofen Helle-Thorning Schmidt. En kærkommen reminder til vælgerne med under to år til næste folketingsvalg.

For at bidrage til hypen har jeg derfor valgt at lave en lille liste med interessante begivenheder, hvor ansvaret blev skubbet væk. Nu er dansk politik noget mindre komplekst end amerikansk, hvilket listens længde også understreger:

Allerede inden valget i 2011 var den gal, hvor Stephen Kinnocks skattesag gjorde tingene svære. Skattesagen var ikke god, og Peter Loft ikke skulle have ageret, som han gjorde. En anden skattesag viste dog, at Thorning fik uberettiget skattefradrag i seks år. Sagen var dog forældet.

Henrik Sass Larsen blev fravalgt som minister efter valgsejren i 2011 grundet PET havde en anmærkning omkring ham. Det har efterfølgende fået Henrik Sass til at erklære sig ”skuffet” over hende.

Som støtteparti blev regeringen kritiseret for meget af Enhedslisten, sagde den tidligere statsminister i 2012.

Op til kommunalvalget i 2013 kaldte Helle Thorning på selvransagelse hos medierne, da en exit poll viste sig at være forkert. I Statsministrene kom hun også ind på, hvordan hun generelt blev portrætteret anderledes end normalt pga. hun er en kvinde. Det var simpelthen sværere for hende end andre og hun fik ekstra hårde verbale lussinger kun fordi hun er kvinde.

Kritik af salget af Dong var ”hysterisk”. Både SF (og DF) løb fra en aftale om salget, hvorefter SF trak sig ud af den daværende regering. Bemærkningerne om SF har fået Pia Olsen Dyhr til at sige Helle Thorning ”virker som en desperat kvinde, der slås for sit eftermæle”.

Internt var den også gal hos Socialdemokratiet, da både Poul Nyrup og Mogens Lykketoft kritiserende regeringen for salget. De er medskyldige i nederlaget efter de kritiserede salget offentligt, lyder det.

Kilde: