Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

12

Skrevet af Jørgen Olsen 1603 dage siden - Direkte link

Kommuner, især S-kommuner, opfører sig som spekulanter og iskolde grådige forretningsfolk som de Røde er så hurtige til at fordømme.

 

Scenario fra virkeligheden: Et stort landzoneområde skal udlægges til nyt byområde med fokus på green-tech virksomheder og bæredygtig energi samt boliger. Lodsejerne, heraf en del ældre, bliver på første møde introduceret for OPP muligheden - og da der kommer protester da direkte truet med ekspropriation. Privat investor opkøber en betragtelig del af jord i området ved at forhandle med lodsejerne om en rimelig pris. Sælgerne er tilfredse. Investor ønsker at sætte skub i udviklingen, og forrentningen af sin indskudte kapital. Derfor udarbejder han en professionelt udformet lokalplan, til en betragtelig pris i overenstemmelse med alle planlovens forordninger, og helt efter kommunens skitserede ønsker for området, til godkendelse indenfor fristen på 1 års indsigelse.

S-borgmesterens kommentar: "Vi laver da blot en ny lokalplan." Krisen kommer, og grundet den administrative bevidste forsinkelse går investor konkurs. Kommunen 'køber' efterfølgende investors jord på ekspropriationslignende vilkår.

Sådan får man sin vilje i dagens kommunale verden.

Dygtigt arbejde! Hvis borgerne ikke lægger sig fladt ned så skub dog til dem!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Krimi

11
11
9
10
5
15
7
6
7
14
12
16
12
8
17
11
12
13
7
13

- Annonce -

- Annonce -