Kontakt 180Grader.dk
1

Skrevet af Torben Snarup Hansen 1373 dage siden - Direkte link

Un cri de douleur! Læste Lars Pilegaard og Ole Birk Olesen 180 grader i 2008? Menneskets natur er af en sådan beskaffenhed, at det må benytte sig af kultur for at overleve. Men i mange tilfælde viser kulturen sig at være morderisk. Lyder det grimt? Så skyd budbringeren!


Skrevet af Ole Birk Olesen 1373 dage siden - Direkte link

Heller ikke i denne artikel ser jeg noget belæg for Lars Hedegaards udtalelse: "De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far. [...] Kvinder har ingen værdi. De er ikke mennesker. Deres funktion er som livmoder - de bærer krigernes afkom og skaber nye krigere, men ellers ... Nuvel, de kan bruges til seksuelle formål, men ellers har de ingen værdi."


Skrevet af Torben Snarup Hansen 1373 dage siden - Direkte link

Den spanske muslim Ibn Rushd (Averroës), der levede fra 1126 til 1198, mente at kvinder er i besiddelse af et intellekt på lige fod med mænd. Han beklagede derfor, at kvinderne under islam sædvanligvis blev afskåret fra at uddanne sig og kun blev betragtet som fødemaskiner. Dette synspunkt fremkaldte raseri i Sevillas ulema, som samlede en folkemængde, der truede med at lynche Ibn Rushd. Khaliffen blev nervøs og forviste ham fra sin hovedstad. Ibn Rushds kommentar til Aristoteles blev få år efter hans død oversat til latin og spredt blandt det kristne Europas intellektuelle. I den islamiske verden gik han i glemmebogen.

For nu at blive i det spanske: En kvindeorganisation i Madrid meldte i år 2000 en saudiarabisk imam fra det solbeskinnede Fuengirola til politiet, fordi han havde skrevet en bog om vold mod kvinder. Titlen var "Hvorledes straffer man kvinderne uden at efterlade spor" ("Como castigar a las mujeres sin dejar huellas"). I januar 2004 faldt der omsider dom i sagen, og imamen fik ét år og tre måneder foruden en bøde. Læs her i dagbladet el Mundo: http://www.elmundo.es/elmundo/2004/01/14/sociedad/1074075915.html

- Annonce -


Skrevet af Torben Snarup Hansen 1373 dage siden - Direkte link

Det er nærmest tragikomisk så travlt Lars Pilegaard har med suse til Andhra Pradesh og alle mulig andre steder end den del af verden, Pernilla Ouis har undersøgt. Selv i en så kort artikel fordrejer han centrale udsagn: "Det er ifølge Pernilla Ouis ikke et udbredt fænomen, men noget der er begrænset til enkelte piger..." Det står der faktisk slet  i k k e , som enhver kan se. Pernilla Ouis betegner seksuel udnyttelse af børn og ganske unge piger som  a l m i n d e l i g  - altså noget udbredt og hyppigt forekommende. Det katastrofale er ikke blot seksuel udnyttelse af mindreårige, men "æresvold, seksuel udnyttelse og for tidlige ægteskaber", som hører sammen, og som på grund af den stærke legitimering i islams hellige skrifter betragtes på en ganske anden måde end seksuelt misbrug i andre kulturer. Videre konkluderer hun: "Udfordringen for Mellemøsten er, at deres seksuelle selvbillede trues, når vi siger, at seksuel udnyttelse er ganske almindeligt..." I hinduismen og kristendommen kan disse fænomener ikke retfærdiggøres ved henvisning til religionsstifternes egen praksis eller anbefaling.

I øvrigt findes der en anden form for viden end den, der kan fremkomme af akademisk arbejde (og i dette tilfælde nægter akademikerne at levere varen). Det handler om det kendskab, sygeplejersker, sømænd, buschauffører og politifolk erhverver gennem mange års arbejde i den grimme og grumsede virkelighed. Hertil kan også føjes det personale, som arbejder med kvinder, der søger tilflugt i krisecentre. Det er den samme, ækle historie, de kan fortælle, og gerningsmændene er langt fra alle fattige krigsofre. Mange har både uddannelse og fast arbejde. Deres problem - og dermed deres ofres lidelser - er et ego som en spærreballon og en fra barndommen indøvet evne til at tænde seksuelt på andres ydmygelse - uanset køn. Der er ulykker nok at studere, og det er ganske unødvendigt at rejse til Andhra Pradesh.


Skrevet af Torben Snarup Hansen 1373 dage siden - Direkte link

"70 procent af de kvinder, der søger beskyttelse på Dannerhuset, er af anden etnisk baggrund"

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/306703:Danmark--Marokkanske-kvinder-paa-besoeg-i-krisecenterMarokkanske kvinder på besøg i krisecenterKristeligt Dagblad - 05. dec 2008Vold i familien er universel og har samme nedbrydende effekt uanset nationalitet. I Marokko er loven blevet forbedret, så det ikke længere er tilladt for en mand at slå sin hustru, men der er lang vej, før det også er socialt uacceptabelt70 procent af de kvinder, der søger beskyttelse på Dannerhuset, er af anden etnisk baggrund, primært arabisk, og også i Marokko er der krisecentre, hvor man forsøger at hjælpe kvinder og børn, der lever i voldsramte familier.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Krimi

13
31
14
22
2
3
19
15
28
21
25
29
37
16
14
2
40
15
30
40

- Annonce -


Om Torben Snarup Hansen
Historiker med speciale i spansk middelalder. Rejseleder.

Se Torben Snarup Hansens profil
eller
Følg Torben Snarup Hansen
- Annonce -