Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

96

Skrevet af Baphemetis 1581 dage siden - Direkte link

Hmm.. Hvis man ivrigt klapper er det vel den Haarder'ske tolerance men det kan selvfølgeligt også være den irriterende trang til at være imod fjenden i Aalborg frem for at være for egne principper.

 

Jeg er heller ikke helt med på at prostitution er hedonisme, i hvert fald ikke ud fra det maskuline synspunkt. Erstatningskaffe er jo ikke ligefrem en sublim sanselig nydelse heller.


Skrevet af Jacob Rørdam Holm-Jørgensen 1581 dage siden - Direkte link

Tænk hvis vi skal kræve forbud mod alt det, som vi på det personlige plan ikke kan lide

 

Det er vel præcis det som rød blok har tænkt sig.


Skrevet af Gunnar Langemark 1581 dage siden - Direkte link

Ja - det er faktisk noget der gennemsyrer ret meget af det politiske liv i Danmark.

Og sjovt nok kommer det mest fra en særlig type af kvinder, som ikke selv kan se at de er principløse moralister uden ære og værdighed.

At ville lovgive og lave regler om alt det man ikke lige kan lide for tiden (for jo - det ER noget der skifter som mode over årtierne) - er i den grad uværdigt og æreløst i mine øjne. Det er som om man overgiver samfundets indretning til de højestråbende moralisters forgodtbefindende. Det er det jeg kalder "finkerne i skolegården" - altså den gruppe af piger, der slutter sig sammen om at fortælle alle andre hvordan man skal være for at være "rigtig". Nu handler det bare ikke længere alene om hvilket tøj man skal gå i og hvilke popstjerner man kan være fan af - men også om hvordan hele samfundet skal indrettes.

Det er til at få kvalme af.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Erich Valdemar Lind 1581 dage siden - Direkte link

Jeg synes, at Bertel Haarders tolerancebegreb er en gang misforstået vås. 

 

Ganske simpelt formuleret, er der to former for tolerance: Den ene er accepten og det andet er den rene tolerance. Frisind er en tredje ting, der er en slags filosofisk holdning og en måde at tilgå verden på, der ikke nødvendigvis definerer ens adfærd over for andre mennesker. Ud af de tre ting betyder tolerance rent ud sagt, at man tolerer noget. Det, det så betyder, er, at man ikke griber ind over for andre menneskers handlinger eller livsstilsvalg, uanset hvad man måtte mene eller ikke mene om dem. Man kan være tolerant, men ikke være frisindet. Som et eksempel kan man lade være med at obstruere bøssers liv eller endda støtte øgede rettigheder til homoseksuelle, men hade bøsser som pesten, fordi de i ens øjne er klamme, osv, og egentlig ikke have nogen interesse i deres tankesæt og lignende. Da er man næppe særligt frisindet, men så længe man ikke forulemper bøsser, er man tolerant. Generelt defineres tolerance ved tolerering af ting, man ikke bryder sig om.

 

På den anden side er man ikke nødvendigvis tolerant, hvis man gør en masse for bøsser eller indvandreres rettigheder eller position i samfundet, fordi man egentlig godt kan lide indvandrere og bøsser eller ikke kan lide dem, der basher dem, eller bare vil smadre en bestemt gruppe (i nationalkonservativ henseende f.eks. muslimer), fordi de angiveligt er totalt intolerante. Da er man blot partisk. Denne simple sondring går tilsyneladende over hovedet på rigtigt mange mennesker, der begrænser deres tolerance til det, de kan lide. En meget god illustration var intolerancen over for de intolerante i Hizb ut-Tahrir, der kom fra mennesker, der angiveligt var intolerante, fordi de var tolerante. Fnis.


Læs her et underholdende Lew Rockwell-indlæg om emnet.


Skrevet af Frode 1581 dage siden - Direkte link

Brilliant artikel du har linket til.

 

Måske man skulle smide linket videre til Bjarup-Riis :-)

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Leder

25
44
13
42
47
11
15
19
32
40
42
66
46
38
58
40
44
42
60
40

- Annonce -

Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -