En rød der hader de blå

LEDER: På Politiken har man udpeget journalist Ditte Giese til at berige Politiken.dk's læsere med sine holdninger til lidt af hvert, senest liberales forhold til kvinder.

Liberale er på det punkt ellers, som mennesker er flest: En del er selv kvinder, resten er det ikke, men bruger så - for langt størstedelens vedkommende - store dele af deres vågne tid på at gøre indtryk på kvinder i et lønligt håb om, at kvinder vil kunne lide dem og putte sig ind til dem om natten.

Dog ikke ifølge Giese! Liberale hader kvinder, hævder hun. Dokumentationen for den påstand finder hun i to forhold:

1) At en folketingskandidat for Liberal Alliance her på 180Grader af vanvare har stemt op på et link til et blogindlæg, som forsøger at blande humor, livmoderhalskræft og en politisk argumentation om, at HPV-vacciner skal betales af dem, der får indsprøjtningen. Det forsøg lykkes ikke, og ender i stedet med en tekst, som er formålsløst sårende overfor mennesker, som personligt eller i familie og vennekreds har stiftet bekendtskab med livmoderhalskræft.

Men som den stakkels udhængte LA-folketingskandidat svarer Ditte Giese:

"Der var kun et lille uddrag af artiklen, som jeg havde set, men det der står i den lange version, tager jeg fuldstændig afstand fra. Havde jeg læst det, havde jeg ikke 'liket' det."

Det lyder ikke som et godt argument for at udnævne ham til en repræsentant for liberale, som hader kvinder. Men Ditte Giese har jo endnu en grund!

2) At nogle af 180Graders brugere roser teksten i den debat, som udspiller sig under linket til den.

Men er de brugere da liberale? Ditte Giese aner det ikke. 180Grader har denne tirsdag eftermiddag igangsat en afstemning på siden, hvor de besøgende spørges, hvilket parti de vil stemme på ved folketingsvalg. Det er i skrivende stund mere end halvdelen, som angiver, at de vil stemme på alt muligt andet end partier, som kalder sig liberale. Der er først og fremmest en del DF'ere, overraskende mange Enhedsliste-vælgere og en god portion, som ikke vil stemme, eller som vil stemme blankt.

Sandheden er nok i virkeligheden bare, at Ditte Giese ikke kan lide liberale, og derfor er villig til at bruge en tyndbenet baggrund til at skrive usande ting om, at liberale mennesker er meget onde. Fordi hun selv er rød.

Ja, det giver - modsat hendes egen tekst - faktisk mening.

34 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere