Til citat

LEDER: Sundhedsminister Bertel Haarder mener, at passiv rygning er ufarligt. Men han mener det ikke til citat, siger han nu. Til citat må vi modsætningsvist slutte, at Haarder mener det samme som antirygelobbyen, nemlig at man simpelthen kan dø af at indånde en meget lille brøkdel af de partikler, som rygere indånder.

Det må være svært at mene begge dele på én gang. Hvordan gør man det som menneske? Hvordan forsvarer man helhjertet regeringens rygelov med den begrundelse, at passiv rygning er meget skadeligt for de passive rygere, når man - når man skal være helt ærlig - slet ikke tror på det?

Snart skal rygeloven op til revision igen, og der vil Kræftens Bekæmpelse og andre formyndere kræve et totaltforbud mod al røg indendøre, bortset fra i private hjem. Hvis Bertel Haarder til den tid hopper med på kravet, selvom han ikke tror på de påstande om rygningens dræbende farlighed, som ligger bag, så falder hans ellers høje troværdighed betragteligt.

Heraf kan vi forhåbentlig slutte, at det ikke vil ske. I modsat fald skal vi gerne være med til at påpege Haarders fald.

56 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere