Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

12

Skrevet af slettet bruger 1078 1548 dage siden - Direkte link
latterligt at se hvordan OBO stadig "citerer" Lars Hedegaard. Den ville vist være dumpet på journalisthøjskolen.

Elsker 180grader, men synes OBO's behandling af Lars Hedegaard er ynkelig.

 


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1548 dage siden - Direkte link
For så vidt enig, men pointen er vel god nok?

"[D]e [samfunds]skadelige ytringer [må] bekæmpes med modargumenter, ikke med lovgivning."
og:
"[V]i tør ikke betro noget menneske eller nogen gruppe af mennesker den magt at definere for os, hvad vi ikke kan tåle at høre."

Men vi har - samtidig med lovgivningsmæssige indskrænkninger i visse private erhvervssektorers ret til at ytre sig frit - ikke desto mindre en hær af offentligt ansatte sundhedseksperter og -konsulenter til at fortælle os, hvad vi som gode samfundsborgere må og ikke må indtage. Derfor var det vel kun rimeligt, hvis f.eks. alkohol- og cigaretproducenter (så længe alkohol og cigaretter, trods alt, stadigvæk ikke er forbudte nydelsesmidler) også havde fri adgang til at reklamere for deres produkter? 

Skrevet af Frihed 1548 dage siden - Direkte link
Latterligt at fordreje det Hedegaard-citat. Tænk hvis gamle mennesker nu tror, at det virkelig var, hvad Hedegaard sagde.

Og så passer det jo heller ikke, at indgrebene i ytringfriheden angående reklamer er det eneste sted, hvor lovgivningen sætter en stopper for ytringer. Vi har ikke mindst §266b og blasfemiparagraf.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1548 dage siden - Direkte link
OBO har vel brug for et fjendebillede...

Det ville egentlig give meget mere mening at gå efter de statsstøttede rygklappere i PEN, der ikke har ydet noget af betydning for ytringsfriheden de seneste 10 år!

Skrevet af _slettet_bruger_170 1548 dage siden - Direkte link
Hold nu op med at brokke jer. 180grader tager Fri Debat under lige så kærlig behandling, som de gør med TFS og LH. Fri Debat fik endda kun 2 dage i æteren, inden de (vi) blev pillet ned af Oles shotgun.
LH fik hverken mere eller mindre end han havde fortjent...


Skrevet af Leif Barbré Knudsen 1548 dage siden - Direkte link
OBO har et hadkompleks mod Trykkefrihedsselskabet, Guderne må vide hvorfor. Det er set på hele skalaen nok nogle af de nærmeste venner OBO kunne og burde have. I stedet for flueknepper OBO det ihjel. OBO magter ikke at skelne mellem stort og småt. Her er nogle RIGTIGE politiske fjender OBO, fjender af den personlige frihed:
- venstrefløjen
- de røde æter-ejere DR og TV2
- den islamiske bølge over Europa
- klima-verdensregeringen
- FN
- EU

Selvom alle muslimske lande er rædselsregimer, hvor den mindste personlige frihed kvæles af klerikale regler, så ser OBO ikke et problem i islam. Nej, det går fint i vesten, multikulti er bedårende, vi kan lære så meget, vi skal have flere muslimer fordi antal betyder ingenting.

Og om virksomhederne kan skrive mere overdreven anprisning i reklamerne end nu - hvor er det dog inderligt ligegyldigt. Det er slet ikke her ytringsfirheden er under pres, i guder!

Vågn dog op kære OBO, du lever i en åndelig studenterverden af retoriske øvelser om ligegyldigheder og Rasmus-Modsat forsvar af det uforsvarlige. De danske medier består for 99% af apologetiske røde journalister. Hvorfor skal 180grader også i den stinkende suppe?Skrevet af Ole Birk Olesen 1548 dage siden - Direkte link
Og om virksomhederne kan skrive mere overdreven anprisning i reklamerne end nu - hvor er det dog inderligt ligegyldigt. Det er slet ikke her ytringsfirheden er under pres, i guder!

Nej, naturligvis ikke. Det er godt nok det eneste område, hvor der i praksis er forbud mod at ytre sig. Men et forbud mod at ytre sig er jo ikke et pres mod ytringsfriheden ...

Skrevet af Leif Barbré Knudsen 1548 dage siden - Direkte link
Det undrer mig at du med disse bemærkninger bekræfter, at du ikke ser proportionerne.

Er der slet ikke en klokke der ringer inden i dit hovede, når du ser hvilken massiv mangel på ytringsfrihed, der er i samtlige - SAMTLIGE - muslimske lande? Dæmrer det slet ikke, at årsagen måske er, at det er islam, som er årsag til det? Ser du slet ikke en salamipølse, der skæres skiver af i vesten? Ingenting ...?

Kun en tåbe frygter ikke havet. Og kun havet frygter ikke en tåbe. Men selv havet frygter islam.

Skrevet af Jan Daniel Andersen 1548 dage siden - Direkte link
Jeg mærker ikke meget til undertrykkelsen af yttringsfriheden i de muslimske lande. Jeg ser/hører hver dag, reklamer, der er voldsomt begrænsede i forhold til yttringsfriheden og jeg læser hver dag artikler om mennesker der mener at der skal være flere forbud i den sammenhæng. Jeg ved at jeg er stærkt begrænset, hvis jeg skulle finde på at lave reklame for mine produkter.

Jo tak, jeg mener at jeg kan overskue proportionerne. Jeg er i denne sammenhæng fløjtende ligeglad med muslimers skøre forbud i fremmede lande.

Men oplys mig da endelig, hvorledes min yttringsfrihed bliver krænket af muslimer? Og hvordan dette foregår i højere grad end det vores politikere, finder på.

PS: Jeg er ingen apologet for islamisme og er helt enig i at det er vigtigt at kigge på det med et kritisk øje. Men lad os holde proportionerne for øje... som du selv foreslår.

Skrevet af Sex 1548 dage siden - Direkte link
Man skal også være varsom med at ytre sig omkring religiøse eller etniske grupperinger, da "racismeparagraffen" er meget løst formuleret, så at sige at det er det eneste område, er lige stramt nok.

Men ovenstående er et område i bevægelse, debatten kører på fuldt drøn og selvom anmeldelserne stadig flyver omkring, så er der i den grad fokus på problematikken.

Derfor synes jeg også du ramte lige på kornet med dit interview. Vi er så vant til at begrænsninger i den "kommercielle ytringsfrihed" er "til det bedste for os alle", at vi slet ikke tænker over det. Og det er faktisk det farligste, når det kommer ind ad bagdøren, så endnu en gang, tommelfinger op.

Skrevet af Ole Birk Olesen 1548 dage siden - Direkte link
Du har ret, der er også en praksis omkring racismeparagraffen, som fra tid til anden rammer ytringsfriheden.

Skrevet af Kong Kret 1548 dage siden - Direkte link
Skrevet af Ole Birk Olesen 5 dage siden - Direkte linkDu har ret, der er også en praksis omkring racismeparagraffen, som fra tid til anden rammer ytringsfriheden.
Kong Kret: Der findes ingen racismeparagraf. Det uklare begreb "racisme" findes ikke i straffeloven. Ifølge straffeloven er § 266b en ærekrænkelsesparagraf; det fremgår af indholdsangivelsen for lovens kapitel 27, hvorunder omtalte paragraf står.Dertil er der intet sted nævnt racisme i nogen af de domsudskrifter jeg har set, hvorom journalister postulerer: Dømt for racisme.

Skrevet af Jan Daniel Andersen 1548 dage siden - Direkte link
Racismeparagraffen er latterlig. Den er ligeledes et alvorligt brud på yttringsfriheden. Det eneste sted jeg kan se at det skal være forbudt at yttre racistiske bemærkninger, er når det er offentlige myndigheder/staten der udtaler dem. Disse skal repræsentere os alle, uanset om vi er hvide, gule eller brune, tror på spaghettumonstre eller ej, eller er rig eller fattig.

Iøvrigt er loven mod racisme og diskrimination, som den bliver praktiseret, jo selv diskriminerende. Man må ikke sige dumme ting om folk på grund af deres religion eller hudfarve. Men man må hjertens gerne sige aldeles grimme ting om produktive mennesker, der har klaret sig godt. Det har jeg aldrig helt fattet.

Skrevet af _slettet_bruger_1361 1548 dage siden - Direkte link
Ja, og politiske overbevisninger må man også gerne gøre grin med, håne og spotte, til trods for at de i lighed med religiøsitet er en tilvalgt overbevisning.

Skrevet af Sex 1548 dage siden - Direkte link
Det er jeg ikke uenig i, men jeg synes heldigvis der kommer mere og mere fokus på det paradoksale i den slags lovgivning. Jeg tror også man kan tilskrive inflationen af ordene, "racist", "fascist" og "nazist" en stor del af æren. Ordene bliver brugt i så mange åbenlyst forkerte sammenhænge, at betydningen stille og roligt udvandes.

I teorien er det også en racistisk udtalelse at sige, at "arabere er et familieorienteret folkefærd" (ja, jeg så Syriana for nyligt) men det vil man jo aldrig blive dømt for. Derfor kan (de fleste) folk også godt se, at paragraffen er logisk inkonsistent og dermed rent smagsdommeri.

Folk er ved at være trætte af minoritetsargumentet. Det er i hvert fald min opfattelse.

Skrevet af Jan Daniel Andersen 1548 dage siden - Direkte link
-"Ordene bliver brugt i så mange åbenlyst forkerte sammenhænge".
Jep! Og derfor siger jeg ofte højlydt at venstrefløjen er nogle grumme racister, når de tillader sig at tale grimt og nedladende om anderledes tænkende, primært de produktive, de dygtige.og "de rige".

Skrevet af Kong Kret 1548 dage siden - Direkte link
Der er ingen lov mod racisme. Følgelig er ingen er nogensinde dømt for racisme ifølge domsudskriftet. Race er noget biologisk, arveligt. Racisme er en så uklar isme - altså en ideologi, at hverken højesteret eller Dansk Sprognævn kan definere den.

Skrevet af Tommy Larsen 1548 dage siden - Direkte link
Godt set, Ole. Det er ufatteligt så let selv velbegavede mennesker falder i sur/sød suppen af islam-bekæmpere og islam-forkæmpere, så snart begrebet ytringsfrihed trækkes frem. Så interessant er den religion altså heller ikke. Ligesom den monoritet af vor medborgere der bekender sig til religionen ret beset ikke giver anledning til voldsom interesse.
Fortsæt det gode arbejde Ole. Jeg ser frem til den dag vi kan debattere ytringsfrihed og debatten faktisk handler om ytringsfrihed. Dvs. uden at begrebet voldtages af TFS, OIC og hvad de enfoldige nu ellers kalder deres organisationer. Den dag har du bragt et skridt nærmere.

Skrevet af Leif Barbré Knudsen 1548 dage siden - Direkte link
Det gør mig ondt at du ikke kan skelne mellem venner og fjender OBO.Det er en gåde, hvorledes Trykkefrihedsselskabet (og, ja, jeg er bestyrelsesmedlem, sagt før du hoverer over at du ved det) er blevet din hovedfjende i livet. De burde være dine nærmeste åndelige venner måske bortset fra en detalje her og der.

Kaster du dig over de nidkære detaljer og med vilje misforståede danske sprog, fordi du ikke kan se de mangfoldige eksempler hver dag på at islam ikke vil vestens idealer noget godt? Hænger de mange eksempler på islams vanvid ikke sammen for dig? Er det alt sammen bare enkeltstående tilfælde? Det er en betydningsfuld fare for vores liv i vesten, ikke Lars Hedegaard, som du kan fluekneppe i en sproglig formulering. Du skælder musen huden fuld, mens horden af elefanter kommer trampende bag dig.

Og jeg savner stadig en voldsomt voldsomt fordømmende reaktion fra dig til TV-avisen, når de jævnligt siger  "danskerne er for fede". Det er jo racisme, stigmatisering, skære alle over een kam  og forhånelse af en befolkningsgruppe, hvis noget er det. Og hvis TV-avisen med "danskerne" har hensigten at inkludere bare en enkelt muslim, så må det jo være direkte strafbare injurier. Bid dem i benet, OBO!Skrevet af Laila Dam 1548 dage siden - Direkte link
"et forbud mod at ytre sig er jo ikke et pres mod ytringsfriheden ..." Hvad er det så?
Ytringsfriheden er naturligt begrænset af løgn og misinformation, men når man forbyder de sandheder nogle ikke ønsker frem - når man indfører et lille men, af hensyn til påståede krænkede følelser, så er ytringsfriheden i den grad under pres. Og egentligt mærkværdigt, at hver gang ytringsfriheden er til debat, så omtales muslimer altid i den forbindelse, af de, der påstår ytringsfriheden ikke er under af pres. Hvorfor mon?

Skrevet af Ole Birk Olesen 1548 dage siden - Direkte link
"et forbud mod at ytre sig er jo ikke et pres mod ytringsfriheden ..." Hvad er det så?

Jeg karikerede Leif Knudsen. Det burde ikke være svært at se.

Skrevet af Kong Kret 1548 dage siden - Direkte link
Selv de mest lettilgængelige og klare karrikaturer er åbenbart svære at forstå, hvorimod de let bliver misforstået - det kan bladtegneren Kurt Westergaard tale med om.

Skrevet af Laila Dam 1548 dage siden - Direkte link
Gjorde du? Den fangede jeg desværre ikke. Beklager.
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Leder

25
44
13
42
47
11
15
19
32
40
42
66
46
38
58
40
44
42
60
40

- Annonce -

Afstemning
Hvilket af disse DF-synspunkter har du mest sympati for?

- Annonce -